Home / Fashion  / Έρχονται τα Green Carpet Fashion Awards!

Έρχονται τα Green Carpet Fashion Awards!

Τα Green Carpet Fashion Awards πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 8 Μαρτίου, γιορτάζοντας την “πράσινη” πλευρά της μόδας.

Η Cate Blanchett, η Quannah Chasinghorse, η Viola Davis, ο Tom Ford και ο Simu Liu θα είναι από κοινού πρόεδροι του gala event των Green Carpet Fashion Awards, που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαρτίου 2023 στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Όσκαρ. Σκοπός τους είναι να ενώσουν τη βιομηχανία της μόδας και της ψυχαγωγίας, με στόχο τη συλλογική μεταμόρφωση.

 

Ο Stefan Beckman θα είναι δημιουργικός διευθυντής, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της GCFA περιλαμβάνει τους Bethann Hardison, Amber Valletta, Christopher Bevans και Tonne Goodman.

 

 

Το φετινό λαμπερό event θα αξιοποιήσει τη συμβιωτική σχέση ταινίας και μόδας σε ένα ισχυρό σκηνικό του Χόλιγουντ, εμπνέοντας την αλλαγή.

 

 

Tι είναι τα Green Carpet Fashion Awards;

Τα Green Carpet Fashion Awards (GCFA) είναι μια μοναδική εκδήλωση, που αναγνωρίζει τις ηθικές προσπάθειες.για την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Γιορτάζουν την πρόοδο, τους οραματιστές και τις.λύσεις που εκέινοι βρίσκουν για μια δικαιότερη βιομηχανία μόδας.

 

Τα GCFA, που ιδρύθηκαν το 2017, είναι τα μόνα βραβεία που τιμούν το οικολογικό αποτύπωμα και την ηθική μόδα. Αναγνωρίζουν και γιορτάζουν τις συνειδητές επιλογές σε ό,τι σχετίζεται με τις αλυσίδες εφοδιασμού,.τις γεωργικές πρακτικές, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους κατασκευαστές υλικών,.ενώ αναβαθμίζει σημαντικά επιτεύγματα από σχεδιαστές, μοντέλα και ηγέτες της βιομηχανίας.

 

 

Η Livia Firth, ιδρύτρια του Green Carpet Challenge, της κινητήριας δύναμης του GCFA, δήλωσε: “Η μόδα είναι μια βιομηχανία πλήρους φάσματος, που αγγίζει δισεκατομμύρια ζωές.σε όλον τον κόσμο και βασίζεται σε μια υγιή βιόσφαιρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμβέλεια και τη δύναμη για να φέρουμε την αλλαγή.”

 

Η Firth, μακροχρόνα ακτιβίστρια και ιδρύτρια της παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων βιωσιμότητας Eco Age, ξεκίνησε για πρώτη φορά το Green Carpet Challenge στο Λος Άντζελες το 2010. Με τα χρόνια, οδήγησε περισσότερους από 250 stars, συμπεριλαμβανομένης.της Meryl Streep στα Όσκαρ του 2012 και της Viola Davis στα BAFTA του 2012,.να ντυθούν με eco-friendly δημιουργίες. 


Η Cate Blanchet υπήρξε επίσης μία από τους βασικούς υποστηρικτές για τη βιωσιμότητα στο κόκκινο χαλί,.κάτι που απέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία το 2020, με τις εμφανίσεις της.


Τα Green Carpet Awards πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Μιλάνο το 2017, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και την Camera Moda,.με το δικό τους αγαλματίδιο βραβείων, που δημιούργησε η Chopard.

 

www.eco-age.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath