Home / Men  / Grooming  / Βάλε το tea tree oil στη grooming ρουτίνα σου!

Βάλε το tea tree oil στη grooming ρουτίνα σου!

Βάλε το tea tree oil στην καθημερινή ρουτίνα σου και δες τα όφελη του για την επιδερμίδα σου σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Αποτελεί ένα από τα πιο κοινά συστατικά σε προϊόντα περιποίησης και ακούμε συχνά για τα όφέλη που μπορεί να έχει στην επιδερμίδα μας. Ο λόγος για το tea tree oil, που θα πρέπει να μπει στην καθημερινή σας ρουτίνα, αν θέλετε να απολαύσετε τα πολλά θετικά του αποτελέσματα.

 

Τι είναι το tea tree oil;

Προέρχεται, συνήθως μέσω απόσταξης με ατμό, από το δέντρο Melaleuca alternifolia που φύεται στην Αυστραλία. Επειδή είναι αρκετά ισχυρό από μόνο του και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε μεγάλη περιεκτικότητα, πολλά μπουκάλια ελαίου τεϊόδεντρου που βρίσκουμε στην αγορά είναι στην πραγματικότητα μείγματα άλλων ελαίων και ελαίου τεϊόδεντρου. Αυτή η αραίωση επιτρέπει την ασφαλή χρήση, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τα ποικίλα οφέλη του.

 

Πού χρησιμοποιέιται και ποια τα οφέλη του;
Αν έχετε ακμή

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του ελαίου τεϊόδεντρου το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία της ακμής. Η ικανότητά του να μειώνει τα σπυράκια έχει επιβεβαιωθεί. Σε μια κλινική δοκιμή, τόσο το 5% έλαιο τεϊόδεντρου όσο και το 5% υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είχαν σημαντική επίδραση στη βελτίωση της ακμής των ασθενών μειώνοντας τον αριθμό των φλεγμονωδών και μη φλεγμονωδών βλαβών. Το tea tree oil κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακμή με λιγότερες παρενέργειες από το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. 

 

APIVITA, ESSENTIAL OIL ΤΕΪΟΔΕΝΤΡΟ

 

Εάν έχετε ροδόχρου ακμή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε  για να απαλύνετε το δέρμα σας και να μειώσετε τις εξάρσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι με tea tree oil ή να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαίου απευθείας στην ενυδατική σας κρέμα. Ξεκινήστε με ένα αραιωμένο διάλυμα και εφαρμόστε το σε μια μικρή περιοχή. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας. Less is more, ειδικά όταν ξεκινάτε!

 

Αν έχετε δερματίτιδα

Το ευαίσθητο δέρμα και η δερματίτιδα είναι κοινά σους άνδρες με έκζεμα. Για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λάδι δέντρου τσαγιού για τη θεραπεία του. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πιθανά οφέλη για άτομα με έκζεμα, αλλά άλλες έχουν αναφέρει αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτό. Όταν το χρησιμοποιείτε, ξεκινήστε με ένα προϊόν που περιέχει μια μικρή ποσότητα ή εφαρμόστε ένα καλά αραιωμένο μείγμα λαδιού στο δέρμα σας.

 

Για την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής

Εκτός από τα οφέλη για το δέρμα σας, το tea tree oil είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Έχει αποδειχθεί με κλινικές μελέτες ότι βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και στην πρόληψη της υπερανάπτυξης μυκήτων. Βελτιώνοντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, ελέγχοντας την πιτυρίδα και αποτρέποντας τον ερεθισμό, συμβάλλει σε υγιή, δυνατά μαλλιά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας μετά το ντους  ή να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν που το περιέχει ήδη. 

 

Scalp Revival™ Charcoal + Tea Tree Scalp Treatment

Περιποίηση τριχωτού της κεφαλής με κάρβουνο binchotan, μέντα και έλαιο τεϊόδεντρου, αποτοξινώνει, καθαρίζει, ηρεμεί, ανακουφίζει από τον κνησμό, ενυδατώνει.

 

 

Για το μούσι και τα γένια

Ακριβώς όπως το τριχωτό της κεφαλής σας, το δέρμα κάτω από τα γένια σας μπορεί να ερεθιστεί. Η πιτυρίδα στα γένια είναι επίσης ένα θέμα με το οποίο παλεύει ένα μεγάλο ποσοστό αντρών. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε απλώνοντας μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου στα γένια σας και στο δέρμα κάτω από αυτά. 

 

Beardbrand Tea Tree Beard Oil

Σχεδιασμένο για να είναι πολύ ελαφρύ, το λάδι Breardbrand θα κρατήσει τα γένια σας όμορφα και λαμπερά. Επιπλέον, θα ενυδατώσει, θα μαλακώσει και θα στρώσει τα γένια σας, ενώ θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη της πιτυρίδας. Το ελαφρύ μείγμα δε θα βαρύνει τα γένια σας και δε θα τα κάνει λιπαρά. Ιδανικό για καθημερινή χρήση.

 

 

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ένα καλό συστατικό για την ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος γύρω από μια τρίχα που μεγαλώνει προς τα μέσα. Χρησιμοποιήστε ένα αραιωμένο διάλυμα ελαίου για να μειώσετε τον ερεθισμό και τα σχετικά συμπτώματα. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο aftershave ή την ενυδατική σας κρέμα και να το εφαρμόσετε μετά το ξύρισμα. Αυτό θα καταπολεμήσει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και θα αποτρέψει τη μόλυνση των πόρων.

 

Μήπως ήρθε η ώρα να το βάλετε στη ρουτίνα σας;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath