Home / Cozyhome  / Tangled up in blue: Ένα στυλάτο διαμέρισμα από τις Do Designers

Tangled up in blue: Ένα στυλάτο διαμέρισμα από τις Do Designers

Οι Do Designers ανέλαβαν τη διαμόρφωση του εσωτερικού σχεδιασμού μιας κατοικίας στα Βριλήσσια, από τα πρώτα στάδια της κατασκευής, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Το διαμέρισμα προβλεπόταν να έχει τρία υπνοδωμάτια, όμως, οι Do Designers μετέτρεψαν το τρίτο υπνοδωμάτιο σε χώρο βιβλιοθήκης και ανάπαυσης, ένα δωμάτιο που μπορεί να λειτουργεί είτε ως ανοιχτό είτε ως κλειστό, χάρη στα γυάλινα διαχωριστικά, για τα οποία επιλέχθηκε το σκούρο μπλε  χρώμα. Ένας χώρος με πολλές χρήσεις, από γραφείο μέχρι ξενώνας και αναγνωστήριο,  ένα μοναδικής αισθητικής «ησυχαστήριο». Την ηρεμία του χώρου εντείνει το απαλό πράσινο χρώμα που επιλέχθηκε  για τους τοίχους του, ενώ το άνετο ανάκλινδρο και η πολυθρόνα με το υποπόδιο, υπόσχονται στιγμές απόλυτης χαλάρωσης.

 

 

Εξαρχής υπήρχε μια bold διάθεση αναφορικά με τις επιλογές διακόσμησης της κατοικίας, γι’ αυτό και συναντάμε τη βαθιά μπλε απόχρωση σε πολλά σημεία της, όπως στην κουζίνα, το καθιστικό, το μικρό WC, αλλά και τον διάδρομο που οδηγεί στα υπνοδωμάτια.

 

Το ταμπά χρώμα επιλέχθηκε για τις καρέκλες της τραπεζαρίας, που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς των υπόλοιπων χώρων, ενώ έχουν επιλεχθεί και πολλά μαύρα μεταλλικά στοιχεία όπως στα φωτιστικά, τη βάση των τραπεζιών και τα πόδια στις καρέκλες. Εξάλλου, το μαύρο μέταλλο ήταν ακόμα ένα στοιχείο που οι σχεδιάστριες ήθελαν να κυριαρχεί στην contemporary προσέγγιση του σπιτιού.

 

 

Πρόκειται για ένα φωτεινό και ευρύχωρο διαμέρισμα, όπου όλοι οι χώροι ενοποιούνται οπτικά μεταξύ τους αλλά τα όρια παραμένουν διακριτά.

 

Στην είσοδο έχουμε μια επένδυση ραμποτέ, ενώ στα πλαίσια της μεγάλης έμφασης που έχει δοθεί στους αποθηκευτικούς χώρους του διαμερίσματος, συναντάμε μια μεγάλη γκαρνταρόμπα με αποθηκευτικό παγκάκι. Πίσω από την επένδυση ραμποτέ υπάρχουν επίσης γάντζοι για κάποιο παλτό ή τσάντα. Το κλιματιστικό έχει “κρυφτεί” επιμελώς με γρίλιες πίσω από τις ψευδοροφές.

 

 

 

Για το δάπεδο επιλέχθηκαν μεγάλες σανίδες από ξύλο δρυός, ενώ στο ίδιο χρώμα ξύλου έχουν κατασκευαστεί και οι υπόλοιπες επιφάνειες, όπως τα ράφια της βιβλιοθήκης αλλά και οι αποθηκευτικοί χώροι στο σαλόνι. 

 

Η κουζίνα  εντυπωσιάζει με τις επιφάνειες από μπλε ματ λάκα, τα πλακίδια όψης μαρμάρου στην πλάτη και τον πάγκο από χαλαζία. Το ίδιο εντυπωσιακές είναι και επιλογές των επίπλων στο σαλόνι, με τον καναπέ που δεν ακουμπά στο δάπεδο και μοιάζει να αιωρείται, αλλά και με τη μικρή και μεγάλη πολυθρόνα σε μπλε χρωματισμό και καμπυλώδες σχήμα.

 

 

Τζάκι και τηλεόραση έχουν ενοποιηθεί, ώστε να δοθεί έμφαση σε ένα μεγάλο άνογμα στα δεξιά, ένα ενιαίο κούφωμα επιβλητικό στον χώρο. Κάτω από αυτό υπάρχουν και πάλι χώροι αποθήκευσης. Περιμετρικά του διαμερίσματος, πάνω από τις κουρτίνες τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός για ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του φωτός.

 

 

Βαδίζοντας προς τα υπνοδωμάτια συναντάμε έναν μικρό διάδρομο, οι τοίχοι του οποίου αλλά και η οροφή έχουν βαφτεί στο χαρακτηριστικό μπλε της κατοικίας, για να τονιστούν οι λευκές πόρτες και το δάπεδο. Με την επανάληψη του μπλε χρώματος επιτυγχάνεται μια αρμονική συνέχεια στους χώρους.

 

 

Το wc των επισκεπτών κινείται σε μπλε και γκρι τόνους. Στο υπνοδωμάτιο έχει προστεθεί ταπετσαρία με έντονα μοτίβα, σε μπλε και κεραμιδί αποχρώσεις, ενώ ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι υπάρχει μία ντουλάπα με καθρέφτη που λειτουργεί και ως μπουντουάρ.

 

 

Τέλος, στο μεγάλο μπάνιο έχουν τοποθετηθεί δύο νιπτήρες για αυτονομία κινήσεων και έχουν εξασφαλιστεί άπλετοι αποθηκευτικοί χώροι σε ντουλάπια, αλλά και πίσω από τον καθρέφτη. Τα πλακίδια με όψη μαρμάρου και οι μαύρες λεπτομέρειες δίνουν την απαραίτητη αίσθηση πολυτέλειας.

 

 

Φωτογράφος : Μιχάλης Δαμάσκος

 

Ξυλουργικές κατασκευές : Αφοί Δουλή

Φωτισμός : Placed

Έπιπλα : RESAIKOS, ARREDAMENTOROCHE BOBOIS

Είδη υγιεινής : Papageorgiou

Δάπεδα : ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Β., & ΣΙΑ Ο.Ε. “ΟΡΙΑΝΑ”

Ταπετσαρια : Cripe 

Πάγκος & πλάτη κουζίνας : NS MARBLE A.E.

 

www.do-designers.com

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath