Home / Fashion  / Ξεκίνησε η Paris Haute Couture Week ’23!

Ξεκίνησε η Paris Haute Couture Week ’23!

Paris Haute Couture Week
Πρεμιέρα είχε χθες η φετινή Paris Haute Couture Week! Οι stars που παρευρέθηκαν, οι πολυτελείς συλλογές και οι ποικίλες αντιδράσεις!

 

Ξεκίνησε η φετινή Paris Haute Couture Week και όλοι μιλούν γι αυτήν!

 

Ο οίκος Schiaparelli τράβηξε όλα τα βλέμματα εξαιτίας της πολύ ιδιαίτερης συλλογής του. Ο σχεδιαστής Daniel Roseberry εμπνεύστηκε από την Κόλαση του Δάντη και δημιούργησε κομμάτια που έχουν ως κεντρικό θέμα τα ζώα. Η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και ο λύκος αντιπροσωπεύουν τη λαγνεία, την υπερηφάνεια και τη φιλαργυρία. Η ραπτική άγριας φύσης έγινε χωρίς να βλάψει κανένα ζώο κατά την κατασκευή της. Ωστόσο, ήταν πάρα πολλοί οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά αυτήν την επιλογή του σχεδιαστή. Υποστηρίχθηκε, μέσα από τα social media, ότι τα ζώα φαίνονταν σαν τρόπαια, καταπατήθηκαν τα δικαιώματά τους και ενθαρύνθηκε το κυνήγι. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τέχνη που υμνεί τα ζώα και άλλοι ακριβώς το αντίθετο… Ποια είναι η δική σας άποψη, βλέποντας τη συλλογή;

 

Η Maria Crazia Chiuri έθεσε στο επίκεντρο τη γυναίκα για το φετινό Paris Haute Couture Dior show. Σε αυτήν τη συλλογή, η σχεδιάστρια τέλεσε φόρο τιμής στην χορεύτρια Josephine Baker, η οποία διακρίθηκε για τη βοήθεια της στη Γαλλική Αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, συνεργάστηκε και με την αφροαμερικανίδα καλλιτέχνη Mickalene Thomas για τη δημιουργία του σκηνικού, τιμώντας και άλλες έγχρωμες γυναίκες που έδωσαν τη δική τους μάχη. Η σχεδιάστρια δημιούργησε και πάλι μαγικά κομμάτια, τα οποία ανέδειξαν το μήνυμα woman supporting woman, με αναφορές για το πώς οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τη μόδα ως όπλο.

 

 

Η συλλογή του Giambattista Valli για τη φετινή Paris Haute Couture Week είναι ένας φόρος τιμής στα παιδικά μας χρόνια. Νοσταλγούμε τους καιρούς που ντύναμε τις κούκλες μας με τεράστια φορέματα, τακούνια και πολλά κοσμήματα. Με την Υψηλή Ραπτική αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ο Ιταλός σχεδιαστής έχει καταφέρει να δημιουργεί εικόνες σύγχρονου παραμυθιού, μέσα από τις collections του. Ντραπέ τουαλέτες σε παστέλ χρώματα συνέθεσαν ένα παραμυθένιο ουράνιο τόξο μόδας.

 

Λίγο πιο μακριά από το Παρίσι, η Ολλανδή σχεδιάστρια, Iris Van Herpen παρουσίασε κινηματογραφικά τη συλλογή της σε μία από τις βαθύτερες πισίνες της Ευρώπης!

Επέλεξε την ελεύθερη δύτη Julie Gautier για να ερμηνεύσει την απόκοσμη ανοιξιάτικη συλλογή υψηλής ραπτικής. Σκοπός της να μεταδώσει ένα σπουδαίο πολιτικό μήνυμα αναφορικά με τους αγώνες των γυναικών στο Ιράν. Εκεί όπου τους επιβάλλονται αυστηροί κώδικες σχετικά με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά.” Καθένας πρέπει να είναι “ιδιοκτήτης” της ομορφιάς του. Αν το αφαιρέσεις, αφαιρείς τη φωνή κάποιου”, δήλωσε η Iris.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.