Home / Beauty  / Πώς αντιμετωπίζουμε τις πανάδες από τον ήλιο;

Πώς αντιμετωπίζουμε τις πανάδες από τον ήλιο;

πανάδες

Η ηλικιακή ακτινοβολία προκαλεί πανάδες στο δέρμα, ειδικά στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Πώς, όμως, θα τις αντιμετωπίσουμε;

 

Όσο και αν λατρεύουμε τον καλοκαιρινό ήλιο γιατί μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας θάλασσα και να μαυρίζουμε. Ωστόσο, η έκθεση μας στις τόσο επικίνδυνες ηλιακές ακτινοβολίες θέλει μεγάλη προσοχή! Για αρχή πρέπει να τονίσουμε ότι το αντηλιακό είναι πάρα πολύ απαραίτητο και δεν πρόκειται να εμποδίσει το μαύρισμά σας. Μία από τις δυσάρεστες επιπτώσεις είναι οι πανάδες από τον ήλιο. Συνήθως εμφανίζονται περισσότερο στις ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε;

 

 

Οι πανάδες δημιουργούνται είτε από τον πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων είτε όταν τα μελανοσώματα γίνονται μεγαλύτερα. Μπορείτε να τις μειώσετε και στο σπίτι με δική σας φροντίδα και με τη βοήθεια ενός δερματολόγου ή αισθητικού. Εφαρμόστε μία anti dark spot κρέμα και έναν ορό με βιταμίνη C. Ένας ακόμα καθημερινός σύμμαχος είναι η νιασιναμίδη! Πρέπει σίγουρα να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα.

Την περίοδο που έχετε εμφανίσει τις πανάδες από τον ήλιο θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την έκθεση σε αυτόν. Φορέστε σίγουρα αντηλιακό και καπέλο. Αν δείτε ότι το πρόβλημα δεν υποχωρεί πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος και πρέπει να προφυλακτούμε σωστά!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.