Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι Kerimov Architects παρουσιάζουν το Introspective House

Οι Kerimov Architects παρουσιάζουν το Introspective House

Kerimov Architects

Το νέο project των Kerimov Architects ονομάζεται Introspectieve House και βρίσκεται δίπλα από το εθνικό πάρκο της Μόσχας.

 

 

Οι Kerimov Architects δημιούργησαν το Introspective House, μια κατοικία 5 επιπέδων- η οποία είναι τόσο αρμονικά σχεδιασμένη που μοιάζει να απλώνεται σε ένα επίπεδο. Τα πολλά επίπεδα επιλέχθηκαν για να διασφαλιστεί η μέγιστη ιδιωτικότητα για κάθε μέλος της οικογένειας. Οκτώ άτομα από διαφορετικές γενιές θα ζουν εδώ ταυτόχρονα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται το κοινό σαλόνι και η κουζίνα, ενώ ο δεύτερο αποτελεί ένα σπίτι για τους γονείς του πελάτη. Το τρίτο επίπεδο είναι αφιερωμένος στην άσκηση και τον ελεύθερο χρόνο, διαθέτοντας ένα γυμναστήριο και ένα spa.

 

 

Συνεχίζοντας στον προτελευταίο όροφο, υπάρχουν τρία παιδικά δωμάτια και ένα γραφείο. Το γκαράζ, τα βοηθητικά blocks και οι αποθήκες βρίσκονται στο -1 επίπεδο. Η λειτουργικότητα κάθε level φαίνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των Kerimov Architects. Όλα τα viewpoints βλέπουν την εσωτερική αυλή. Ολόκληρη η λογική του χώρου και του προσανατολισμού των όγκων υποτάσσεται στην έννοια της ενδοσκόπησης. Κοιτάζουμε μέσα μας, χωρίς τα εξωτερικά βλέμματα.

Η ήρεμη λιμνούλα με έναν μικρό καταρράκτη βρίσκεται στο κέντρο ολόκληρης της σύνθεσης, για να ενισχύει την έννοια της “συγκέντρωσης στο εσωτερικό”. Στο έργο χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά! Ένα ακόμα εντυπωσιακό project που μας υπενθυμίζει τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των Kerimov Architects.

Kerimov Architects

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.