Home / Cozyhome  / Trussardi Casa: Νέες συλλογές και ένα εντυπωσιακό project!

Trussardi Casa: Νέες συλλογές και ένα εντυπωσιακό project!

“Design Wears Fashion” ονομάζεται το ιδιαίτερο project της Trussardi Casa, το οποίο παρουσίασε στη φετινή Milan Design Week και εντυπωσίασε!

Οι νέες συλλογές Trussardi Casa είναι γεγονός και κλέβουν τις εντυπώσεις. Ο οίκος είχε μια ιδιαίτερη παρουσία στη φετινή Milan Design Week, παρουσιάζοντας το project “Design Wears Fashion”, που πάντρεψε τη μόδα με το design.

 

Οι πολυθρόνες Nebula, σχεδιασμένες από τη Francesca Lanzavecchia για τη συλλογή Trussardi Casa 2023, έχουν ερμηνευτεί εκ νέου ως μέρος ενός συλλογικού έργου μεταξύ της σχεδιάστριας και του brand. Τα μοναδικά κομμάτια του project παρουσιάστηκαν σε ειδική εγκατάσταση στο Palazzo Trussardi κατά τη διάρκεια της Milan Design Week.

 

 

Το project “Design Wears Fashion” δημιουργεί μια αντιπαράθεση και αλληλεπίδραση μεταξύ μόδας και design, μέσα από μια συνδυασμένη εξερεύνηση των αντίστοιχων δημιουργικών διαδικασιών τους, τεχνικές, αλλά και μελέτες υλικού. Τέσσερα μοναδικά αντικείμενα δημιουργήθηκαν μέσω μιας προσέγγισης αποσυναρμολόγησης, κατασκευής, ανάμειξης, επανερμηνείας και επανεφεύρεσης τόσο της μόδας, όσο και των σχεδιαστικών κριτηρίων.

 

 

The new Nebula armchair

Η πολυθρόνα Nebula “φόρεσε” Trussardi σε τέσσερις ειδικές εκδόσεις. Στην πρώτη, μια πολυθρόνα με χαμηλή πλάτη εμπλουτίστηκε με μία εντυπωσιακή και εξαιρετικά άνετη πλεκτή κάπα, παραπέμποντας σε μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε σε statement κομμάτια πλεκτών της συλλογής Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022 της Trussardi.

 

Η δεύτερη έκδοση διαθέτει μια ψηλή πλάτη, κομψά ντυμένη με σατέν σε μπεζ τόνους, αντλώντας έμπνευση από τις ντελικάτες τουαλέτες στην απόχρωση της σαμπάνιας, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον οίκο για τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023.

 

Trussardi Casa

 

 

 

Η τρίτη και η τελευταία έκδοση έχει σχεδιαστεί πάνω στο ίδιο βασικό μοντέλο, ένα υβρίδιο των δύο πρώτων, το οποίο αντλεί από το χαρακτηριστικό ασύμμετρο σχήμα της εμβληματικής τσάντας Owena. Μία έκδοση έχει δημιουργηθεί σε μαύρο δέρμα με σχήμα κουκουλιού χρυσαλλίδας, που μιμείται την οργανική φόρμα της τσάντας. Η δεύτερη έκδοση ντύθηκε με υφαντό ζακάρ, με έμπνευση από το κροκό δέρμα στις λεπτομέρειες των ρούχων της πασαρέλας του show Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023.

 

Trussardi Casa

 

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Palazzo Trussardi φιλοξένησε την έκθεση Design Wears Fashion, από τις 18 έως τις 23 Απριλίου, στα πλαίσια της φετινής Milan Design Week.

 

Οι νέες συλλογές Trussardi Casa

Αέρα ανανέωσης φέρνουν σε κάθε χώρο οι νέες συλλογές της Trussardi Casa. Παράλληλα με τη μακροχρόνια συνεργασία της με τους Matteo Agati, Francesca Lanzavecchia, Elisa Ossino και Leonardo Talarico, το brand συνεργάστηκε.με τον σχεδιαστή Antonio Facco και τους διεθνείς καλλιτέχνες Jimmy Delatour και Prem Sahib, για τη δημιουργία αυτών των εξαιρετικών υβριδίων.

 

Το βασικό στυλ του Carlo Colombo βρίσκεται στη βάση της συλλογής,.με απαλά σχήματα που αγκαλιάζουν και εμπνευσμένα από τη φύση συνδυάζονται με πειραματισμούς σε ανακυκλωμένα υλικά και “πράσινα” υφάσματα.

 
Ας δούμε μερικά από τα τόσο ιδιαίτερα κομμάτια των νέων συλλογών.

 

Godwin του Carlo Colombo

Σχεδιασμένος από τον Carlo Colombo, ο αρθρωτός καναπές Godwin είναι το σύμβολο της συλλογής. Το ακανόνιστό του σχήμα και οι τμηματικές γραμμές τέμνονται για να ορίσουν τον χώρο. Ευέλικτα σχήματα με αναφορές στη φύση, σε συνδυασμό με απαλές επενδύσεις σκιαγραφούν μια ολοκαίνουργια αρθρωτή προσέγγιση.

 

Αυτός ο εξαιρετικά ευέλικτος καναπές αποτίει φόρο τιμής στη γεωμετρία και προωθεί.μια αίσθηση εκλεπτυσμένης άνεσης, με τη συγχώνευση ελαφρότητας και στιβαρότητας. Τα καθίσματα και οι πλάτες είναι σχεδιασμένα για να “αγκαλιάζουν” την άνεση και τη χαλάρωση. Εμπνευσμένες από παλιές τεχνικές στις συλλογές μόδας του Trussardi, οι διπλές ραμμένες ραφές τρέχουν κατά μήκος της περιμέτρου.και στα μαξιλάρια της πλάτης, στολίζοντας το εγγενώς minimal στυλ του Carlo Colombo.

 

Trussardi Casa

Sivert and Disk του Antonio Facco

Η απτότητα καιη αφαιρετικότητα συγχωνεύονται σε αυτή τη συλλογή τραπεζιών,.που διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, σχεδιασμένα από τον Antonio Facco. Το στούντιο σχεδίασής του με έδρα το Μιλάνο αναπτύσσει πολυεπιστημονικά έργα.και συνδυάζει εσωτερική διακόσμηση, γραφιστική και φωτογραφία. Η ουσιαστική βάση των τραπεζιών αποτελείται από δύο γλυπτά πόδια διακοσμημένα με μαρμάρινα ένθετα,.ενώ οι λεπτομέρειες που θυμίζουν  πέτρινες φλέβες κάνουν την επιφάνεια πιο δυναμική και φωτεινή.

 

Trussardi Casa

 

Το δέρμα συνδυάζεται με ξύλο ή μάρμαρο. Διατίθενται σε διάφορες διαμέτρους στη στρογγυλή εκδοχή και σε δύο διαφορετικά μήκη στην ορθογώνια εκδοχή,.που αντιπροσωπεύουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ διαχρονικού σχεδιασμού και σύγχρονων υλικών.

 

 

Nebula, Choco and Bangkok της Francesca Lanzavecchia

Η Lanzavecchia επέκτεινε τη συλλογή Nebula, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022,.με έναν καναπέ που αναδεικνύει την άνεση με τη μορφή του κουκουλιού. Οι απαλές σχεδιαστικές γραμμές καθορίζουν τα νέα κομμάτια, συνδυάζοντας την παράδοση,.την ιστορία και το στοιχείο του παιχνιδιού. Το κρεβάτι, το σκαμπό και οι ψηλές και χαμηλές εκδόσεις της πολυθρόνας πειραματίζονται με διαφορετικά υφάσματα. 

 

Trussardi Casa

 

Επιπλέον, η Francesca Lanzavecchia έχει σχεδιάσει τα κομοδίνα Choco. Είναι κατασκευασμένα από ματ μαύρη τέφρα και αποτελούνται από δύο εξαιρετικά οργανικά στοιχεία. Δύο μεγάλες και συμπαγείς βάσεις στηρίζουν δύο πλατιές δερμάτινες επιφάνειες, που φαίνονται σαν να κρέμονται στη γραμμή μεταξύ ξυπνήματος και ύπνου. Αυτό το αντίβαρο εμπνέεται από τον ισορροπημένο τρόπο ζωής στην ιαπωνική κουλτούρα του Ζεν.

 

Trussardi Casa

 

***Αναζητήστε τις συλλογές της Trussardi Casa στα καταστήματα της Casa Vogue Luxury Living.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath