Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Λατρεύεις τα κεράσια; Πολύ καλά κάνεις!

Λατρεύεις τα κεράσια; Πολύ καλά κάνεις!

Τα κεράσια ανήκουν στα πιο αγαπημένα και γευστικά φρούτα, τα οποία είναι και άκρως ωφέλιμα για τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα!

Λίγοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τα κεράσια. Το κατακόκκινο, ζουμερό και πεντανόστιμο φρούτο είναι άκρως θρεπτικό για τον οργανισμό μας. 

 

Ο καρπός των κερασιών είναι  είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες C και Α,. μελατονίνη,  κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, βιοφλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και φυτοστερόλες.

 

 

Τα οφέλη τους για τον οργανισμό μας πολλά και άκρως σημαντικά. 

Έχουν συνδεθεί άμεσα με τη μάχη κατά του καρκίνου, αφού δεν είναι λίγες οι έρευνες που μας αποκαλύπτουν την. αντικαρικινική δράση του αγαπημένου φρούτου. Τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες εκτός από το. κόκκινο χρώμα που δίνουν στα κεράσια, δρουν  για την εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

 

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη. διαδικασία γήρανσης. Έτσι, τα κεράσια πρακτικά την καθυστερούν.

 

Δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες, ενώ είναι διουρητικά και βοηθούν στην πέψη και την  καλή λειτουργία του εντέρου.

 

Έχει αποδειχθεί ότι τα κεράσια αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις. Επιπλέον,  ο χυμός τους αποτελεί ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών

 

Μειώνουν αισθητά την πνευματική και σωματική κόπωση, γι’ αυτό και συστήνονται σε ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα, ενώ χάρη στα των μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχουν, ανακουφίζουν τους ρευματικούς. πόνους και την ουρική αρθρίτιδα.

 

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο ελέγχει την κατακράτηση του νερού και βοηθά στη θεραπεία των αυτοάνοσων νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων.

 

 

Περιέχουν σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ και γι΄αυτό ενδείκνυνται σε περιπτώσεις αναιμίας.

 

Αν ανήκετα σε αυτούς που κάνουν διατροφή, τα κεράσια είναι ιδανική τροφή, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.και οι υδατάνθρακες που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.

 

Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τελος, μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος, βοηθώντας στην.πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη.

 

Μπορείς να σκεφτείς καλύτερους λόγους για να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath