Home / Family  / “ΑΠΘ την Κυριακή” με τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες!

“ΑΠΘ την Κυριακή” με τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες!

Η  διοργάνωση “ΑΠΘ την Κυριακή”, με στόχο την εξωστρέφεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επανέρχεται!

Τις επόμενες δύο Κυριακές 19 Μαΐου και 26 Μαΐου επιστρέφει η μεγάλη διοργάνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, “ΑΠΘ την Κυριακή”, μετά από πέντε χρόνια απουσίας.

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Συγκεκριμένα, οι. καθηγητές/τριες του ΑΠΘ καλούν το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, να επισκεφτούν την πανεπιστημιούπολη, τα.Εργαστήρια, το Αστεροσκοπείο, τον Σεισμολογικό Σταθμό, τα Μουσεία, την Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, το Παιδικό Κέντρο, το Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα.και τις εγκαταστάσεις του. στον Φοίνικα, στις Σέρρες και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

 

Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 51 δράσεις και εκδηλώσεις, δημιουργικά. εργαστήρια, να γίνουν οι ίδιοι ερευνητές, να μπουν στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων, να κάνουν παρατηρήσεις, να. εξαφανίσουν αντικείμενα, να έχουν πρόσβαση σε σπάνια αρχεία και συλλογές του ΑΠΘ,.να γίνουν μικροί βοσκοί ή. διερμηνείς και πολλά άλλα και να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

 

 

Μερικές μόνο από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι: ” Μικροί Πειρατές σε αποστολή: METRO-ντας πλαστικά. στην Α.Π.Θάλασσα”, Γνωριμία με την iGEM Thessaloniki 2024, “Βαρύτητα και Φως: Πέφτει το φως; Τι είναι ο βαρυτικός φακός και τι η σκιά μιας μαύρης τρύπας;”, “Αστεροειδείς, Εξωπλανήτες και Δορυφόροι:.Η μελέτη τους με τα τηλεσκόπια του ΑΠΘ”, Το παιχνίδι της διαφήμισης, “Κοιτώντας με άλλα μάτια τον Ουρανό” και πολλά ακόμα…

 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και για παιδιά από 3 ετών.

 

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στη μοναδική αυτή διοργάνωση!

 

www.auth.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath