Home / Cozyhome  / Νέα Soda tables από τον Γιάννη Γκίκα για τη Miniforms

Νέα Soda tables από τον Γιάννη Γκίκα για τη Miniforms

new soda tables gkikas miniforms
Ο Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Γκίκας εισάγει νέα, πολύχρωμα κομμάτια στη σειρά τραπεζιών από φυσητό γυαλί Soda για την ιταλική Miniforms.

 

Η σειρά τραπεζιών Soda πήρε το όνομά της από ένα από τα κύρια συστατικά του γυαλιού. Μέσα από αυτή τη συλλογή, ο σχεδιαστής εξερευνά την εξαιρετικά εξειδικευμένη και υποεκπροσωπούμενη εργασία των υαλουργών φυσητού γυαλιού στο νησί Murano της Ιταλίας. Ο Γιάννης Γκίκας αναδεικνύει τη διαφάνεια του υλικού μέσα από παιχνιδιάρικες γεωμετρίες, δημιουργώντας ένα ζωντανό παιχνίδι φωτός και σκιών.

 

Soda

 

“Η σειρά Soda γεννήθηκε ανάποδα, με μια πνοή. Κάθε τραπέζι ζυγίζει 20 κιλά και είναι φυσητό, τραβηγμένο και διαμορφωμένο από τρεις κορυφαίους υαλουργούς. Το αποτέλεσμα είναι ένας ενιαίος όγκος γυαλιού, με τρία μεγάλα πέταλα να σχηματίζουν τη βάση του. Στο Soda, το γυαλί δονείται: η σκληρή, σφυρηλατημένη επιφάνειά του κατακερματίζει τη διαφάνειά του για να δώσει μια πρωτόγονη αισθητική. Αυτή είναι η καλλιτεχνική αξία που δίνεται σε ένα βιομηχανικό προϊόν”, αναφέρει ο Έλληνες σχεδιαστής.

 

Παιχνιδιάρικα σχήματα και ζωντανές αποχρώσεις

Τα τελευταία σχέδια Soda του Γιάννη Γκίκα για τη Miniforms διευρύνουν την αρχική συλλογή, διατηρώντας ταυτόχρονα την ουσία της: ένας ενιαίος όγκος, φυσητός ανάποδα, σε γυαλί Murano από τη Βενετία. Αυτές οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν στελέχη τραπεζιού σε τρία διαθέσιμα σχήματα – κύκλος, οβάλ, τετράγωνο – και σε τέσσερις επιλογές χρωμάτων – πορτοκαλί, πετρόλ και τα νέα αμέθυστος και μπλε.

 

 

Παραπέμποντας στη δεκαετία του 1950, το Soda Oval διαθέτει μόνο δύο μίσχους και μια κορυφή που θυμίζει σανίδα του surf. “Από μόνο του είναι απλά μαγευτικό, αλλά στις συνθέσεις, αποκαλύπτει την παιχνιδιάρικη πλευρά του,.διαλύοντας την αδράνεια πιο βασικών μορφών”, σημειώνει η Miniforms.

 

 

Εν τω μεταξύ, το Soda SQ περιλαμβάνει τέσσερα στελέχη με κορυφή που ορίζεται από στρογγυλεμένες γωνίες. Το αισθητικά ευχάριστο σχήμα του γεννιέται από την ανάγκη επέκτασης της επιφάνειας του τραπεζιού,.τηρώντας το όριο του φυσητού γυαλιού.

 

 

Αυτές οι τελευταίες προσθήκες που κυκλοφόρησαν μάς δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την επιφάνεια εργασίας Soda, ταιριάζοντας κομμάτια μεταξύ τους ή δημιουργώντας εξελιγμένες συνθέσεις, αναμιγνύοντας τα διαφορετικά σχήματα.

 

Ανακαλύψτε τις συλλογές της Miniforms στο:
Area Domus

Αδριανουπόλεως 24, Θεσσαλονίκη, Τ. 231 028 0035.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin