Home / Cozyhome  / Ο Philippe Starck σχεδιάζει για το brand Alessi

Ο Philippe Starck σχεδιάζει για το brand Alessi

Philippe Starck

Η νέα συλλογή του Philippe Starck , για το brand Alessi, ονομάζεται “Poêle”, που στα γαλλικά σημαίνει τηγάνι.

 

 

Κατά τη διάρκεια της Salone del Mobile στο Μιλάνο, “πήραμε” μία μικρή γεύση από την πρώτη συλλογή του Philippe Starck για το brand Alessi. Τώρα έγινε η επίσημη κυκλοφορία! Συνολικά, η σειρά περιλαμβάνει μία καρέκλα, μία πολυθρόνα, ένα σκαμπό σε δύο διαφορετικά μεγέθη και μία κρεμάστρα παλτών. Για τον designer ήταν απαραίτητο να διατηρήσει τα signature στοιχεία του brand. Βάσισε τα σχέδιά του γύρω από την τεχνογνωσία της ιταλικής μάρκας για οικιακά σκεύη και προϊόντα κουζίνας. Ονόμασε τη σειρά “Poêle”,που στα γαλλικά σημαίνει τηγάνι, και τοποθέτησε την καμπάνια σε μία κουζίνα.

“Η καρέκλα Poêle ξεκίνησε ως ένα “σοβαρό αστείο”, με ένα σκίτσο ενός τηγανιού με πόδια και την υπέροχη ιδέα της προσαρμογής μιας υπάρχουσας υψηλής τεχνολογίας σε διαφορετικούς σκοπούς. Το κάθισμα και η πλάτη είναι εμπνευσμένα από ένα τηγάνι, βλέποντας τις λαβές του σαν πόδια”, δήλωσε ο σχεδιαστής.

“Προσπαθώ να φτιάξω μια καρέκλα με τον Philippe Starck εδώ και περίπου 20 χρόνια και, τελικά τα καταφέραμε. Τον ρώτησα αν ήταν δυνατό να σχεδιάσει μια καρέκλα που ναβασίζεται σε ένα τηγάνι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μετάλλου ψυχρής έκθλιψης της Alessi. Όπως συμβαίνει πάντα με τον Starck, ξεκίνησε με μια ανατροπή”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Alessi.

Phlippe Starck

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.