Home / Family  / Καλοκαίρι στην πόλη; Ραντεβού στον “Ελληνικό Κόσμο”!

Καλοκαίρι στην πόλη; Ραντεβού στον “Ελληνικό Κόσμο”!

Στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του “Ελληνικού Κόσμου” θα πραγματοποιηθεί το αγαπημένο πια πρόγραμμα “Καλοκαίρι στην πόλη”.

 

Για ακόμη μία χρονιά το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME) υλοποιεί το αγαπημένο πια θερινό εκπαιδευτικό. πρόγραμμα “Καλοκαίρι στην πόλη”, καλύπτοντας τέσσερα δεκαήμερα του φετινού καλοκαιριού.

 
Α’ Δεκαήμερο: Aπό τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Τιο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του “Ελληνικού Κόσμου” και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. 

 

Β’ Δεκαήμερο από την 1η Ιουλίου έως και τις 12 Ιουλίου
Γ’ Δεκαήμερο από τις 15 Ιουλίου έβς τις 26 Ιουλίου
Δ’ Δεκαήμερο από τις 26 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου

 

 

 

Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι άκρως διασκεδαστικό, με εκθέσεις, προβολές στον “Θόλο”, το Θέατρο. Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος. άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η σίτηση με πρόγευμα και γεύμα.

 

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα

Οι θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους “Ολυμπιάδα”, γεμάτη. αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. 

 

Θεατρικό εργαστήρι

Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών τα παιδιά θα ενδυναμώσουνε δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη και. θα μάθουνε για τον αυτοσχεδιασμό και το storytelling. Θα δημιουργήσουν χαρακτήρες, θα γνωρίσουν το σώμα τους και. τη φωνή τους. (Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης)

 

Έτσι θα λάβουν όλα τα θετικά που προσφέρει η θεατρική αγωγή, όπως το να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους. φίλους τους, την οικογένειά τους κ.λπ, να μάθουν να συνυπάρχουν σε ομάδες, ν ακεφράζονται σωματικά και ψυχικά, να. ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ποικίλα θέματα μέσα από ρόλους κ.ά

 

Αθλητικό παιχνίδι

Το Αθλητικό Παιχνίδι θα βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση,  να αναπτύξουν την. επικοινωνία και την ομαδικότητα, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και κυρίως να διασκεδάσουν! (Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο γυμναστής Δημήτρης Γιοβανέλης)

 

Για κρατήσεις θέσεων

Τ. 212 254 0000 

[email protected]

www.hellenic-cosmos.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath