Home / Family  / Γονείς Millennials VS Γονείς Boomers: Summer edition

Γονείς Millennials VS Γονείς Boomers: Summer edition

Η “αιώνια” διαμάχη ανάμεσα σε Millennials και Boomers καλά κρατεί, με τις διαφορές τους να πλάθουν ένα σχεδόν… πολιτισμικό φαινόμενο.

Οι γονείς Millennial, γνωστοί και ως η γενιά Y, είναι εκείνοι που έχουν γεννηθεί στο διάστημα μεταξύ 1981 και 1996, ενώ οι γονείς Baby Boomers -ή απλώς Boomers- είναι ουσιαστικά οι γονείς των Millennials, γεννημένοι ανάμεσα στο 1946 και το 1964.

 

Τι έχουν, όμως, να χωρίσουν Millenials και Boomers; Εμείς θα απαντήσουμε “τίποτα ουσιαστικό”, αλλά κοιτώντας πάντα τη χιουμοριστική πλευρά της ζωής, απολαμβάνουμε αυτή τη γλυκιά κόντρα, με αναμνήσεις από τα καλοκαίρια μας ως παιδιά και πλέον ως ενήλικες γονείς.

 

ΤΟΤΕ VS ΣΗΜΕΡΑ
Τα σχέδια των διακοπών

Γονείς Boomers: Οι διακοπές προγραμματίζονταν το πολύ μια βδομάδα πριν, κυρίως τα εισιτήρια του καραβιού. Για διαμονή; Ούτε λόγος! “Θα βρούμε εκεί όταν φτάσουμε!”. Το αστείο; Όντως βρίσκαμε! 

 

Γονείς Millenialls: Oι διακοπές προγραμματίζονται τουλάχιστον δύο μήνες πριν, με οργανωμένα τα πάντα στην εντέλεια, από κατάλυμα μέχρι ημερήσιο πρόγραμμα και φαγητό. Φυσικά, ιατρεία και φαρμακεία του προορισμού μας είναι ήδη καταχωρημένα στο GPS!

 

 

Οι βαλίτσες

Γονείς Boomers: Όσες ήταν οι μέρες των διακοπών ακριβώς τόσα ήταν και τα ρούχα που αντίστοιχα θα χρειαζόμασταν. Πόσα ρούχα να χρειάζεται κανείς, άλλωστε, το καλοκαίρι; “Με ένα μαγιό θα είμαστε όλη μέρα!”

 

Γονείς Millenialls: Η Marie Kondo ξυπνά μέσα μας όταν μιλάμε για τη βαλίτσα των διακοπών, με οργάνωση που αγγίζει την τελειότητα και outfits για κάθε ενδεχόμενη καιρική συνθήκη και περίσταση. “Kι αν το παιδί χρειαστεί ένα ζακετάκι το βραδάκι, να μην έχουμε;”

 

Το ταξίδι

Γονείς Boomers: Η λαϊκή ρήση “Ρωτώντας πας στην πόλη” ήταν Ευαγγέλιο. Αν το ταξίδι γινόταν οδικώς, πάντα θα βρισκόταν κάποιος να μας πει ποιον δρόμο πρέπει να πάρουμε για την παραλία που όλοι έλεγαν ότι αξίζει. 

Γονείς Millenialls: To GPS είναι ο καλύτερός μας φίλος, ακόμα και για το γειτονικό mini market. Πινέζες στις καλύτερες παραλίες που διαβάσαμε στον Οδηγό με τα must-see και φύγαμε!

 

 

Στην παραλία

Γονείς Boomers: Ομπρέλα, ψάθα, πετσέτες, μπρατσάκια, κουβαδάκια και ήμασταν πανέτοιμοι. Όλη η ελεύθερη παραλία δικιά μας, με τις μαμάδες να μας καθαρίζουν φρούτα μετά τις βουτιές, τους μπαμπάδες να παίζουν ρακέτες ή να πίνουν “σπαστό” φραπέ και εμάς να φτιάχνουμε κάστρα στην άμμο. Αφού γινόμασταν άσπροι από το αντηλιακό -όταν φορούσαμε- βουτούσαμε μόνοι με μπρατσάκια τσιρίζοντας ανά 5 λεπτά “Μαμά κοίτα!”

 

Γονείς Millenialls: Eννοείται πως έχουμε κάνει κράτηση από την προηγούμενη μέρα στο beach bar με ξεχωριστή ξαπλώστρα για τα παιδιά. Το νεσεσέρ μας έχει αντηλιακά με όλους τους πιθανούς δείκτες προστασίας -φυσικά το ανανεώνουμε στα παιδιά ανά μισή ώρα- φαρμακείο και προϊόντα skin care. Επιτρέπεται μόνο ένα ελαφρύ snack από τον κατάλογο πριν βουτήξουμε με “μακαρόνι” και “τουβλάκια”, που βοηθούν στο σωστό κολύμπι. Ένα insta story είναι πάντα στο πρόγραμμα με tag #familyvacationgoals.

 

 

Στο φαγητό

Γονείς Boomers: Ο κατάλογος είχε συγκεκριμένες επιλογές και αυτές έπρεπε να φάμε, χωρίς αντίρρηση. Αν δεν τελείωνες το πιάτο σου δεν είχε παγωτό! Το καλύτερο σημείο του φαγητού; Όταν παριστάναμε τους chef με αυτοσχέδιες συνταγές με ό,τι είχε μείνει στα πιάτα, αλλά και όταν ζωγραφίζαμε πάνω στο χάρτινο τραπεζομάντιλο. 

 

Γονείς Millenialls: Ο κατάλογος είναι 10 σελίδες, με την τελευταία να αναγράφει τα αλλεργιογόνα. Φυσικά, το παιδί μπορεί να επιλέξει το δικό του πιάτο και να φάει χωρίς πίεση. Δυστυχώς, το παγωτό συνήθως καταλήγει να συνοδεύεται από λίγο tablet ή κινητό. Ευτυχώς, οι αυτοσχέδιες συνταγές στο πιάτο θα είναι πάντα διαχρονικές!

 

Πες την αλήθεια… Σου έλειψαν κάπως εκείνα τα καλοκαίρια. Ως γονιός, όμως, μπορείς να τα κάνεις ακόμα καλύτερα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath