Home / Beauty  / Ενέσιμες θεραπείες: Είναι κατάλληλες το καλοκαίρι; από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Ενέσιμες θεραπείες: Είναι κατάλληλες το καλοκαίρι; από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Ενέσιμες θεραπείες
Καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε άνδρες και γυναίκες, οι ενέσιμες θεραπείες αποτελούν κορυφαία επιλογή για εκείνους που αναζητούν αισθητικές βελτιώσεις, χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Αυτές οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες είναι γρήγορες, σχετικά ανώδυνες και έχουν ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και αποχής από τις συνήθεις δραστηριότητες, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικές για πολυάσχολα άτομα. Ωστόσο, ο χρόνος που θα γίνουν αυτές οι ενέσιμες θεραπείες είναι σημαντικός παράγοντας, ιδίως εάν λάβουμε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε εποχής, όπως το καλοκαίρι.

 

Οι πέντε πιο διάσημες ενέσιμες θεραπείες

Botox

Το Botox είναι ίσως το πιο γνωστό ενέσιμο προϊόν, διάσημο για την ικανότητά του να εξομαλύνει τις ρυτίδες και να αποτρέπει τον σχηματισμό νέων γραμμών. Μειώνει προσωρινά τη δράση συγκεκριμένων μυών του προσώπου που είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες έκφρασης. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τις γραμμές του μετώπου, τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και στο πόδι της χήνας στην εξωτερική πλευρά των ματιών.

 

Υαλουρονικό οξύ

Fillers από υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν όγκο και δομή στο πρόσωπο. Μπορούν να γεμίσουν τα χείλη, να ενισχύσουν το περίγραμμα, να απαλύνουν ή/και να αφαιρέσουν τις ρυτίδες του προσώπου και να βελτιώσουν την εμφάνιση των ουλών.

 

Υβριδικό filler

Το HArmonyCA™  είναι ένα υβριδικό ενέσιμο διπλής δράσης που συνδυάζει τον υδροξυαπατίτη ασβεστίου.(CaHA) με το υαλουρονικό οξύ (HA). Η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την αρχιτεκτονική δομή του δέρματος προσφέροντας άμεση ανόρθωση με το. HA και παρατεταμένο lifting effect με νέα παραγωγή κολλαγόνου που σχετίζεται με το CaHA. Νέες ίνες κολλαγόνου ενδέχεται να σχηματιστούν ακόμα και μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία.

Πολυ-L-γαλακτικό οξύ (Sculptra)

Το Sculptra είναι ένας βιοδιεγέρτης βιοσυμβατός και βιοδιασπώμενος που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου στο πρόσωπο και στο σώμα, τη θεραπεία βαθιών γραμμών και ρυτίδων. Μπορεί να προσφέρει μια πιο σταδιακή βελτίωση της υφής και του όγκου του δέρματος με αποτελέσματα που διαρκούν σχεδόν δυο χρόνια.

 

Ενέσεις λίπους

Οι ενέσεις αυτόλογου λίπους ή οι μεταμοσχεύσεις λίπους, περιλαμβάνουν την εξαγωγή λίπους από ένα μέρος του σώματος. Έπειτα τον καθαρισμό του και στη συνέχεια την έγχυση σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται τόσο για την ενίσχυση του όγκου όσο και για τη συνολική αναζωογόνηση του προσώπου.

 

Είναι οι ενέσιμες θεραπείες κατάλληλες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών;.Η απόφαση για το αν θα υποβληθείτε σε ενέσιμες θεραπείες το καλοκαίρι προϋποθέτει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες που αφορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής.

 

Παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο

Μετά τη θεραπεία, το δέρμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο. Κυρίως στις υπεριώδεις ακτίνες, γεγονός που μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μετά από θεραπείες όπως fillers, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη διάσπαση του προϊόντος. Ακόμα και σε περισσότερο πρήξιμο ή μώλωπες στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Συνιστάται στους ασθενείς να περιορίζουν την έκθεση στον ήλιο. Να φορούν αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας μετά τις ενέσιμες θεραπείες. Ιδανικά, προγραμματίστε τις ενέσιμες θεραπείες για μια περίοδο κατά την οποία θα μπορείτε να αποφύγετε τις παρατεταμένες υπαίθριες δραστηριότητες.

 

Θερμότητα και πρήξιμο

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιδεινώσουν το πρήξιμο και τη δυσφορία μετά τις ενέσεις. Για θεραπείες όπως το Botox, η θερμότητα δεν επηρεάζει συνήθως την ίδια την τοξίνη. Ωστόσο μπορεί να κάνει την περίοδο ανάρρωσης ελαφρώς πιο δυσάρεστη λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και του πιθανού πρηξίματος. Εάν υποβληθείτε σε ενέσιμες θεραπείες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε σε δροσερά, κλιματιζόμενα περιβάλλοντα όσο το δυνατόν περισσότερο μετά τη θεραπεία για να ελαχιστοποιήσετε το πρήξιμο.

 

Πρόγραμμα και δραστηριότητες

Το καλοκαίρι περιλαμβάνει συχνά ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και ταξίδια. Γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη φροντίδα μετά τη θεραπεία πιο δύσκολη. Συνιστάται να προγραμματίζετε τις ενέσιμες θεραπείες όταν έχετε στη διάθεσή σας μερικές ημέρες για να ανακάμψετε χωρίς έντονη δραστηριότητα.

 

Κίνδυνος μόλυνσης

Οποιαδήποτε ένεση συνοδεύεται με μια μικρή πιθανότητα μόλυνσης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κολυμπήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που τους εκθέτουν σε διάφορα βακτήρια (ιδίως σε πισίνες και θάλασσες), υπάρχει μια μικρή αύξηση αυτού του κινδύνου. Η κατάλληλη φροντίδα μετά τη θεραπεία, όπως η αποφυγή κολύμβησης και υπερβολικής εφίδρωσης για τουλάχιστον.24 έως 48 ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί να μετριάσει αυτούς τους κινδύνους.

Κοινωνικές υποχρεώσεις

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με κοινωνικές υποχρεώσεις. Οι ενέσιμες θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν προσωρινούς μώλωπες ή πρήξιμο, κάτι που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση, εάν είναι απαραίτητες οι άμεσες κοινωνικές εμφανίσεις. Ο προγραμματισμός ενέσιμων θεραπειών τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις επιτρέπει επαρκή χρόνο για να υποχωρήσουν τυχόν προσωρινές παρενέργειες.

 

Ενώ είναι απολύτως εφικτό να κάνετε ενέσιμες θεραπείες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ειδικές εκτιμήσεις σχετικά με την έκθεση στον ήλιο, τη ζέστη και τη δραστηριότητα. Με προσεκτικό προγραμματισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη των ενέσιμων θεραπειών όλο το χρόνο.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τα exosomes επικοινωνήστε μαζί μας στο. 2310 488719 ή στο [email protected] και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία!

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?