Home / Good Life  / Το Cooking #With Refugees γιορτάζει γαστρονομία και αλληλεγγύη!

Το Cooking #With Refugees γιορτάζει γαστρονομία και αλληλεγγύη!

Cooking #With Refugees

Στο φεστιβάλ Cooking #With Refugees η γαστρονομία συναντά την ανθρωπιά! Δείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό!

 

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #With Refugees επιστρέφει στην Αθήνα και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, από τις 17 έως και τις 20 Ιουνίου. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διοργανώνει αυτό το φεστιβάλ για τους πρόσφυγες. Συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις γεύσεις και τις αναμνήσεις που φέρνουν μαζί τους πρόσφυγες σεφ που ζουν στη χώρα μας. Οι γαστρονομικές εμπειρίες που θα δημιουργήσουν θα αναδείξουν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς..

Φέτος, Cooking #With Refugees θα λάβει μέρος σε πέντε εστιατόρια και καφέ της Αθήνας και θα μας ταξιδέψει στο Αφγανιστάν, στη Γουινέα, στο Ιράκ, στο Ιράν και στη Νιγηρία. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιείται φεστιβάλ και στη Μυτιλήνη που θα παρουσιάζει συριακές γεύσεις με ελληνικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιείται φεστιβάλ και στη Μυτιλήνη που θα παρουσιάζει συριακές γεύσεις με ελληνικά στοιχεία.

Η συνεργασία των chefs του Φεστιβάλ αποτελεί απόδειξη για τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης. Οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τις πατρίδες τους να μπορέσουν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Να συνεισφέρουν και αυτοί στις νέες τους κοινότητες. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιείται φεστιβάλ και στη Μυτιλήνη που θα παρουσιάζει συριακές γεύσεις με ελληνικά στοιχεία.

 

Photo credits: UNHCR/ Socrates Baltagiannis

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.