Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Δημήτρης Παπαναστασίου: “Define your style. Refine your life!”

Δημήτρης Παπαναστασίου: “Define your style. Refine your life!”

Παπαναστασίου
Διαβάζοντας το motto του Interior Designer Δημήτρη Παπαναστασίου, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μοναδικότητα αποτελεί πυρηνική έννοια της σχεδιαστικής πρακτικής του. Ανάλογη αίσθηση αποπνέει και ο ιδιαίτερος χώρος σύλληψης των ιδεών του, που κάθε άλλο παρά αποστειρωμένο εργασιακό περιβάλλον θυμίζει!

 

“Πέρασα 40 χρόνια, ανακαλύπτοντας ότι η βασίλισσα όλων των χρωμάτων είναι το μαύρο”,.είχε πει ο σπουδαίος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Pierre Auguste Renoir. Στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαναστασίου χρειάστηκε σαφώς λιγότερος χρόνος,.για να καταλήξει πως το αχρωματικό χρώμα θα αποτελούσε τον πρωταγωνιστή του γραφείου του!

 

 

Όπως και σε κάθε έργο που υπογράφει, ο Interior Designer δημιούργησε έναν χώρο με προσωπικότητα, που αισθάνεσαι όμορφα μέσα του. Ένα καταφύγιο απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης, που ξεπερνά τον σκόπελο.του στερεοτυπικού εργασιακού χώρου και αποπνέει την οικεία αίσθηση ενός σπιτιού.

 

Παπαναστασίου Interior Designer

 

Όλοι οι πελάτες μου, ακόμα και οι πιο συντηρητικοί, μου λένε ότι δεν περίμεναν ποτέ να αισθάνονται τόση ηρεμία, μπαίνοντας σε ένα κατάμαυρο γραφείο. Αυτός ήταν κι ο σκοπός μου. Όποιος άνθρωπος μπαίνει εδώ, να χαλαρώνει, να νιώθει οικεία. Ήθελα το γραφείο μου να είναι ένας χώρος ατμοσφαιρικός, με χαμηλό φωτισμό και κεριά, ώστε να λειτουργώ πολύ ήρεμα, για να μπορώ να σχεδιάζω και να γεννιούνται ωραίες ιδέες.” – Δημήτρης Παπαναστασίου

 

Δημήτρης Παπαναστασίου

 

Καλαίσθητα καθιστικά σώματα και έπιπλα, artistic διακοσμητικά και υπέροχα έργα τέχνης, όλα σε μαύρους τόνους και σε μαύρο φόντο, συνθέτουν μία κομψή και elegant χωρική εμπειρία, τόσο για τον ίδιο τον Interior Designer, όσο και για τους επισκέπτες του γραφείου του. Έναν χώρο έμπνευσης και δημιουργίας! Μόνο ελάχιστες κεραμιδί πινελιές διαταράσσουν τη μονοχρωματικότητα.

 

 

Σε όλα τα έργα μου πρώτο κριτήριο είναι η ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να είναι χαλαρωτική, εκκεντρική ή σκοτεινή. Από κει και πέρα, η σχεδιαστική φιλοσοφία επηρεάζεται από το ίδιο το κτίριο, την τοποθεσία του και, φυσικά, από το τι θέλει να πετύχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Παίρνω την κατευθυντήρια γραμμή από τον ίδιο και προσπαθώ να την εξελίξω, να του δώσω καινούργιες παραμέτρους, τις οποίες δεν είχε σκεφτεί ή φανταστεί. Θέλω να κάνω πράγματα που αντέχουν στον χρόνο, chic και διακριτικά.” – Δημήτρης Παπαναστασίου

 

Παπαναστασίου γραφείο

 

Credits:

Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

Έπιπλα, γραφείο, διακοσμητικά: Κούρτης, Freskos

Φωτιστικά: Shol

Πίνακες: Περί Τέχνης

 

Papanastasiou Dimitris Interior Design || www.papanastasiou-ds.gr

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin