Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Σχολικές εξετάσεις: Τροφές για καλή μνήμη και συγκέντρωση

Σχολικές εξετάσεις: Τροφές για καλή μνήμη και συγκέντρωση

Οι σχολικές εξετάσεις ξεκινούν με τα παιδιά να αναζητούν τις ιδανικές τροφές για καλύτερες επιδόσεις. Τι πρέπει να περιέχει το διατροφολόγιό τους;

Οι σχολικές εξετάσεις είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο, με τους γονείς και τα παιδιά να προσπαθούν να βρουν τρόπους, ώστε να είναι μια ομαλή περίοδος με τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο για τις επιδόσεις ενός παιδιού, για την ενέργεια, τη συγκέντρωση και την ηρεμία που αναζητά. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να ενισχύσουν όλα τα παραπάνω και καλό θα ήταν να υπάρχουν στο ημερήσιο διατροφολόγιο ενός μαθητή, ειδικά την περιοδο των σχολικών εξετάσεων.

 

Πάμε να δούμε μαζί μερικές από αυτές:

 

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια σημαντική τροφή για τη σωστή υγεία του εγκεφάλου και, κυρίς, τα καρύδια. Προσφέρουν τα διπλάσια αντιοξειδωτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους καρπούς, ενώ το α-λινολενικό οξύ που περιέχουν (φυτικό ωμέγα-3) καταστέλλει  τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες και, άρα, στην καλύτερη γνωστική λειτουργία. Αν ένα παιδί δεν τρώει ωμούς ξηρούς καρπούς, μπορεί να τους καταναλώσει μέσα σε μία μπάρα ή μέσα σε ένα σπιτικό κέικ.

 

 

Δημητριακά ολικής άλεσης

Η γλυκόζη διοχετεύει με ενέργεια τον εγκέφαλό μας.  Για να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας χρειάζεται μία επαρκής και σταθερή πηγή ενέργειας. Τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και άρα απελευθερώνουν ενέργεια σταθερά στην κυκλοφορία του αίματος. 

 

Σχολικές

 

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν τον εγκέφαλο, όπως φλαβονοειδή, καφεΐνη και. αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, τα φλαβονοειδή συγκεντρώνονται στις περιοχές του εγκεφάλου που ασχολούνται με τη μάθηση. και τη μνήμη. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η σοκολάτα συνδέεται άμεσα και με τη θετική μας διάθεση, αφού. φέρνει στον οργανισμό υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας.

 

Σχολικές

 

Μπρόκολο

Περιέχει βιταμίνη Κ, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε γλυκοζινολικές. ενώσεις, οδηγώντας έτσι στην επιβράδυνση της διάσπασης μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου, της ακετυλοχολίνης, η. οποία ενιχύει τη μνήμη μας.

 

 

Αυγά

Τα αυγά παρέχουν χολίνη, ένα μόριο που συμβάλει στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη μνήμη, τη. δημιουργικότητα και τη γνωστική απόδοση, κάτι που ενισχύεται και από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προσφέρει στον οργανισμό μας.

 

Σχολικές

 

Γάλα

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν το γάλα. Μία πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει πως το γάλα είναι μια καλή επιλογή για. ρόφημα εν μέσω εξετάσεων. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται ο καφές, καθώς προκαλεί πονοκέφαλο και νευρικότητα. Το γάλα φέρνει ηρεμία και βοηθάει στη συγκέντρωση.

 

Σχολικές

 

Mην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό! Όσο πιο ενυδατωμένοι είμαστε, τόσο βελτιώνεται η αυτοσυγκέντρωσή μας και. λειτουργεί σωστά όλος ο οργανισμός!

 

Καλή επιτυχία!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath