Home / Cozyhome  / Η Sabine Marcelis μεταμορφώνει το VitraHaus σε μία πολύχρωμη κατοικία

Η Sabine Marcelis μεταμορφώνει το VitraHaus σε μία πολύχρωμη κατοικία

Sabine Marcelis
Η Ολλανδή σχεδιάστρια Sabine Marcelis ανανεώνει το flagship store της Vitra, αποδεικνύοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της χρήσης του χρώματος στο interior design.

 

Έχοντας ήδη στο portfolio της μεγάλες συνεργασίες, όπως με τη Céline, τα IKEA, την Isabel Marant, τη Stella McCartney και τη Renault, η Sabine Marcelis συνεχίζει δυναμικά ενώνοντας τις δυνάμεις της με το γερμανικό design brand Vitra. Η Ολλανδή designer δίνει μία νέα πνοή στο VitraHaus Loft –το flagship κατάστημα του brand- με ένα χρωματιστό installation,.ανανεώνοντας παράλληλα δύο από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της Vitra, εξ’ αρχής σχεδιασμένα από τον Δανό σχεδιαστή Verner Panton.

 

Sabine Marcelis

 

Για να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα, η Sabine Marcelis.είχε στο mood board την αισθητική της οικογενειακής της κατοικίας.

 

“Η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό του VitraHaus Loft αντικατοπτρίζει στενά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι”, εξηγεί η Marcelis, η οποία είχε συνεργαστεί προηγουμένως με το Vitra Design Museum το2022 για την έκθεση “Colour Rush!” στο Schaudepot, όπου οργάνωσε εικονικά κομμάτια, βασισμένα στο ήδη υπάρχον αρχείο της Vitra με βάση το χρώμα.

 

 

Η σχεδιάστρια ακολούθησε μία σαφή γραμμή σχεδιασμού, χωρίζοντας νοητά τον χώρο με βάση το χρώμα.

 

Το installation διαθέτει έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο που χωρίζεται σε λειτουργικές ζώνες, οι οποίες οριοθετούνται με βάση το χρώμα. Στη συνέχεια αναμείξαμε τις δημιουργίες μου με εκείνες άλλων.σχεδιαστών, καλλιτεχνών και φυσικά τα έπιπλα της Vitra για να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό σύνολο”.

Έχοντας συνεργαστεί στενά με την ομάδα της Vitra, η Sabine Marcelis μετατρέπει τον τελευταίο.όροφο του VitraHaus σε μία έξυπνα οργανωμένη και, ταυτοχρόνως,.ευφάνταστη βιτρίνα, που αποδεικνύει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της χρήσης του χρώματος στο interior design.

 

 

Προκείμενου το installation να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται σε μία.προσωπική κατοικία, η.σχεδιάστρια επέλεξε να τοποθετήσει μία σειρά έργων τέχνης και σχεδιαστικών στοιχείων, που να ταιριάζουν με το VitraHaus. Καλλιτέχνες όπως οι Maria Pratts, Johnny Mae Hauser, Saskia-Noor Van Imhoff και Carlijn Jacobs, με τους οποίους ο Marcelis συνεργάστηκε πρόσφατα στο FOAM του Άμστερνταμ,.περιλαμβάνονται στο μείγμα μαζί με τον Ehsan Morshed, έναν καλλιτέχνη και σχεδιαστή μοτίβων.με έδρα το Βερολίνο, του οποίου τα special edition.σεντόνια με prints VitraHaus Loft θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο flagship store.

 

 

Photo credits: Clemens Poloczek

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada