Home / Good Life  / Αρχαιολογικός τουρισμός και must-visit αξιοθέατα (Mέρος 2ο)

Αρχαιολογικός τουρισμός και must-visit αξιοθέατα (Mέρος 2ο)

H Ελλάδα διαθέτει αρχαιολογικό πλούτο όσο καμία άλλη χώρα. Ανακάλυψε το 2ο μέρος με τα must-visit αξιοθέατα, που θα σε γοητεύσουν.

Όλη η Ελλάδα είναι Ιστορία. Η χώρα μας βρίθει από αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, που γοητεύουν τόσο τους ξένους τουρίστες, όσο και τους Έλληνες. Τα must-visit αξιοθέατα πολλά για να επιλέξεις.

 

Ο αρχαιολογικός τουρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την Ιστορία του τόπου του. Η Ελλάδα μας ανταμείβει με όμορφους αρχαιολογικούς τόπους σε κάθε της γωνιά και πάντα θα είναι στις πρώτες θέσεις των χωρών που ενδείκνυνται για αρχαιολογικό τουρισμό.

 

Ας δούμε τη συνέχεια από τους αρχαιολογικούς τόπους που θα κλέψουν την καρδιά σου:

 

Αρχαία Ολυμπία, Πελοποννήσος

Eδώ ζει ακόμα το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ανάβει η Ολυμπιακή φλόγα προς τιμή των Αγώνων που γεννήθηκαν εδώ. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας βρισκόταν ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία. Επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο με τα Γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας και ξεναγηθείτε με τη βοήθεια του Ηλέκτρονικού Ξεναγού ωστε να δείτε όλα τα μνημεία αναστηλωμένα όπως ακριβώς ήταν στην Αρχαιότητα.

 

must-visit

 

Βεργίνα, Μακεδονία

Η Βεργίνα βρίσκεται μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη και είναι από τα πιο λαμπρά αρχαιολογικά ευρήματα. Δες από κοντά την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας με τον ταφικό θάλαμο του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι βασιλικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν το 1970 και πλέον αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

Δήλος, Κυκλάδες

Μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη Μύκονο βρίσκεται το νησί της Δήλου, η γενέτειρα του θεού Απόλλωνα και της αδερφής του, Αρτέμιδος. Εδώ, θα περπατήσεις ανάμεσα στα ερείπια ενός τεράστιου ελληνορωμαϊκού οικισμού, ανακαλύπτοντας τη μακραίωνη ιστορία του ιερού νησιού, που χρονολογείται από τους Μυκηναϊκούς χρόνους. Φυσικά, και η Δήλος είναι  προστατευόμενο αρχαιολογικό αξιοθέατο από την UNESCO.

 

must-visit

 

Κνωσός / Φαιστός, Κρήτη

Στο νησί της Κρήτης βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Στο Παλάτι της Κνωσού θα μάθεις τα πάντα για τον αρχαιότερο πολιτισμό στην Ευρώπη, τον Μινωικό, για τους θρύλους του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου, ενώ θα σε γοητεύσουν τα μοναδικά έργα τέχνης και οι τοιχογραφίες που επιβιώνουν μέχρι σήμερα.

 

must-visit

 

Το μινωικό ανάκτορο της Φαιστού μαζί με την Κνωσσό είναι ο πυρήνας του μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορο της Φαιστού το αναφέρει Όμηρος στο έπος του Τρωικού Πολέμου και πολλοί μύθοι. Εδώ ήταν η έδρα του βασιλιά Ραδάμανθου, γιου του Δία και αδελφού του Μίνωα και εδώ, επίσης, βρέθηκε ο  δίσκος της Φαιστού, ένα από τα πρώτα και πιο συναρπαστικά δείγματα γραφής που σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. 

 

must-visit

 

Στη λίστα μας μπορούν να προστεθούν πολλά ακόμα αξιοθέατα με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Stay tuned γιατί, ίσως, ακολουθήσει και 3ο μέρος, για εσάς που αγαπάτε τον αρχαίο πολιτισμό μας!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath