Home / Good Life  / Καλώς ήρθατε στην Οκινάουα ή… Okinawa e yōkoso!

Καλώς ήρθατε στην Οκινάουα ή… Okinawa e yōkoso!

Οκινάουα
Παραλίες βγαλμένες από κάποιο εξωτικό όνειρο, μνημεία που μαρτυρούν τη μακραίωνη Ιαπωνική ιστορία, σπήλαια και ακρωτήρια που μαρτυρούν τη δύναμη της φύσης… Η Οκινάουα σάς προσκαλεί στο πιο όμορφο ταξίδι!

 

Η Οκινάουα είναι η νοτιότερη περιοχή της Ιαπωνίας και αποτελείται από πολλά μικρότερα νησιά. Γνωστή για τις λευκές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και τους υπέροχους κοραλλιογενείς υφάλους της, η περιοχή έχει υποτροπικό κλίμα, που την κάνει ζεστή όλο το χρόνο – σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ιαπωνία. Ωστόσο, η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και τον Οκτώβριο. Αν, λοιπόν, έχετε τη δυνατότητα να παρατείνετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, γιατί να μην οργανώσετε ένα υπέροχο ταξίδι στην πανέμορφη Οκινάουα;

 

Iriomotejima

Το Iriomote είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας νησιών Yaeyama, στο 90% του καλύπτεται από παρθένα ζούγκλα και χαρακτηρίζεται ως εθνικός δρυμός. Ανάμεσα στις δεκάδες παραμυθένιες παραλίες του, εδώ θα βρείτε και την “έναστρη” παραλία Hoshizuna-no-Hama (που σημαίνει “Άμμος σε σχήμα αστεριού”). Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα μικροσκοπικά κοχύλια ανθρακικού ασβεστίου σε σχήμα αστεριού, που παρασύρθηκαν εδώ από ωκεάνια ρεύματα και αναμίχθηκαν με την άμμο, τα οποία αποτελούν ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα που γνωρίζει ο άνθρωπος!

 

 

Ishigakijima

Το νησί Ishigaki είναι το δεύτερο σε μέγεθος και πρώτο σε δημοφιλία νησί του νησιωτικού συμπλέγματος Yaeyama. Όπως όλα τα άλλα νησιά της περιοχής, το Ishigakijima έχει πολλές υπέροχες παραλίες, μνημεία, πλούσια φύση και πολλά πολυτελή θέρετρα.

 

Ishigaki island Οκινάουα

 

Gyokusendo cave

Το σπήλαιο Gyokusendo είναι ένα φυσικό μουσείο των τελευταίων 300.000 ετών. Τα μπλε, κρυστάλλινα νερά εναλλάσσονται με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς από ασβεστόλιθο σε σχήμα λόγχης που κρέμονται από την οροφή. Είναι το μεγαλύτερο από τα πολλά σπήλαια της Οκινάουα και το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων σε όλη την Ιαπωνία, μετά το Akiyoshido.

 

Gyokusendo cave Οκινάουα

 

Okinawa reef

Ο ξακουστός κοραλλιογενής ύφαλος της Οκινάουα προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες δύτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς αποτελείται από περίπου 200 διαφορετικούς τύπους κοραλλιών και φιλοξενεί πολλά πολύχρωμα και όμορφα ψάρια και ζώα. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται μεταξύ 21-30 βαθμών και είναι το μόνο μέρος στην Ιαπωνία, όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές και κολύμβηση με αναπνευστήρα όλο τον χρόνο.

 

Okinawa reef

 

Cape Manza

Το Cape Manza – γνωστό και ως Manzamo – είναι ένα εντυπωσιακό ακρωτήρι κοντά στο χωριό Onna.στο βόρειο τμήμα του κύριου νησιού της Οκινάουα. Είναι αγαπημένο σποτ για λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής,.γι’ αυτό μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας!

 

Cape Manza

 

Shuri castle

Το Shuri – ονομάζεται επίσης Shuri-jō ή Shurigusuku – ήταν ένα κάστρο στην ομώνυμη περιοχή,.που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη μάχη της Οκινάουα το 1945. Ο ναός αναδημιουργήθηκε και αποκαταστάθηκε το 1992,.ενώ από το 2000 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

 

Shuri castle okinawa

 

Okinawa Peace Memorial Park

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μάχη της Οκινάουα.χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και η καταστροφή ήταν ακραία. Αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματά της, η Ιαπωνία δημιούργησε το Okinawa Peace Memorial Park,.ένα μνημείο στην πόλη Itoman, στο βόρειο τμήμα του μεγαλύτερου νησιού της Οκινάουα. Στην περιοχή υπάρχει επίσης το Μουσείο Μνημείου Ειρήνης και το μνημείο Himeyuti.

 

 

Μετά από όλα αυτά, θα ταξιδεύατε στην Οκινάουα;

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin