Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί να εντάξεις το λεμόνι στην καλοκαιρινή σου διατροφή;

Γιατί να εντάξεις το λεμόνι στην καλοκαιρινή σου διατροφή;

lemoni
Ποια είναι τα οφέλη που έχει το λεμόνι στον οργανισμό μας και γιατί πρέπει να το εντάξουμε στην καλοκαιρινή μας διατροφή;

 

Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, λοιπόν, για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας τα λεμόνια. Ωστόσο, εκτός από την ενυδάτωση, το λεμόνι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Συνέχισε να διαβάσεις, προκειμένου να ανακαλύψεις τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να εντάξεις το λεμόνι στην καλοκαιρινή σου διατροφή.

 

Προσφέρει ενυδάτωση

 

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το λεμόνι μάς βοηθάει να παραμείνουμε ενυδατωμένοι. Χάρη στην πικρή γεύση τους, τα λεμόνια μάς “παρακινούν” να καταναλώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα νερού, βοηθώντας στην πρόληψη της αφυδάτωσης και στη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του σώματός σας.

 

 

Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C

 

Τα λεμόνια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, μιας απαραίτητης θρεπτικής ουσίας που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Παράλληλα, η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τα φυτικά τρόφιμα.

 

Βοηθάει στην πέψη

 

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσει την πέψη ενθαρρύνοντας την παραγωγή της χολής, του πεπτικού υγρού που παράγεται από το συκώτι, ενώ, παράλληλα, βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας ,όπως η καούρα και το φούσκωμα.

 

 

Πώς θα εντάξουμε το λεμόνι στην καλοκαιρινή μας διατροφή;

 

λεμόνι

 

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε τα λεμόνια στην καλοκαιρινή μας διατροφή. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

 

  • Δροσιστικό νερό με λίγο χυμό λεμονιού
  • Dressing για σαλάτα με βασικό συστατικό τον χυμό λεμονιού
  • Smoothies με λεμόνι
  • Μαρινάδες για ψάρι και κοτόπουλο

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada