Home / Lifestyle  / Celebrities  / Taylor Swift: Από πότε ένα φαινόμενο της pop πρέπει να είναι παντρεμένο με οικογένεια;

Taylor Swift: Από πότε ένα φαινόμενο της pop πρέπει να είναι παντρεμένο με οικογένεια;

Taylor Swift
Ενώ η μουσική της συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και το πολιτιστικό της αποτύπωμα να γίνεται αντικείμενο έρευνας σε κορυφαία πανεπιστήμια, ακόμα ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η Taylor Swift είναι ακόμα ανύπαντρη και άτεκνη.

 

Ο ξένος τύπος την χαρακτηρίζει ως μία “απαράμιλλη ιδιοφυΐα” του μάρκετινγκ και ένα “επιχειρηματικό πρότυπο” με “υψηλή επιχειρηματική οξυδέρκεια”, ενώ οι κριτικοί την περιγράφουν ως μια “πολιτιστική πεμπτουσία”.που έχει επιτύχει έναν σπάνιο συνδυασμό του τρίπτυχου των top charts, της κριτικής αναγνώρισης και της έντονης υποστήριξης ενός ισχυρού fandom. Η Taylor Swift είναι αυτήν τη στιγμή ένα από τα διασημότερα και πιο επιτυχημένα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, με το μεγαλύτερο και πιο παθιασμένο κοινό. Μάλιστα, στις Η.Π.Α, περίπου το 53%.των ενηλίκων δηλώνουν θαυμαστές της, 16% εκ των οποίων αυτοαποκαλούνται “Swifties”.

 

 

Ξεκινώντας ως το girl next door της country μουσικής, η Taylor Swift κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της μουσικής σκηνής. Μετά από συνολικά 11 studio άλμπουμ και 14 Grammy’s, η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα έχει εδραιωθεί ως πολιτιστικό είδωλο,.διατηρώντας παράλληλα την εικόνα του προσιτού και χαρούμενου κοριτσιού.

 

Taylor Swift

 

Το μονοπάτι της Taylor Swift δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από ένα μόνο είδος μουσικής,.αφού κάθε άλμπουμ της είναι και μια νέα “εποχή” μουσικής εξερεύνησης – εξ ου και η ονομασία της τρέχουσας περιοδείας της, The Eras Tour. Μία περιοδεία η οποία θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας της σύγχρονης μουσικής ως το πρώτο tour που.ξεπέρασε σε.έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το 2024, το Billboard τοποθέτησε τη Swift στην κορυφή της ετήσιας λίστας Power 100 των στελεχών της μουσικής βιομηχανίας.με τη μεγαλύτερη επιρροή, μια αναγνώριση που συνήθως δίνεται σε άνδρες επικεφαλής δισκογραφικών. 

 

 

Και ενώ η μουσική της συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και οι Swifties.ολοένα πληθαίνουν, τα κοστούμια από τις περιοδείες της να φιλοξενούνται.σε περιοδικές εκθέσεις μουσείων και το πολιτιστικό της αποτύπωμα να γίνεται αντικείμενο έρευνας από τις μουσικές.σπουδές μέχρι και τις επιστήμες.των οικονομικών και του μάρκετινγκ, ακόμα ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η Taylor.Swift παραμένει ανύπαντρη και άτεκνη!

 

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο John Mac Lion – συντάκτης του News Week που ασχολείται με κοινωνικά θέματα, την τεχνολογία, αλλά και τον αντίκτυπο της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης –.εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψή του ότι η Taylor Swift δεν αποτελεί καλό πρότυπο.

 

Taylor Swift is Not a Good Role Model

 

“Στα 34 της, η Taylor Swift παραμένει ανύπαντρη και άτεκνη, γεγονός που κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι δεν έχει σχέση με την ιδιότητά της ως πρότυπο… Ένα πρότυπο, εξ ορισμού, είναι κάποιος άξιος μίμησης. Ενώ το μουσικό ταλέντο και η επιχειρηματική οξυδέρκεια της Swift είναι σίγουρα αξιοθαύμαστα, ακόμη και αξιέπαινα, πρέπει να ρωτήσουμε αν οι επιλογές της προσωπικής της ζωής είναι αυτές που θέλουμε να μιμηθούν οι αδερφές και οι κόρες μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο John Mac Lion, θέτοντας τη δική του άποψη περί προτύπων.

 

Πράγματι, καλώς ή κακώς, οι καλλιτέχνες αποτελούν πρότυπα για τους νέους. Ωστόσο, πέρα από τις απόψεις του για το τι σηματοδοτεί ένα υγιές πρότυπο για τα νέα κορίτσια, ο John Mac Lion συνεχίζει,.σχολιάζοντας την ερωτική ζωή της Taylor Swift.

 

“Η πολύ δημοσιοποιημένη ρομαντική ζωή της Swift υπήρξε πηγή κορυφαίας τροφής για τα tabloids εδώ και χρόνια. Έχει βγει με πολλούς διάσημους άντρες —τουλάχιστον 12—.συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστών Harry Styles και Joe Jonas, του ηθοποιού Jake Gyllenhaal και, πιο πρόσφατα, του Αμερικανού ποδοσφαιριστή Travis Kelce”.

 

Φυσικά, δεν δίστασε να αναφέρει την τωρινή σχέση της Taylor Swift, τον Travis Kelce. Ωστόσο, αυτό που δεν ανέφερε είναι ότι o αθλητής είναι και εκείνος 34 ετών, δεν είναι ακόμα παντρεμένος, ούτε έχει αποκτήσει ‘ακόμα’ παιδιά. Παρόλα αυτά, αφήνοντας πίσω την κοινωνική -αν όχι κουτσομπολίστικη- χροιά του υπόλοιπου κειμένου,.δεν μπορούν να σταματήσουν να ξεπηδούν στο μυαλό μου οι εξής ερωτήσεις:

 

Από πότε μας ενδιαφέρει αν η Taylor Swift είναι 34 χρονών ανύπαντρη και άτεκνη; Από πότε το να είσαι παντρεμένος με παιδιά σε κάνει υγιές πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια; Και, στην τελική, από πότε όταν γίνεσαι 34 ετών υποχρεούσαι να είσαι παντρεμένη με οικογένεια; Και χρησιμοποιώ εκούσια το θηλυκό γένος,.αφού το κοινωνικό βάρος του χρόνου για τη δημιουργία οικογένειας έπεφτε πάντα στις πλάτες των γυναικών.

 

“Αυτό που πραγματικά χρειάζονται τα νεαρά κορίτσια,.ίσως χωρίς να το αναγνωρίζουν πλήρως, είναι πρότυπα που παρέχουν και αυθεντικότητα και πραγματικό βάθος, παρά τεχνητές αφηγήσεις και επιφανειακή αίγλη”,.συνεχίζει ο John Mac Lion, προκειμένου να ενισχύσει περισσότερο την άποψή του.

 

Μήπως, όμως, αυτό που πραγματικά χρειάζονται τα νεαρά κορίτσια είναι πρότυπα.με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν και να αντλήσουν από αυτά όσα περισσότερα θετικά στοιχεία μπορούν;.Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές γυναίκες -και όχι μόνο στο Hollywood- που μπορούμε να θαυμάσουμε και από τις οποίες.μπορούμε να αντλήσουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και, σίγουρα, η Taylor Swift είναι μία από αυτές.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada