Home / Lifestyle  / UglyBell: Όταν τα γυαλιά ηλίου…γίνονται έργα τέχνης!

UglyBell: Όταν τα γυαλιά ηλίου…γίνονται έργα τέχνης!

Ο Νικόλας Γκίκας είναι ο ιδρυτής και σχεδιαστής πίσω από την εταιρεία κατασκευής γυαλιών, Uglybell. Έχοντας εμφυτεύσει μέσα στα σχέδιά του τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και αντλώντας επιρροές τόσο από την κουλτούρα του δρόμου, όσο και από τα κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, κατασκευάζει 100% στο χέρι γυαλιά ηλίου με υψηλή αισθητική και κατασκευαστική αξία, που φέρουν την προσωπική του υπογραφή! 

 

 

Πώς ακριβώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την κατασκευή γυαλιών;

Από μικρός είχα κλίση στη ζωγραφική και η εφηβική μου ενέργειά στράφηκε γρήγορα προς το graffiti και στην τέχνη του δρόμου, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Σπούδασα βιομηχανικό design. Εκεί ξεκίνησα να σχεδιάζω γυαλιά ηλίου, μιας και ήταν ένα από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ. Ήθελα να εξελίξω αυτό το κομμάτι και να δημιουργήσω κάτι πιο προσωποποιημένο στα δικά μου γούστα. Να μεταμορφώσω μιας άνοστη και κενή επιφάνεια σε μια άλλη, με δικό της ξεχωριστό ύφος και προσωπικότητα, βγαλμένη από την κουλτούρα του δρόμου.

 

Πείτε μας λίγο για τα γυαλιά σας και τι διαφορετικό θα βρούμε σε αυτά, σε σχέση με τα υπόλοιπα γυαλιά της αγοράς;

Για την Uglybell τα γυαλιά δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ, που προστατεύει από το ήλιο. Είναι ένας καμβάς, που πάνω σε αυτόν δημιουργείται στο χέρι, η προσωποποίηση του υποψήφιου αγοραστή, υλοποιημένη με απρόσμενους συνδυασμούς από χρώματα και σχήματα. Κάθε ένα από τα γυαλιά μας είναι σχεδιασμένα, κατασκευασμένα και δημιουργημένα με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες σε συνεργασία με τις καλύτερες εταιρίες οπτικών ειδών της αγοράς. Έτσι η γκάμα των γυαλιών μας διακρίνεται από τρεις collection:

Την “HANDPAINTED COLLECTION”, ορόσημο πλέον στην κουλτούρα της Uglybell. Ζωγραφισμένα στο χέρι patterns με στοιχεία από την street και pop κουλτούρα, φέρνει χρώματα και σχήματα πρωτόγνωρα σε γυαλιά ηλίου. Ένα μοναδικό αποτέλεσμα, μια παγκόσμια καινοτομία.
Με την “SPLASH COLLECTION”, τα χρώματα μπερδεύτηκαν, με απότομες αλλαγές αντίθεσης σε μικροκλίμακα, και μοναδικούς σκελετούς, αποκλειστικούς για τη συγκεκριμένη συλλογή, με έμφαση σε flat φακούς με έντονα συμπληρωματικά χρώματα.
Στη “METROPOLIS COLLECTION”, το design πήρε άλλη μορφή. Η εξέλιξη τεχνικής και αισθητικής, με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, ένθετα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα και τεχνοτροπίες πυράκτωσης και δημιουργίας ενός ανάγλυφου στοιχείου στον σκελετό. Τα Uglybell αποτελούν ένα μείγμα από διαφορετικές κουλτούρες και αρχιτεκτονικές, αποκλειστικά δημιουργημένα στο χέρι, στην Ελλάδα.

 

 

Είστε ευχαριστημένοι με την απήχηση, που έχουν τα προϊόντα σας στο ελληνικό κοινό;

Από όταν ξεκινήσαμε μέχρι και τώρα, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα για συγχαρητήρια και συναντάμε κόσμο, που μας λέει τα καλύτερα για τα γυαλιά μας και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Έχουμε πελάτες, που έχουν πάνω από 10 μοντέλα Uglybell. Γι αυτό και λέμε πως σίγουρα δε μπορείς να περιοριστείς μόνο σε ένα ζευγάρι!

