Home / Good Life  / Αρχαιολογικός τουρισμός και must-visit αξιοθέατα (Mέρος 1ο)

Αρχαιολογικός τουρισμός και must-visit αξιοθέατα (Mέρος 1ο)

H Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για αρχαιολογικό τουρισμό. Αρχαιολογικά αξιοθέατα μάς οδηγούν στα χνάρια των αρχαίων χρόνων.

Όλη η Ελλάδα είναι Ιστορία. Η χώρα μας βρίθει από αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, που γοητεύον τόσο τους ξένους τουρίστες, όσο και τους Έλληνες.

 

Ο αρχαιολογικός τουρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την Ιστορία του τόπου του. Η Ελλάδα μας ανταμείβει με όμορφους αρχαιολογικούς τόπους σε κάθε της γωνιά και πάντα θα είναι στις πρώτες θέσεις των χωρών που ενδείκνυνται για αρχαιολογικό τουρισμό.

 

Ας δούμε λίγους μόνο από τους αρχαιολογικούς τόπους που θα κλέψουν την καρδιά σου:

 

Σούνιο, Αττική

Το Σούνιο είναι το νοτιότερο ακρωτήριο της Αττικής. Εκεί βρίσκεται ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα, που χρονολογείται από το 440 π.Χ, αλλά και τα απομεινάρια του μικρού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος και του αρχαίου λιμανιού. Η απόδραση στο Σούνιο μπορεί να οργανωθεί ακόμα και σαν ημερήσια εκδρομή με αφετηρία την Αθήνα

 

 

Μυκήνες, Πελοπόννησος

Ο μυκηναϊκός πολιτισμός είναι ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της προϊστορικής Ελλάδας. Το σημαντικό και πλούσιο ανακτορικό κέντρο, που αναφέρεται στα ομηρικά έπη. Εκεί βρίσκεται ο Θολωτός Τάφος του Ατρέως που χρονολογείται γύρω στο 1350-1250 π.Χ με ύψος 10,50μ., αλλά και η Πύλη των Λεόντων, η οποία Θεωρείται το πρώτο δείγμα μνημειώδους γλυπτικής σε ευρωπαϊκό έδαφος και χρονολογείται στο 1250 π.Χ. 

 

 

Επίδαυρος, Πελοπόννησος

Η Επίδαυρος είναι γνωστή για το μοναδικής ομορφιάς αρχαίο θέατρο που παραμένει “ζωντανό” και κάθε χρόνο από το 1955 φιλοξενεί στη σκηνή του παραστάσεις αρχαίου δράματος, που μοιάζουν να επιστρέφουν στον τόπο τους. Είτε παρακολουθήσετε κάποια παράσττην επίσκεψή σας. 

 

αξιοθέατα

 

Δελφοί, Στερεά Ελλάδα

Aκόμη ένα μοναδικής ομορφιάς Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι Δελφοί θεωρούνταν κατά την αρχαιότητα “ο ομφαλός της Γης”, δηλαδή το κέντρο του κόσμου. Το ιερό δημιουργήθηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα και μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή ήταν το σημαντικότερο στον αρχαίο κόσμο.  Βασιλιάδες αλλά και κοινοί θνητοί συνέρρεαν για να πάρουν τον δικό τους χρησμό από την Πυθία.

 

αξιοθέατα

 

Δίον, Μακεδονία

Πρόκειται για το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας, κοντά στην Κατερίνη. Το Δίον υπήρξε η κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Εδώ λατρευόταν ο Ολύμπιος Δίας, στον οποίον οφείλει το όνομά της η περιοχή. Στο χώρο των ανασκαφών έχει διαμορφωθεί το μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο στη χώρα με τέτοια έκταση, το οποίο περιλαμβάνει την αρχαία πόλη, τα ιερά που έχουν αποκαλυφθεί, τα θέατρα, το στάδιο και τα νεκροταφεία.Μικρές τεχνητές λίμνες και γραφικά μονοπάτια ολοκληρώνουν το υπέροχο αρχαίο σκηνικό.

 

αξιοθέατα

 

Eπιστρέφουμε με το 2ο μέρος, στο οποίο θα πάρετε ιδέες για ακόμα περισσότερους προορισμούς με αρχαιολογικό ενδιαφέρον!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath