Home / Family  / Η Mikropolis επιστρέφει δυναμικά στο The Ellinikon Experience Park!

Η Mikropolis επιστρέφει δυναμικά στο The Ellinikon Experience Park!

Mikropolis

Από τις 12 έως 15 Οκτωβρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξανά την.Mikropolis εμπειρία στο The Ellinikon Experience Park!

 

H μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς επιστρέφει! Το Mikropolis Festival υποδέχεται μία νέα εποχή με 6 θεματικές γειτονιές και 3 συναρπαστικές παράλληλες δράσεις. Από τις 12 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το The Ellinikon Experience.Park, δημιουργεί στο Ελληνικό ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό μικρόκοσμο για μικρούς και μεγάλους!

 

Mikropolis

Η Mikropolis θα εκπαιδεύσει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα, μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ευρηματικά και διαδραστικά προγράμματα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές θεματικές γειτονιές της, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά την.Εθνική ομάδα HADO λίγο πριν αναχωρήσει για.Τόκιο, όπου οι καλύτερες 12 ομάδες από όλες τις ηπείρους θα αναμετρηθούν για το.Παγκόσμιο Κύπελλο HADO.

Οι δράσεις “Τόλμησε να ονειρευτίες” με τον Νίκο Κακλαμανάκη, “Μουσική γιορτή” με τους Burger Project και Ραντεβού Υιοθεσίας»: Γίνε γονιός για κάποιο(α) από τα αδέσποτα ζωάκια της ΣΠΑΖ συμπληρώνουν τη συναρπαστική εμπειρία! Η Πλατεία A στο The Ellinikon Experience Parκ θα μεταμορφωθεί σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας, στον οποίο παιδιά ηλικίας 6 – 17 ετών θα μάθουν, μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δράσεις. Τη «μικρή πόλη» συνθέτουν 6 θεματικές «Γειτονιές» που έχουν σχεδιαστεί ειδικά και σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς.

Η γειτονιά των e-Sports!

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν το δημοφιλές HADO άθλημα, το οποίο συνδυάζει τεχνολογία και αθλητισμό! Μάλιστα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο festival θα παρευρεθεί και η Εθνική Ομάδα ΗADO, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 στη Γαλλία!

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας και της Ρομποτικής

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους νόμους της φυσικής, μέσα από συναρπαστικά επιστημονικά εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “SciCo” και θα ανακαλύψουν τον κόσμο του προγραμματισμού.

Η γειτονιά της φύσης

Το The Bee Camp θα βάλει τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και των φυτών, χαρίζοντας τους μία πρωτότυπη εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο σύλλογος προστασίας θαλάσσιας χελώνας. “ΑΡΧΕΛΩΝ”, μέσα από. διαδραστικά παιχνίδια θα μοιραστεί μαζί τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να στηρίζουν τον σημαντικό σκοπό του Συλλόγου.

Η γειτονιά της Αρχιτεκτονικής

Το Arkki by AKTO | School of Architecture for Children and Youth και η ομάδα του διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια με τα οποία τα παιδιά θα μάθουν να κατασκευάζουν πράγματα με ιδιαίτερα υλικά, καλλιεργώντας την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη, αλλά και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Η γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου

Σε συνεργασία με τη M.K.O «Liberty Assistance & Guide Dogs», που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων-οδηγών για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης, οι μικροί επισκέπτες του. Mikropolis Festival θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση «βόλτας με σκύλους-οδηγούς»

Mikropolis

Η γειτονιά της οδικής αγωγής

Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. “Πάνος Μυλωνάς” – Ι.Ο.ΑΣ.» έχει σχεδιάσει σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, για την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Μπείτε στο www.mikropolisfestival.gr, ανακαλύψτε όλες τις πληροφορίες και κλείστε εισιτήρια!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.