 

 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τους Έλληνες καταναλωτές και πόσο “ενημερωμένοι” θεωρείτε ότι είναι;

Η Ελλάδα, αν και είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο με τόσο ήλιο τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, δυστυχώς δεν είναι αρκετά ενημερωμένη για το πόσο βλαβερές είναι οι ακτινοβολίες του ήλιου στα μάτια μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, στην εποχή του Online shopping που ζούμε, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστημονικής ενημέρωσης από οπτικό για την ποιότητα του φακού, του σκελετού και την προστασία, που παρέχει το κάθε ζευγάρι γυαλιά πριν την αγορά του. 

 

 

Τα γυαλιά θεωρείτε, ότι πρέπει να τα αλλάζουμε με βάση την εποχή και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας ή είναι αξεσουάρ, που επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου;

Σίγουρα υπάρχουν γυαλιά με φακούς για συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένες εποχές και συγκεκριμένες συνθήκες. Η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πολύ δυνατή πλέον και δεν πρέπει να παίζουμε με τα μάτια μας. Επειδή όμως είναι δύσκολο να έχουμε πολλά ζευγάρια για την κάθε περίσταση θα πρέπει να αγοράζουμε γυαλιά, που διαθέτουν πιστοποιημένους φακούς με άνετη και ξεκούραστη χρήση τις περισσότερες ώρες της ημέρας, σύμφωνα με τη δική μας όραση και με σωστή εφαρμογή και άνεση στο πρόσωπό μας. Ένα παραδειγμα φακού για όλες τις ώρες είναι ο φακός Multi-Layered από την Essilor, που χρησιμοποιούμε σε πολλά από τα μοντέλα μας, που διαθέτουν 5 επιστρώσεις προστασίας, επίστρωση antireflect, που διαμορφώνεται η όραση ανάλογα με τη φωτεινότητα και εξωτερική επίστρωση προστασίας χάραξης του φακού στην ακραία χρήση του.

 

 

Ποια είναι η καινούρια σας σειρά και ποιο από τα σχέδιά σας θα μας προτείνατε για φέτος το καλοκαίρι;

Η καινούργια μας σειρά είναι η METROPOLIS, η οποία αποτελείται τόσο από σκελετούς ηλίου όσο και από μια ολοκαίνουργια σειρά οράσεως. Δημιουργούμε πάνω τους abstract σχήματα και σχέδια με επιρροές από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, με ένθετα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα, και τεχνοτροπίες πυράκτωσης του κόκκαλου. Κάτι παραπάνω από ένα από γυαλί ηλίου, μια επέκταση της προσωπικότητας. Επίσης, ένα must have και άκρως θηλυκό κομμάτι από την καινούργια μας collection για τις γυναίκες είναι το Cherylux, το οποίο έχει επιρροές από την δεκαετία του ’60 με ανάγλυφες λεπτομέρειες δημιουργημένες από εμάς.

 

    

 

Τι να περιμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον και τι είναι αυτό, που ελπίζετε, σε βάθος χρόνου;

Θέλουμε να γνωρίσει όλος ο κόσμος την Uglybell και την φιλοσοφία της. Γι’ αυτό συμμετέχουμε σε εκθέσεις, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, με επιλεγμένα καταστήματα – όπως γίνεται και στην Ελλάδα. Επίσης είμαστε στη διάρκεια της δημιουργίας του πρώτου Uglybell flagship store στην Αθήνα, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε μία καλλιτεχνική γειτονιά, στο Κουκάκι – Μετρό Φιξ. Τέλος, είμαστε στα αρχικά στάδια σχεδιασμού και μελέτης ενός εντελώς νέου προϊόντος! Stay tuned στις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για να το μάθετε πρώτοι! 

 

    

 

uglybell.com

www.facebook.com/uglybells/

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!