Home / Good Life  / “The Taste”: 1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας

“The Taste”: 1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας

Το “The Taste”  θα ταξιδέψει τους επισκέπτες και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης και όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 

Μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και πολιτισμού θα ζήσουν οι Θεσσαλονικείς, από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022. Το φεστιβάλ “The Taste” θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Λιμένα Θεσσαλονίκης,  Α’ προβλήτα.

 

Στο Food Festival θα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και εταιρείες τροφίμων, καφέ και ποτού. Θα παρουσιαστούν νέες και παραδοσιακές συνταγές, πρωτοποριακά νέα υλικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία γύρω από τις διατροφικές τάσεις της εποχής, με γνώμονα τόσο τις παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλονίκης, όσο και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

Επίσης, θα υπάρχουν πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες, σεμινάρια από κορυφαίους σεφ και διατροφολόγους, εκδηλώσεις με μαγειρική και πολλές ακόμη εκπλήξεις, που θα ενθουσιάσουν το κοινό.

 

Γαστρονομικό Συνέδριο ​

Η εστίαση, μετά από συνεχόμενες χρηματοοικονομικές και υγειονομικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται ξανά σε μια δημιουργική ανάπτυξη.

Σκοπός του Γαστρονομικού συνεδρίου είναι να επαναπροσδιορίσει την ανάγκη για μια πιο ποιοτική γαστρονομία και μαζική εστίαση, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας (service, οργανωτική δομή, διάθεση τροφίμων και ποτών, καλύτερες συνθήκες εργασίας).

Θέματα και workshops

Τα θέματα των workshops ​αφορούν σε ποικίλα θέματα, όπως η επένδυση στην επαγγελματική εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιμόρφωση των νέων και των επαγγελματιών στον χώρο του επισιτισμού-τουρισμού. ​Επίσης, η εξειδίκευση σε επαγγελματικά πεδία αιχμής, η ανάγκη εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων της γαστρονομίας και εστίασης. Οι συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση, ​η εστίαση σε ικανοποιημένους πελάτες, η αξιοποίηση επιχορηγήσεων και άλλων πόρων.

 

Μίνι Τουριστικός Μαραθώνιος “Με τον Δίσκο στο χέρι”

Η ADM Productions, υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ., διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά τον διεθνή διαγωνισμό σερβιτόρων “WAITERS ON THE MOVE – ΜΕ ΤΟN ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ”. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 11.00, από κεντρικό σημείο της πόλης και θα τελειώσει στο Φεστιβάλ “The Taste”.

 

Συμμετέχουν επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης, της διασκέδασης (cafe-bar-club-hotels), αλλά και σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελληνική επικράτεια. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με υψηλές προδιαγραφές, μέσα στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται πλήθος κοινού και συμμετεχόντων να αγκαλιάσουν το γεγονός.

 

Ο διαγωνισμός έχει χαρακτηριστεί ως θεσμός, καθώς συντελεί στην προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού. Παράλληλα, συνδράμει στην προβολή όλων των φορέων και επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση.

 

Οι κανόνες του διαγωνισμού

Κάθε διαγωνιζόμενος, κρατά στο χέρι ένα δίσκο που θα περιέχει 1 μπουκάλι και 4 ποτήρια. Θα πρέπει να διανύσει απόσταση σε κυκλική τροχιά, περίπου 1.000 μέτρων. Οι τρεις πρώτοι, με τις λιγότερες απώλειες στον δίσκο τους, κερδίζουν.

 

Κατηγορίες συμμετεχόντων​

Το φεστιβάλ αφορά την Ελληνική Κουζίνα​, τη Διεθνή Κουζίνα​, τα Bar & Club Restaurants, ​τα All Day Cafes & Restaurants, τα Street Food Bars,​ τα Wine Βars & Restaurants,​ τα Vegetarian & Vegan Pizza restaurants ​και τα burgers.

 

To Food Festival θα περιλαμβάνει Μουσικές Εκδηλώσεις με συναυλίες και συγκροτήματα. Η ένραξη γίνεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου με τον Μανώλη Κονταρό. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO. Μέγας υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην κοινωνική δράση “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”.

 

Taste & Have fun!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath