Home / Fashion  / Ο Glenn Martens ανέλαβε την Jean Paul Gaultier SS22 συλλογή

Ο Glenn Martens ανέλαβε την Jean Paul Gaultier SS22 συλλογή

Η Jean Paul Gaultier SS22 συλλογή υψηλής ραπτικής έφτασε με την υπογραφή του Glenn Martens, του καινούργιου creative director, για αυτήν τη σεζόν.

 

 

Μετά την παρουσίαση της συλλογής για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ο γαλλικός οίκος επέλεξε τονGleen Martens, για να αναλάβει την collection υψηλής ραπτικής. Η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτέλεσε την αναζωογονητική άποψη του σχεδιαστή για την JPG Couture. Σε όλη τη σειρά φρόντισε να διατηρήσει χαρακτηριστικά, που καθόρισαν τον οίκο και τις συλλογές του. Τρανταχτό παράδειγμα ένα breton φόρεμα με τις signature ρίγες του Jean Paul Gaultier.

 

Glenn Martens

Courtesy of Jean Paul Gaultier

 

Προσπάθησε να τιμήσει τη γυναίκα Gaultier. Μία αγνή ντίβα με περισσότερη φυσική ομορφιά και καμπύλες, αλλά και με περισσότερο δράμα στην κίνηση και το βλέμμα της. Ο Glenn Martens “έχτισε” τη δικιά του οπτική για τις εμβληματικές στιγμές του Jean Paul Gaultier. Τις επανεφηύρε με τον δικό του τρόπο. Σιλουέτες σε σχήμα Υ εμφανίζονται επανειλημμένα και έρχονται σε αντίθεση με τα χρωματιστά και μαύρα prints.

 

Courtesy of Jean Paul Gaultier

 

Ο σχεδιαστής αποφάσισε να ξεδιπλώσει τις δικές του ιδέες, να αφεθεί ελεύθερος στο όραμά του και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να δημιουργήσει μία διασκεδαστική και μαγική συλλογή. Σε αυτό συνέβαλε το ότι αναλαμβάνει creative director για μία σεζόν, γεγονός το οποίο αποτελεί σίγουρα μία διαφορετική, αλλά ενδιαφέρουσα πρόκληση.

 

Courtesy of Jean Paul Gaultier

 

Αποτελεί μία υγιή συνομιλία, με σεβασμό σε όσα έχει δημιουργήσει ένας από τους πιο δοξασμένους σχεδιαστές, χωρίς, όμως, να αφήσει τη δική του ταυτότητα να χαθεί. Η Jean Paul Gaultier SS22 συλλογή κατάφερε να δικαιώσει τη δουλειά του Glenn Martens. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Monsieur Gaultier δεν είχε δει τίποτα μέχρι τη στιγμή του show.

 

Glenn Martens

Courtesy of Jean Paul Gaultier

 

Photo credits: Arnaud Lajeunie

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.