Home / Fashion  / Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τον οίκο Lanvin

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τον οίκο Lanvin

lapidus cozyvibe fashion news
Ύστερα από την αποχώρηση της Bouchra Jarrar.

Ο Γάλλος σχεδιαστής Olivier Lapidus είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin. Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της Bouchra Jarrar, η οποία κράτησε το τιμόνι του οίκου μόλις για 16 μήνες. Ο ίδιος υπήρξε creative director του οίκου Balenciaga Homme για ένα χρόνο (1985-1986) πριν αναλάβει τη διεύθυνση του οίκου Maison Lapidus, ιδρυτής του οποίου ήταν ο πατέρας του, Edmond.

https://www.instagram.com/p/BWaAZMwFWuX/?taken-by=olivierlapidus

Όταν ο οίκος σταμάτησε τη λειτουργία του το 2000, ο Olivier μετακόμισε στο Πεκίνο, όπου σχεδίαζε έπιπλα κι άλλα αντικείμενα για το σπίτι, και το 2003 επέστρεψε στο Παρίσι, όπου συνέχισε την πορεία του ως fashion deigner, σε συνεργασία με γνωστούς οίκους μόδας. Το 2013, ανέλαβε το σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων του παριζιάνικου Hotel Felicien, ενώ πρόσφατα λάνσαρε το προσωπικό brand του “Creation Olivier Lapidus”, το οποίο ίδιος χαρακτηρίζει τον πρώτο διαδικτυακό οίκο υψηλής ραπτικής στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/BWR94rhl0H8/?taken-by=olivierlapidus

Αναφερόμενος στην ιδιοκτήτρια του οίκου Lanvin, Shaw-Lan Wang, ο Lapidus δήλωσε στο “The Hollywood Reporter”: “Είναι τιμή για μένα να είμαι μέρος του οίκου Lanvin και ευχαριστώ θερμά την Madame Wang που με εμπιστεύτηκε”.

Η αποχώρηση της Bouchra Jarrar λέγεται ότι συνδέεται με την πτώση των πωλήσεων κατά 23% το 2016 και 35% τους πρώτους δύο μήνες του 2017, κάτι που οδήγησε και στην μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του οίκου στο προάστιο Levallois του Παρισιού.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?