Home / Cozyhome  / Architecture  / Το Amyntas Seafront Hotel επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη φιλοξενία

Το Amyntas Seafront Hotel επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη φιλοξενία

Amyntas Seafront Hotel
Στον Παράδεισο του Νέου Μαρμαρά, έναν ιδιαίτερο παράκτιο οικισμό στην παραθαλάσσια έκταση της Σιθωνίας Χαλκιδικής, δημιουργήθηκε το πολυτελές ξενοδοχείο Amyntas Seafront Hotel. Το Skarlakidis Architecture Studio ανέλαβε μαζί με τους DP Architects την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου, επιδιώκοντας να διατηρήσουν τη μοναδικότητα του ύφος της γύρω περιοχής.  

 

Ο ιδιοκτήτης του Amyntas Seafront Hotel ήθελε να κατασκευάσει ένα σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη γειτνίασή του με τη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο, η κτιριακή σύνθεση δημιουργήθηκε από δύο όγκους: το κτίριο “Α”,.που αναπτύσσεται κάθετα προς την θάλασσα, και το κτίριο “Β”, που τοποθετείται στο δυτικό άκρο του οικοπέδου.  

 

Amyntas Seafront Hotel

 

Στο επίπεδο του ισογείου έχουν τοποθετηθεί οι κοινόχρηστοι χώροι του τουριστικού καταλύματος ήτοι ο χώρος υποδοχής (reception) , το παρασκευαστήριο, ο χώρος του πρωινού, η αποθήκη καθώς και δύο δωμάτια.  Στον όροφο αναπτύσσεται ο κύριος όγκος των δωματίων, συγκεκριμένα τρία δωμάτια στο κτίριο Α’ και ένα στο κτίριο Β΄. Στο επίπεδο του ορόφου και συγκεκριμένα πλησίον του κλιμακοστασίου,.στον ημιυπαίθριο χώρο ανάμεσα στους διακριτούς κτιριακούς όγκους βρίσκεται το κοινόχρηστο καθιστικό με παροχές ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (mediatheque).  Μάλιστα, το κτίριο «Β» έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας ΑμεΑ, αφού ακολουθεί πλήρως τις σχετικές διατάξεις προσβασιμότητας. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος εξασφαλίζεται.η πρόσβαση ΑμεΑ δημιουργώντας διαδρόμους με κλίση μικρότερη του 5% και την κατασκευή ανελκυστήρα. 

 

 
Η θέα προς τον Τορωναίο Κόλπο και η διαμόρφωση ενός σύγχρονου τουριστικού καταλύματος.ενταγμένο στο τοπίο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που καθόρισαν το σχεδιασμό και τη μορφή του κτιρίου το οποίο συνελήφθηκε ως ένα πλαίσιο θέασης της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του είναι οι απλές γραμμές και οι καθαροί γεωμετρικοί όγκοι. Επιλέγεται το λευκό, κατ’ εξοχήν.μεσογειακό χρώμα, το οποίο προσδίδει μια απλότητα στο κτίσμα. Η στοά που καλύπτει τον βασικό άξονα κίνησης την μονάδας, διακόπτει ρυθμικά το κύριο αρχιτεκτονικό στοιχείο της όψης και επιλέχθηκε να γίνει από ανεπίχριστη λιθοδομή.

 

Το “Amyntas Seafront Hotel” έχει ως στόχο να γίνει ένα ζωντανό κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας, ειδικά το καλοκαίρι, όταν η περιοχή γεμίζει με λουόμενους και παραθεριστές. Φιλοδοξεί να προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις, δίχως να επιβαρύνει το περιβάλλον. Το κτίριο σχεδιάστηκε έτσι.ώστε να εντάσσεται στο φυσικό τοπίο, μειώνοντας παράλληλα το οικολογικό του αποτύπωμα. Το Amyntas Seafront Hotel επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη φιλοξενία και τις υπηρεσίες της, επηρεάζοντας τον τρόπο που διαμορφώνεται ένας χώρος ξενοδοχείου,.τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το ξενοδοχείο δημιουργεί έναν χώρο που είναι.ταυτόχρονα οικείος και ξένος, γεφυρώνοντας το δομημένο περιβάλλον με το φυσικό τοπίο. 

 

Amyntas Seafront Hotel

 

 

Φωτογραφίες: studiovd.gr 

Αρχιτεκτονική μελέτη: Skarlakidis Architecture Studio, DP Architects 

Αρχιτέκτονες: Στέφανος Σκαρλακίδης, Πολυξένη Τσαλδάρη 

Συνεργάτες: Γεώργιος Κουτσούρας 

www.amyntashotel.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada