Home / Family  / Γλειφιτζούρι self test; Κι όμως υπάρχει!

Γλειφιτζούρι self test; Κι όμως υπάρχει!

Eφαρμόζεται ήδη σε παιδικούς σταθμούς της Αυστρίας!

Τα self tests είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων, σε μία νέα πραγματικότητα, μέσα στην οποία προσπαθούμε όλοι να νιώσουμε αλλά και να είμαστε ασφαλείς.

 

Σίγουρα, είναι μία διαδικασία ενοχλητική αλλά αναγκαία. Βεβαίως, αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν μιλάμε για νηπιακές ηλικίες. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν το παιδί σας μπορούσε να εξεταστεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο, τρώγοντας απλώς ένα γλειφιτζούρι;

 

Έχει ήδη εφαρμοστεί στην Αυστρία και φαίνεται ότι είναι κάτι που σύντομα θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Ένα απλό γλειφιτζούρι, που το κρατάς στο στόμα για 90 δευτερόλεπτα, μπορεί να σου δώσει τη διάγνωση σε μόλις 15 λεπτά. Με αυτή την παιγνιώδη λύση, οι μικροί μαθητές μπορούν να κάνουν self test για πιθανότητα Covid-19.  

 

 

Η αρχή έγινε από ένα αυστριακό εργαστήριο στο νοσοκομείο Κάιζερ-Φραντς-Γιόζεφ της Βιέννης, το οποίο ανέπτυξε αυτή την τεχνική, που μοιάζει ιδανική για τις μικρές ηλικίες. Η αξιοπιστία της μεθόδου έχει ήδη επιβεβαιωθεί σε ένα δείγμα παιδιών ηλικίας 1 έως 6 ετών, ενώ πολλές αυστριακές περιφέρειες έχουν ήδη παραγγείλει χιλιάδες ανάλογα τεστ.

 

Τα συγκεκριμένα τεστ θα εφαρμόζονται 3 φορές την εβδομάδα στα μικρά παιδιά και οι αντιδράσεις των γονέων μοιάζουν έως τώρα θετικές. Τα γλειφιτζούρια-τεστ δεν είναι πολύχρωμα και το ίδιο ευχάριστα στη γεύση με ένα συμβατικό γλειφιτζούρι, ενώ δεν έχουν καθόλου ζάχαρη. Σίγουρα, όμως, αποτελούν μία πολύ πιο απλή και καθόλου επώδυνη λύση, ιδανική για μικρά παιδιά.

 

Μένει να δούμε αν θα έρθουν και στη χώρα μας…

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath