Home / Good Life  / Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021

Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021

Cretan Gastronomy Days
Προϊόντα από όλη την Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν το Φεστιβάλ “Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021” στο Ηράκλειο.

 

Από το ελαιόλαδο μέχρι τον ντάκο και τη ρακί κι από τα χειροποίητα καλτσούνια μέχρι τη γραβιέρα Κρήτης και τους μπουμπουριστούς χοχλιούς, η γαστρονομική παράδοση και η γη της Κρήτης χαρίζουν γευστικά διαμάντια, ξακουστά σε όλο τον κόσμο. Όλα τα παραπάνω -και ακόμα περισσότερα- θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες του Ηρακλείου στις “Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021”. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, στην ανοιχτή πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς.

 

hmeres khitikhs gastronomias b

 

Οι ετήσιες εκδηλώσεις γαστρονομίας διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά. Τα προϊόντα της κρητικής γης και η ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική κουζίνα έρχονται στο προσκήνιο, με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας. Το τετραήμερο εκδηλώσεων είναι εξαιρετικά πλούσιο σε επιλογές. Εργαστήρια εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών συνταγών, μενού γευσιγνωσίας από γνωστούς Έλληνες chefs, αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα δώσουν τη γεύση της Κρητικής παράδοσης και διασκέδασης.

 

Cretan Gastronomy Days 2021

 

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα μέσα από τη Facebook page του Φεστιβάλ.

Μήπως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για ένα γευστικό ταξίδι στην όμορφη Κρήτη;

 

@herakliongastronomy

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin