Home / Beauty  / Δημήτρης Στράτος: “Το μακιγιάζ είναι διάθεση. Δεν υπάρχει ηλικία και φύλο. Υπάρχει μόνο αυτό που εκφράζει εσένα!”

Δημήτρης Στράτος: “Το μακιγιάζ είναι διάθεση. Δεν υπάρχει ηλικία και φύλο. Υπάρχει μόνο αυτό που εκφράζει εσένα!”

O Δημήτρης Στράτος γνωρίζει καλά πώς να κάνει μια γυναίκα χαρούμενη. Με σημαντική εμπειρία στον χώρο του μακιγιάζ και της κομμωτικής, στον οποίο και μυήθηκε από πολύ νωρίς, διαθέτει στο πελατολόγιό του διάσημες Ελληνίδες, που τον εμπιστεύονται. Μέσα από το νέο, προσωπικού του brand, Dimitris Stratos Beauty, με vegan and cruelty free beauty προϊόντα, κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη! Ο ίδιος μας δίνει τα δικά του tips γύρω από τα μαλλιά και το μακιγιάζ, μας μιλάει για το νέο επιχειρηματικό του ξεκίνημα, αλλά και για τα δικά του αγαπημένα. 

 

Πότε και πώς ξεκίνησε το δημιουργικό σου ταξίδι στον λαμπερό χώρο του μακιγιάζ και της κομμωτικής;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κομμωτική στην ηλικία των 15 και στη συνέχεια αντιλήφθηκα το ταλέντο/ενδιαφέρον μου κυρίως για το coloring και το styling, όπου και εστίασα. Θέλοντας να προσφέρω στις πελάτισσές μου ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών σε σχέση με την εικόνα τους, αποφάσισα να σπουδάσω make up στη σχολή του Freddy Kalobratso, και έτσι πλέον επιμελούμαι την εικόνα τους Α to Z.

 

 

 

Λίγα λόγια για το κανάλι σου στο YouTube. Tι θέλεις να επικοινωνήσεις μέσα από τα βίντεό σου αναφορικά με το κομμάτι της ομορφιάς;

Το YouTube είναι μία πλατφόρμα που ενδείκνυται για περιεχόμενο beauty και κυρίως από εκπαιδευτική σκοπιά. Το ξεκίνησα πριν 4 χρόνια, θέλοντας να μοιραστώ με το ευρύ κοινό μυστικά, tips και τεχνικές που με βοηθούν να έχω το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμώ, και παράλληλα να δείξω περισσότερο την προσωπικότητά μου και να αποκτήσω μία διαδραστική εξωστρέφεια μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι πλέον είμαι πιο ενεργός στο Instagram, αλλά σίγουρα βοήθησε σημαντικά την επαφή μου με τον κόσμο η παρουσία μου στο YouTube.

 

 

https://www.instagram.com/p/CNsnxgGFAXo/

 

Μίλησέ μας για το προσωπικό beauty brand που πρόσφατα δημιούργησες. Τι μπορεί να ανακαλύψει η σύγχρονη γυναίκα μέσα σε αυτή τη σειρά μακιγιάζ; Ποια στοιχεία είναι αυτά που κάνουν το Dimitris Stratos Beauty να ξεχωρίζει;

Το Dimitris Stratos Beauty είναι ένα start up που ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της πανδημίας και ακόμα έχει να δείξει πολλά στο κοινό. Ως επαγγελματίας make up artist θέλησα να λανσάρω το brand με τη «βάση» της δουλειάς μου, που είναι τα εργαλεία μου. Έτσι, λανσάραμε ένα πλήρες σετ πινέλων και το best seller μας, 24/7 blender, που αποτελούν must-haves για ένα ολοκληρωμένο make up look. Πρόσφατα, λανσάραμε και τα πρώτα μας καλλυντικά, και πιο συγκεκριμένα πέντε βελούδινα ματ κραγιόν σε nude αποχρώσεις και κόκκινο.

Μας ξεχωρίζουν πολλά στοιχεία αλλά θα ήθελα να σταθώ στο vegan and cruelty free χαρακτήρα μας, στη σχέση ποιότητας και τιμής αλλά και στον diverse χαρακτήρα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους και εξελισσόμαστε μέσα από το feedback των πελατών μας. Η αναγνώριση που έχουμε λάβει μας δίνει το κίνητρο για να συνεχίσουμε, αναπτύσσοντας την γκάμα των προϊόντων μας, με στόχο να «ανοίξουμε» τη διάθεσή τους και στο εξωτερικό. Ποιος ξέρει; Sky is the limit!

 

 

 

 

Τι λατρεύεις περισσότερο στη δουλειά σου;

Θα μοιραστώ μαζί σας την απάντηση που έδωσα σε αντίστοιχη ερώτηση, όταν πήγα για 1η φορά στη σχολή. Λατρεύω το συναίσθημα που βλέπω σε κάθε γυναίκα όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη μετά από ένα look που επιμελήθηκα για εκείνη. Η ικανοποίησή μου πηγάζει από την ικανοποίηση των γυναικών, και αυτό το λατρεύω όσο τίποτε άλλο στη δουλειά μου.

 

 

 

Το μακιγιάζ έχει ηλικία;

Το μακιγιάζ είναι διάθεση. Δεν υπάρχει ηλικία και φύλο. Υπάρχει μόνο αυτό που εκφράζει εσένα!

 

 

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν συνήθως οι περισσότερες γυναίκες σε ό,τι αφορά τα μαλλιά και το μακιγιάζ;

Σε σχέση με τα μαλλιά, συχνά οι γυναίκες παραβλέπουν το χρώμα της επιδερμίδα τους και τα χαρακτηριστικά τους και ζητούν αλλαγές παρασυρόμενες από εικόνες -φωτοσοπαρισμένες- που βλέπουν στα social. Ωραίες είναι οι επιρροές, αλλά όλα πρέπει να προσαρμόζονται στο προσωπικό μας στυλ.

Σε σχέση με το μακιγιάζ, less is more. Δυστυχώς, έχει επικρατήσει η άποψη ότι όσο πιο έντονο το μακιγιάζ, τόσο πιο ωραία η εικόνα. Όλα χρειάζονται ισορροπία και σύνδεση με το σύνολο της εικόνας.

 

 

Με ποιες Ελληνίδες celebrities έχεις συνεργαστεί και ποια συνεργασία θα έχει πάντα μια σημαντική θέση στην καρδιά σου;

Έχω συνεργαστεί με αρκετές διάσημες Ελληνίδες,  αλλά η συνεργασία που έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτή με τη Φαίη Σκορδά. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω καμία από τις συνεργασίες μου, διότι όλες με οδήγησαν με τον δικό τους τρόπο στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη κάθε γυναίκα που έχει επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μου, διάσημη ή μη.

 

 

 

 

Ποια είναι τα καλλυντικά που κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γυναικείο νεσεσέρ;

Τα beauty tools είναι πάντα απαραίτητα, μακιγιάζ χωρίς πινέλα δεν γίνεται. Επίσης, ένα κραγιόν είναι αρκετό για να δώσεις ζωντάνια στην εικόνα σου και μάλιστα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ρουζ ή σκιά. Η mascara είναι ιδανική για ένταση στα μάτια και τέλος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αντηλιακή και το bronzer δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου.

 

 

Ποια είναι τα φετινά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά make up & hair trends;

Η παγκόσμια τάση θέλει ανάλαφρο, σχεδόν άβαφο δέρμα, με χρώμα στα ζυγωματικά και λάμψεις με glass effect. Στα μαλλιά, οι γήινες αποχρώσεις και το τονισμένο κάδρο προσώπου είναι τα trends της σεζόν.

 

 

5+ 1 make up & hair styles που λατρεύεις.

  • Wetlook σε μαλλια και μακιγιαζ
  • Foxy eyes makeup
  • Cut crease makeup
  • Bombshell hairstyles
  • Boho braids
  • Classic black eyeliner με αυστηρό box bob haircut

 

 

 

 

Υπάρχει κάποια celebrity του εξωτερικού που θαυμάζεις τόσο για το μακιγιάζ όσο και για το στυλ της;

Υπάρχουν πολλές που είναι λαμπερές και όμορφες. Μου αρέσει αρκετά η Ariana Grande, επειδή είναι super fresh και πολύ girly.

 

 

Υπάρχουν μυστικά για ένα τέλειο μακιγιάζ; Πώς μπορεί μια γυναίκα να δείχνει φρέσκια με λίγα μόνο προϊόντα;

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ, η λέξη κλειδί! Για μία φρέσκια εικόνα ξεκίνα με bb cream με spf, μετά σέταρε με μία πούδρα και δώσε χρώμα με λίγο ρουζ. Η έξτρα λάμψη απαιτεί ένα προϊόν λάμψης, mascara και μία ζεστή ροδακινί ή ροζ σκιά. Φυσικά, ολοκληρώνουμε το look με ένα απαλό κραγιόν.

 

 

https://www.instagram.com/p/CNF6lu4lkHP/

 

Κεφάλαιο skincare. Πόσα προϊόντα χρειάζεται μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας της/του;

Θα έλεγα σίγουρα 5: καθαριστικό σαπούνι, τόνερ, σέρουμ, κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου.

 

 

Οι επόμενοι επαγγελματικοί σου στόχοι;

Αυτή τη στιγμή, όλο μου το focus είναι στο dimitrisstratosbeauty.com. Η εταιρία μετρά λιγότερο από έναν χρόνο, και ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία σχεδιασμού πολλών νέων προϊόντων. Θέλω να απολαύσω τη δημιουργικότητα που μου προσφέρει αυτό το εγχείρημα, και να επικεντρωθώ στην ομορφιά, έτσι όπως εγώ την υπηρετώ και την αντιλαμβάνομαι. Όλα τα άλλα…θα ακολουθήσουν! 

 

 

Αναζητήστε όλα τα μοναδικά προϊόντα του Δημήτρη Στράτου στο www.dimitrisstratosbeauty.com

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath