Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα βερίκοκα είναι, εκτός από νόστιμα, και άκρως ωφέλιμα!

Τα βερίκοκα είναι, εκτός από νόστιμα, και άκρως ωφέλιμα!

Τα βερίκοκα ανήκουν στα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και όχι άδικα, αφού είναι πολύ νόστιμα. Ώρα να μάθεις και για τα οφέλη που προσφέρουν!

Aν αγαπάς τα βερίκοκα, κάνεις πολύ καλά! Αν δεν το ήξερες ήδη, εκτός από πολύ νόστιμα είναι και άκρως ωφέλιμα για τον οργανισμό, ενώ παράλληλα έχουν και χαμηλές θερμίδες.

 

Η επιστημονική τους ονομασία είναι “αρμένικα δαμάσκηνα” και αποτελούν μία άριστη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μάθε ποια είναι αυτά:

 

1. Eίναι βασική πηγή αντιοξειδωτικών

Τα βερίκοκα περιέχουν αντιοξειδωτικά (β-καροτίνη, βιταμίνες Α, C και Ε), αλλά και φλαβονοειδή, που αποτελούν ασπίδες προστασίας για τον διαβήτη και τα καρδιακά νοσήματα, ενώ  εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και άρα καταπολεμούν συνολικά το οξειδωτικό στρες.

 

 

2. Προστατεύουν το δέρμα

Το ότι περιέχουν όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά μας προσφέρουν μια τεράστια προστασία απέναντι στους παράγοντες που προκαλούν βλάβες στο δέρμα μας, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο ήλιος. Η Βιταμίνη C μάς προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου, το βασικό συστατικό για λαμπερό και ελαστικό δέρμα. Η β-καροτίνη αποτελεί βασικό συστατικό για την προστασία μας από τα ηλιακά εγκάυματα. Την επόμενη φορά που θα πάτε στην παραλία, βάλτε στην τσάντα σας και μερικά βερίκοκα!

 

 

3. Είναι σημαντικά για την προστασία των ματιών

Τα βερίκοκα είπαμε ότι περιέχουν βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την καλή υγεία των ματιών μας. Ειδικά η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη σύνθεση χρωστικών ουσιών πολύ σημαντικών για τα μάτια μας. Επιπλέον, τα καροτενοειδή που περιέχονται στα βερίκοκα καθυστερούν τη φθορά των ματιών.

 

4. Περιέχουν σημαντικη ποσότητα καλίου

Το κάλιο είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς λειτουργεί και ως ηλεκτρολύτης. Τα βερίκοκα περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου και, άρα, μας βοηθούν στο να ρυθμίζεται η ισορροπία των υγρών στο σώμα μας.

 

5. Μας ενυδατώνουν

Τα βερίκοκα περιέχουν, όπως και τα περισσότερα φρούτα, πολύ νερό. Τους καλοακιρινούς μληνες η διαρκης ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι απαιτούμενη, αφού ρυθμίζεται η αρτηριακή πίεση, η θερμοκρασία μας και ο καρδιακός μας παλμός.  

 

Τα βερίκοκα είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα φρούτα για να τα έχει κανείς μαζί του και να τα απολαμβάνει σαν σνακ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

 

Κάντε ένα δροσιστικό και νόστιμο δώρο στον οργανισμό σας!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath