Home / Beauty  / Εφαρμόζουμε ρετινοειδή το καλοκαίρι;

Εφαρμόζουμε ρετινοειδή το καλοκαίρι;

ρετινοειδή

Ας καταρρίψουμε τον μύθο που αφορά τα ρετινοειδή τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιτρέπονται ή όχι;

 

Εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει ευρέως αποδεκτή ότι τα ρετινοειδή -με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη ρετινόλη- είναι βασικό στοιχείο της skin care ρουτίνας μας. Αποτελούν το νούμερο ένα συστατικό αντιγήρανσης και μπορούν να βοηθήσουν τη ρύθμιση των πόρων, της λιπαρότητας και της ακμής. Ωστόσο, υπάρχει ένας μύθος ο οποίος τονίζει ότι δεν πρέπει να τα εφαρμόζουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Και αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Εμείς θα καταρρίψουμε αυτούς τους λάθους ισχυρισμούς και θα τονίσουμε ότι είναι must όλο τον χρόνο, αλλά χρειάζεται να γνωρίσετε ορισμένους beauty κανόνες.

 

 

Το βασικότερο συστατικό που περιέχουν τα ρετινοειδή είναι η βιταμίνη Α. Ποια είναι τα οφέλη της;.Πέρα από την αντιγήρανση, μπορούν να εμποδίσουν και τη διάσπαση του κολλαγόνου. Δυστυχώς η διάσπαση αυξάνεται εξαιτίας της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο. Συνεπώς βοηθούν στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ένα ακόμα θετικό είναι η αύξηση της ελαστίνης που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, δίνοντας ένα ακόμα “στρώμα” προστασίας στο δέρμα.

Τονίζοντας τα οφέλη που προσφέρουν τα ρετινοειδή πρέπει οπωσδήποτε να υπογραμμίσουμε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν δείτε ότι με τον ήλιο μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί ή κοκκινίλες μπορείτε να μειώσετε τις φορές που την εφαρμόζετε. Τα πιο SOS βήματα -που θα αποτρέψουν και τις δυσάρεστες συνέπειες- είναι τα εξής: Εφαρμογή πάντα τη νύχτα, πλούσια ενυδάτωση και καθημερινή και συχνή εφαρμογή του αντηλιακού.

 

Να “ακούτε” την επιδερμίδα σας και να τηρείτε τα σωστά βήματα, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.