Home / Cozyhome  / Architecture  / Spanish Knights Inn στη γοητευτική Ρόδο!

Spanish Knights Inn στη γοητευτική Ρόδο!

Στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται από αυτό το καλοκαίρι ένα νέο και εντυπωσιακό boutique hotel, το Spanish Knights Inn.

Ώρα για ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ταξίδι στον χρόνο! Μέσα στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, θα βρείτε ένα μοναδικό boutique hotel, το Spanish Knights Inn. Η Φερενίκη Βαρδέλλη, υπεύθυνη αρχιτέκτων του έργου, επέλεξε αυτήν την περιοχή εξαιτίας της ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής αξίας της. Η ιστορία του συγκροτήματος, από την εποχή της Ιπποτοκρατίας, με διάφορες προσθήκες στην πορεία των χρόνων, τα αξιόλογα μορφολογικά στοιχεία του που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα και η θέση του, δίπλα στην οδό των Ιπποτών και στο Κατάλυμα της Ισπανίας, αποτελούν στοιχεία που το καθιστούν σημαντικό ορόσημο της περιοχής.

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια: ένα διώροφο επίμηκες κτίριο και ένα υπερυψωμένο πετρόκτιστο ισόγειο κτίσμα.

Η είσοδος σε αυτά γίνεται μέσω περιφραγμένης εσωτερικής αυλής η οποία διαμορφώθηκε έτσι ώστε να ενθαρρύνει συναθροίσεις. Κάθε σουίτα αποτελείται από ενιαίο χώρο υπνοδωματίου, καθιστικού, τραπεζαρίας, κουζίνας και ένα μεγάλο λουτρό. Έχει πρόσβαση σε βεράντα σε χώρο υπαίθριας χαλάρωσης για τους φιλοξενούμενους. Και οι τέσσερις έχουν διαφορετική διαρρύθμιση που ακολουθεί την δομοστατική οργάνωση των κτιρίων.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την αρχιτέκτονα ήταν ο ολικός επανασχεδιασμός της εσωτερικής διαρρύθμισης ενός συγκροτήματος, για το οποίο είχε παραλάβει μία εγκεκριμένη μελέτη/οικοδομική άδεια, με όλους τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά που υπάρχουν στην περιοχή, όπως πέτρα, ξύλο και μέταλλο, ώστε να δέσει το ξενοδοχείο. Spanish Knights Inn με το σκηνικό.

Όλοι οι χώροι εξοπλίστηκαν με χειροποίητα έπιπλα, όλα σχεδιασμένα από την αρχιτέκτονα. Διακοσμήθηκαν με ιδιαίτερα αντικείμενα, πολλά από τα οποία ήταν κειμήλια των ιδιοκτητών, τα οποία μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του καταλύματος, δημιουργώντας ένα λιτό, μονοχρωματικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό. Μεταλλικά φωτιστικά συμπλήρωσαν την ατμοσφαιρική εικόνα του χώρου και την αίσθηση κομψότητας στο σύνολο της κατασκευής.

 

 

Φωτογραφίες: Studio VD – Νίκος Βαβδινούδης

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.