Home / Cozyhome  / Η Molteni&C αποκτά flagship store στην Αθήνα

Η Molteni&C αποκτά flagship store στην Αθήνα

Η Molteni&C ενισχύει την παρουσία της στην Αθήνα, ανακοινώνοντας τα εγκαίνια ενός flagship store σε συνεργασία με την ΑΒΑΞ Α.Ε.

Από το 2012 χρονολογείται η συνεργασία μεταξύ της Molteni&C και της καταξιωμένης εταιρείας στον ελληνικό κλάδο επίπλων, ΑΒΑΞ Α.Ε,  όταν άνοιξε για πρώτη φορά κατάστημα στην Αθήνα. 

 

Η αρχή

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ιδρύθηκε η ΑΒΑΞ Α.Ε, εκπροσωπώντας τη Molteni&C, ως ένα από τα πιο υποσχόμενα designer brands.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη. Χαρακτηρίζεται από τα διπλού ύψους παράθυρα που το περιτριγυρίζουν, λούζοντάς το με φυσικό φως.

 

 

Οι συλλογές

Οι συλλογές Molteni&C εκτίθενται σε μία έκταση 280τ.μ κατανεμημένες μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου,
που περιβάλλονται από έναν χώρο σχεδιασμένο εξαρχής, ώστε να σχηματίζει μια ξεχωριστή “γειτονιά”.

 

Το Flagship Store βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας, έναν από τους σημαντικότερους αρτηριακούς δρόμους της πόλης στην περιοχή του Χαλανδρίου, δίπλα σε μερικές από τις πιο πολυτελείς περιοχές της Αθήνας.

 

 

Κατά την είσοδό τους στο κατάστημα, οι επισκέπτες υποδέχονται έναν πολυλειτουργικό χώρο, όπου η κουζίνα VVD,. σχεδιασμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Molteni&C, Vincent Van Duysen, σε συνδυασμό με δύο καρέκλες Dordoni’s Chelsea, τους καλωσορίζουν σε έναν ζεστό και φωτεινό χώρο,.στον οποίο οι υφές του ξύλου και του μαρμάρου.ενισχύονται από το φυσικό φως του ήλιου, που περνά μέσα από τα μεγάλα παράθυρα.

 

 

Η βιβλιοθήκη Hector και ο καναπές Marteen πλαισιώνουν τη σύνθεση της κουζίνας, που συμπληρώνεται από κομμάτια της συλλογής. Gio Ponti Heritage Collection: το D.754.1 χαλί και δύο από τις εμβληματικές πολυθρόνες,.που επανεκδόθηκαν από την κορυφαία ιταλική εταιρεία, τις D.154.5 Round και D.154.2.

 

 

Ο πρώτος όροφος

Μια σκάλα οδηγεί στον πρώτο όροφο, όπου η καθηλωτική εμπειρία συνεχίζεται. Στα δεξιά βρίσκεται το καθιστικό, το οποίο διαθέτει τον καναπέ Surf και το μικρό τραπέζι του Yabu Pushelberg,.αλλά και δύο πολυθρόνες Margou του Van Duysen. Πηγαίνοντας αριστερά, το τραπέζι Half a Square και οι καρέκλες Devon οδηγούν στην κουζίνα.

 

Ένας καναπές Paul και δύο πολυθρόνες Elain, μαζί με τραπεζάκια όπως το 45° Grado των Ron Gilad και Attico από Gallizia,.δημιουργούν έναν φιλόξενο χώρο, πλαισιωμένο από το χαλί Palette. Το 505 UP συνδυάζεται με τις πολυθρόνες Piccadilly, για να δημιουργήσει την πιο φιλόξενη lounge area.

 

Στον χώρο του ύπνου ολοκληρώνεται το υπέροχο αυτό  “ταξίδι”, με το κρεβάτι Ribbon και το εμβληματικό γραφείο του Gio Ponti, D.847.1,.συμπληρωμένο από τo χαλί Palette του Nicola Gallizia. Μια σύνθεση της σειράς Hector δημιουργεί την τέλεια ντουλάπα,.η οποία αρμόζει στην υψηλή αισθητική του χώρου.

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό σκηνικό, που παρουσιάζει ιδανικά και αναδεικνύει τις Molteni&C
συλλογές,.δημιουργώντας έναν χώρο ζεστό, ζωντανό και βιωματικό.

 

Ιg: @moltenidada

moltenigroup.com

www.avaxdeco.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath