Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί το SUP είναι η καλύτερη καλοκαιρινή άσκηση;

Γιατί το SUP είναι η καλύτερη καλοκαιρινή άσκηση;

Mε το SUP μπορείς να κρατηθείς σε φόρμα στις διακοπές σου, απλώς με μία σανίδα και ένα κουπί, περνώντας υπέροχες στιγμές στη θάλασσα.

Aν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και επιθυμούν να παραμείνουν fit και στις. διακοπές, σε διαβεβαιώνουμε ότι το SUP (Stand Up Paddle Boarding) είναι ο ιδανικός τρόπος άσκησης.

 

Με το SUP θα γυμνάσεις τέλεια τον κορμό και τους κοιλιακούς σου, καθώς στέκεται πάνω σε μια σανίδα του surf και. κάνεις κουπί με τα χέρια σου. Απλό; Όχι και τόσο!

 

 

Η δυσκολία αλλά και το “κλειδί” για την αποτελεσματικότητα της άσκησης βρίσκεται στην αντίσταση του νερού, η οποία. είναι τόσο μεγάλη, που για να καταφέρεις να κουνήσεις τη σανίδα θα πρέπει να βάλεις μεγάλη δύναμη στα χέρια αλλά και.σε όλον τον κορμό σου. Για να διατηρηθεί η ισορροπία κατά την κωπηλασία, το σώμα δεσμεύει όλους τους μύες του πυρήνα σου!

 

Αν επιδοθείς στην άσκηση αυτή για πολλή ώρα, θα δεις τεράστια διαφορά στους κοιλιακούς, αλλά και στους μύες των. χεριών, των ποδιών και της πλάτης. Μάλιστα, ο μέσος όρος των θερμίδων που καταναλώνονται ανά μία ώρα άσκησης είναι από 300 έως και 400. Καθόλου άσχημα, έτσι;

 

 

Δοκίμασε τις παραλλαγές

Διάφορες παραλλαγές του SUP πάνω στη σανίδα θα κάνουν την άσκηση ακόμα πιο απαιτητική αλλά και αποτελεσματική. 

 

Τοποθέτησε το κουπί πιο βαθιά στο νερό, ώστε να είναι πιο μεγάλη η αντίσταση ή κάτσε πάνω στη σανίδα και κάνε. κωπηλασία με ανοιχτά  χέρια. Πάνω στη σανίδα μπορείς να κάνεις πολλές και διαφορετικές ασκήσεις ισορροπίας, άλλες. πιο ήρεμες και άλλες πιο έντονες, ανάλογα με το τι επιθυμείς εσύ. 

 

Με το SUP μπορείς να είσαι στη θάλασσα, να περνάς όμορφα και να κάνεις γυμναστική! Τίποτα καλύτερο!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath