Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι αρχαίες τραγωδίες που ζωντανεύουν στα θέατρα της Θεσσαλονίκης!

Οι αρχαίες τραγωδίες που ζωντανεύουν στα θέατρα της Θεσσαλονίκης!

αρχαίες τραγωδίες

Η θερινή περίοδος είναι άμεσα συνυφασμένη με τις αρχαίες τραγωδίες. Ποιες θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς;

 

Η τέχνη ανθίζει το καλοκαίρι και εμείς μαζί της. Μέρος των καλοκαιρινών απολαύσεων μας είναι και οι αρχαίες τραγωδίες. Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό είδος θεάτρου ζωντανεύει στη χώρα και εμείς γιορτάζουμε μαζί του! Ποιες παραστάσεις θα έχουμε την τιμή να δούμε στη Θεσσαλονίκη; Stay tuned γιατί μπορεί να ανακοινωθούν και άλλα projects στην πορεία της θερινής περιόδου…

 

Ηρακλής Μαινόμενος- 14, 15 & 17/07 Θέατρο Δάσους

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος και Στεφανία Γουλιώτη

Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.

Φεστιβάλ Θάλασσας '24

Αίας του Σοφοκλή- 29/07 Θέατρο Δάσους

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντος & Απόστολος Χαντζαράς

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

 

Όρνιθες του Αριστοφάνη- 15 & 16/ 07 Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου

Θα καταφέρουν οι δύο φίλοι να χτίσουν την Νεφελοκοκκυγία για να ζήσουν ήρεμα και ειρηνικά ή, η θεϊκή παρέμβαση και τα ανθρώπινα εμπόδια θα διακόψουν δια παντός τα όνειρά τους;

αρχαίες τραγωδίες

 

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη- 26/07 Θέατρο Κήπου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη είναι ένα αντιπολεμικό έργο γεμάτο χιούμορ, σάτιρα και κοινωνική κριτική. Σχολιάζει με εύστροφο και διεισδυτικό τρόπο τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

 

Ικέτιδες του Αισχύλου- 28/08 Θέατρο Δάσους

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάμπαρη Ερμηνεύουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης και σολίστ η Μαρίνα Σάττι.

Οι «Ικέτιδες», το πρώτο από τα τέσσερα έργα του Αισχύλου “Δαναΐδες”, ακολουθούμενο από τις τραγωδίες Αιγύπτιοι και Δαναΐδες και από το σατυρικό δράμα Αμυμώνη, ασχολείται με τη θέση και την ταυτότητα των γυναικών στην κοινωνία των λεγόμενων «Προελλήνων».

αρχαίες τραγωδίες

 

Εισιτήρια για όλες τις αρχαίες τραγωδίες θα βρείτε στο www.more.com!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.