Home / Lifestyle  / Wood Experience: Το brand που μετέτρεψε το ξύλο σε fashion statement!

Wood Experience: Το brand που μετέτρεψε το ξύλο σε fashion statement!

cozyvibe wood experience
Οι ξύλινες τσάντες που πρέπει να αποκτήσετε!

Ο Στέλιος Πάντζιαρος και ο Αντρέας Τσαππαρίλας, και οι δύο απόφοιτοι του Πολυτεχνείου, διαχειρίστηκαν την αγάπη τους για το ξύλο, με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, δημιουργώντας το brand  “Wood Experience”. Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τις πιο πρωτότυπες ξύλινες τσάντες, για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν με το στυλ τους. Γνωρίστε τους δημιουργούς των Webags, της νέας fashion “εμμονής” μας!

 

cozyvibe wood experience

 

Πώς ξεκίνησε η ιδέα να ασχοληθείτε με τον σχεδιασμό γυναικείας τσάντας; Δεδομένων των σπουδών σας στο Πολυτεχνείο, σε ποιον βαθμό επηρέασαν τον τρόπο που σχεδιάζετε;

Ανεργία τέχνας κατεργάζεται”. Έτσι κι εμείς, αντί να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εκμεταλλευτήκαμε ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Θέλαμε όμως, παράλληλα και κάτι κομψό. Η γυναίκα ήταν κάτι που πάντα θαυμάζαμε και έτσι ήταν εύκολο να σκεφτούμε ένα προϊόν, το οποίο να απευθύνεται στo γυναικείο φύλο, λόγω ακριβώς αυτής της κομψότητας που θέλαμε να προωθήσουμε. Αν πάμε δύο χρόνια πίσω, μάλλον η ιδέα ξεκίνησε από αστείο.

Το ότι προερχόμαστε από το Πολυτεχνείο μας βοήθησε πολύ στο πρακτικό κομμάτι, σε ό,τι αφορά δηλαδή την κατασκευή των προϊόντων μας και στο να επιλύουμε σχετικά εύκολα διάφορα προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίηση των στόχων μας. Όταν έχεις τελειώσει μία Πολυτεχνική Σχολή, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τον χώρο, τις διαστάσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα και πολλές άλλες τεχνικές και γνωστικές δεξιότητες. Πάντα μας συνέπαιρνε η επίλυση πρακτικών προβλημάτων.

 

Γιατί επιλέξατε το ξύλο για τις δημιουργίες σας; Ποιες δυνατότητες “κρύβει” το συγκεκριμένο υλικό και η επεξεργασία του;

Η πρώτη ύλη δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το ξύλο. Είχαμε εύκολη πρόσβαση τόσο στην τεχνολογία όσο και στην τεχνογνωσία του, μέσω του εργαστηρίου του πατέρα του Στέλιου, κ. Γιαννή Πάντζιαρου, που 2 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι ο μέντοράς μας. Αυτός είναι πιο παραδοσιακός τεχνίτης του ξύλου. Εμείς προσπαθούμε να το φέρουμε στο σήμερα, να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία του.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάθε είδος ξύλου κρύβει μια μαγευτική, απαλή ομορφιά που το καθιστά ένα από τα πιο διαχρονικά υλικά στο κόσμο. Επίσης σε κάθε WEbag μπορείς να προσέξεις μια διαφορετική τοποθέτηση των χρωμάτων και των ινών του ξύλου, ακόμη και αν είναι φτιαγμένη με το ίδιο είδος ξύλου. Εκεί βρίσκεις και την “καλλιτεχνία”. Παρ’ όλα αυτά η επεξεργασία του σε περιορίζει, κι έτσι πρέπει να βάζουμε και όρια στην φαντασία μας για το σχεδιασμό των προϊόντων μας. Είναι όμως μία πρόκληση, ακόμη ένας λόγος που το καθιστά τέχνη.

 

cozyvibe wood experience

 

Πώς θα χαρακτηρίζατε το σχεδιαστικό σας ύφος και σε ποιο στυλ γυναίκας απευθύνεστε;

Προσπαθούμε να κρατούμε πάντα ένα μίνιμαλ σχεδιαστικό ύφος στα προϊόντα μας επειδή θεωρούμε ότι από μόνο του το ξύλο προσδίδει μια εκκεντρικότητα. Ό,τι άλλο, καθίσταται περιττό. Επίσης, θεωρούμε ότι οι WEbags μπορούν να φορεθούν από όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου στυλ, γιατί το ξύλο ταιριάζει παντού και με όλα. Το επιβάλλει η ιστορικότητα της επεξεργασίας του, η διαχρονική του φύση. Όμως, στον χώρο της μόδας, θα λέγαμε ότι είναι ένα καινούργιο υλικό. Έτσι, μπορεί να προσαρμοστεί και να πάρει μορφή από το κάθε στυλ. Παίρνει και δίνει μοναδικότητα.

 

Τι είναι αυτό που κάνει τις Webags τόσο μοναδικές; Από που εμπνέεστε για τον σχεδιασμό τους;

Σε κάθε προϊόν το υλικό από μόνο του διαφέρει, και έτσι καθιστά την κάθε WEbag μοναδική. Δεν το λέμε εμείς -το προϊόν το λέει. Είναι δομικό χαρακτηριστικό του ξύλου. Ωστόσο, ο χειροποίητος τρόπος κατασκευής τους επιτρέπει στις μικρές “ατέλειες” που προκύπτουν, να κάνουν τις τσάντες ακόμη πιο μοναδικές. Εξάλλου, “without imperfection, you or I, would not exist”. Αυτή είναι και η “μαγεία” του κόσμου μας.

Έμπνευσή μας είναι η ηρεμία, η μυρωδιά του ξύλου, το συναίσθημα που μας βγάζει η εμπειρία του “πελεκανιού”. Μόνο έτσι μπορεί να αφεθεί η φαντασία μας και μέσα από αυτό, να γεννηθούν ιδέες και νέοι σχεδιασμοί.

 

cozyvibe wood experience

cozyvibe wood experience

 

Πώς οραματίζεστε το μέλλον σας ως Wood Experience και μέχρι πού θα θέλατε να “ταξιδέψουν” οι δημιουργίες σας; Πού μπορεί κανείς να τις αναζητήσει;

Sky is the limit” δε λένε; Εμάς τίποτα δε μας περιορίζει. Μένουμε στο ότι έχουμε όρεξη και θέληση για δουλειά, αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε. Το αγαπάμε. Πιστεύουμε στα

προϊόντα WE και περιμένουμε την ημέρα που θα εδραιωθούν στην παγκόσμια αγορά της μόδας, μαζί με τα άλλα μεγάλα brands.

Μπορείτε να μπείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.webagstore.com να αναζητήσετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μας και… “have a nice Wood Experience”.

 

BRIEF Q&A

Αγαπημένο χρώμα: Bronze

Mια γυναικεία τσάντα πρέπει να είναι: Ευρύχωρη

Μια γυναίκα είναι στυλάτη όταν: Γελάει

Η νέα συλλογή WEbags: έρχεται…

 

Aναζητήστε τους Wood Experience στο fb, στο Instagram και στο www.webagstore.com.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath