Home / Good Life  / Ο οικοτουρισμός γιορτάζει τη μαγεία της φύσης!

Ο οικοτουρισμός γιορτάζει τη μαγεία της φύσης!

οικοτουρισμός

Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αξίζει να δούμε τι είναι ο οικοτουρισμός και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να τον “αγκαλιάσουμε”.

 

Τι είναι ο οικοτουρισμός; Σύμφωνα με την Εταιρεία Οικοτουρισμού ο ορισμός είναι ο εξής: “Υπεύθυνα ταξίδια σε φυσικές περιοχές που προστατεύουν το περιβάλλον, υποστηρίζουν την ευημερία των κατοίκων της περιοχής και περιλαμβάνουν σύνδεση με τη φύση και τους ανθρώπους και εκπαίδευση”. Στην ουσία πρόκειται για ταξίδια που έχουν θετικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον υιοθετήσετε σε μέρη που επιλέγει ο μαζικός τουρισμός, για να ελαχιστοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο το ανθρώπινο αποτύπωμα.

 

Πόσα θα κερδίσετε αν επιλέξετε τον οικοτουρισμό; Αρχικά να επισημαίνουμε ότι κάθε ταξίδι έχει να μας προσφέρει μόνο θετικά πράγματα. Όταν, όμως, τα συνδυάζουμε με έναν καλό σκοπό τότε γίνεται ακόμα καλύτερο. Ερχόμαστε πιο κοντά με διαφορετικά τοπία, την άγρια ζωή και τους πολιτισμούς. Ο οικοτουρισμός είναι σημαντικός γιατί προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους στο να αποκτήσουν μία στάση ζωής που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του.Περιβάλλοντος σάς παρουσιάζουμε τους καλύτερους προορισμούς που θα σας φέρουν πιο κοντά με τη μητέρα φύση. Πιστέψτε μας αξίζει…

 

Εκτός Ελλάδος: Κόστα Ρίκα, Ισλανδία, Νορβηγία, Κένυα, Νέα.Ζηλανδία, Σλοβενία, Εκουαδόρ, Χιλή, Ινδονησία, Βραζιλία, Νότια Γαλλία, Παλάου, Νησιά Καλαμπάγκος, Μπουτάν

 

https://www.instagram.com/p/C7xUr_xtVRS/?img_index=1

 

Εντός Ελλάδος: Κρήτη, Λακωνία, Τζία, Όλυμπος, Ζάκυνθος, Ύδρα, Τήλος,.Μάνη, Ζαγόρια, Μεσολόγγι, Αστυπάλαια και Τρίκαλα

 

https://www.instagram.com/p/C7t-DB0NAci/

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.