Home / Family  / Κατοικίδια και καλοκαίρι: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξουμε;

Κατοικίδια και καλοκαίρι: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξουμε;

katoikidia
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που θα πρέπει να προσέξουμε, προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία των κατοικιδίων μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

 

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή όλοι μας ανυπομονούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τις βόλτες στην ύπαιθρο. Ωστόσο, για τα κατοικίδιά μας, το καλοκαίρι μπορεί αποβεί επικίνδυνο. Για αυτό, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για.την προστασία τους και να γνωρίζουμε τους βασικούς κινδύνους που επιφυλάσσει η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες.

 

Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι που επιφυλάσσει το καλοκαίρι για την υγεία των κατοικιδίων μας;

 

Θερμοπληξία 

 

Η θερμοπληξία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα κατοικίδια το καλοκαίρι. Τα ζώα και, ιδιαίτερα, οι σκύλοι και οι γάτες, δεν ιδρώνουν όπως οι άνθρωποι. Έτσι, δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Για αυτό, καλό θα ήταν να μην αφήνουμε τα κατοικίδιά σας μέσα σε αυτοκίνητα και, γενικότερα,.σε χώρους που είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Παράσιτα

 

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα κουνούπια κάνουν ακόμα πιο έντονη την εμφάνισή τους, μεταδίδοντας διάφορες ασθένειες στα κατοικίδια, όπως η λεϊσμανίαση, η διροφιλαρίωση και η ερλιχίωση. Για αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα αντιπαρασιτικά προϊόντα και να ελέγχουμε συνεχώς το τρίχωμα του τετράποδου φίλου μας.

 

κατοικίδια

 

Ηλιακά εγκαύματα

 

Τα κατοικίδια με λεπτό τρίχωμα ή ανοικτόχρωμο δέρμα είναι ευάλωτα σε ηλιακά εγκαύματα. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα αντηλιακής προστασίας για ζώα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των ευαίσθητων περιοχών, όπως τα αυτιά και η μύτη.

 

Αφυδάτωση

 

Η αφυδάτωση αποτελεί έναν ακόμα κίνδυνο για το καλοκαίρι. Θα πρέπει να βεβαιωνόμαστε συνεχώς ότι τα κατοικίδιά μας καταναλώνουν αρκετή ποσότητα νερού και να αποφεύγουμε τις πολύωρες βόλτες, κατά τις ώρες της έντονης ζέστης. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε σημάδια αφυδάτωσης, όπως ξερό στόμα, κόπωση ή υπερβολικό λαχάνιασμα, θα πρέπει να συμβουλευτούμε άμεσα τον κτηνίατρό μας, προκειμένου να μας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.

 

Προσοχή στις Βόλτες

 

Όταν βγάζουμε το κατοικίδιό μας βόλτα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις θερμοκρασίες του εδάφους. Η άσφαλτος και το πεζοδρόμιο μπορεί να είναι υπερβολικά ζεστά και να προκαλέσουν εγκαύματα στις πατούσες των τετράποδων φίλων μας. Προτού βγούμε, λοιπόν, βόλτα, καλό θα ήταν να ελέγξουμε την επιφάνεια του εδάφους με το χέρι σας, και να προτιμήσουμε τις πρωινές ή βραδινές ώρες για τις εξορμήσεις μας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada