Home / Family  / Βιβλία για… positive parents!

Βιβλία για… positive parents!

Αυτά τα βιβλία είναι ιδανικά για να κατανοήσουμε τη βαθύτερη έννοια των “positive parents” και της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

Έχουμε μιλήσει ξανά για τη Θετική Διαπαιδαγώγηση, μια από τις αρχές του attachment parenting, που βασίζεται κυρίως στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ενσυναίσθηση, με στόχο να θιοθετήσουμε βήμα-βήμα την ιδιότητα των “positive parents”.

 

Είναι λογικό να υπάρχουν οι στιγμές που το παιδί δε μοιάζει να θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και εμείς να νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλα αποθέματα υπομονής. Βασικός στόχος είναι τα όρια να μπαίνουν στα παιδιά με θετικό τρόπο, με σκοπό την αυτό-οριοθέτηση και αυτό-ρύθμιση τους.

 

Τα παρακάτω 3 βιβλία από τις εκδόσεις iWrite μάς βοηθούν στον απώτερο στόχο μας, με έναν τρόπο απλό, κατανοητό, ακόμα και διασκεδαστικό!

 

“Μαμά, Μπαμπά, μ’ακούτε;”,  Ελένη Βασιλειάδη, Εκδόσεις iWrite

110+ ενδυναμωτικές (και ανακουφιστικές) ιστορίες & ζωγραφιές για να συνδεθείς, να κατανοήσεις και να απολαύσεις. πραγματικά τη σχέση με το παιδί σου. Ένα βιβλίο που δεν μας αφηγείται απλώς ιστορίες αυτογνωσίας και γονεϊκότητας,. αλλά μας μαθαίνει πώς να είμαστε Positive Parents, ώστε να ενδυναµώσουμε και να χαρούμε το πιο πολύτιµο αγαθό που έχουμε, τη σχέση μας με τα παιδιά μας.

 

 

“Είσαι γονέας; Γίνε coach!”, Χαρά Βιδοζαχαράκη, Εκδόσεις iWrite

Ο No1 πρακτικός οδηγός διευρεύνησης και ενδυνάμωσης της σχέσης με τα παιδιά & τον εαυτό σας! Η συγγραφέας χαρτογραφεί ένα πλήθος συµπεριφορών που καλούνται.οι γονείς να διαχειριστούν και στοχεύει στην ανάδειξη µιας αυθεντικής και ποιοτικής σχέσης µε τα παιδιά τους. Καταγράφει τεχνικές επικοινωνίας και παραθέτει παραδείγµατα και ασκήσεις για την ενδυνάµωση του.γονέα/φροντιστή, αλλά και του παιδιού µέσω της συµπεριφοράς του γονέα.

 

 

“Όταν μεγαλώσω θα γίνω μπαμπάς”, Νίκος Παπαγεωργίου, Εκδόσεις iWrite

Μία πρωτότυπη εξομολόγηση των συναισθημάτων που βιώνει κάθε σύγχρονος μπαμπάς,.στο πλαίσιο της υπέροχης όσο και απαιτητικής διαδρομής που αποφάσισε να ακολουθήσει. Για ανθρώπους Born to Run, κρατώντας ένα παιδικό χεράκι σφιχτά µέσα στο δικό τους! 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath