Home / Cozyhome  / Supersalone: Η υπέρ-έκθεση του design έρχεται στο Μιλάνο!

Supersalone: Η υπέρ-έκθεση του design έρχεται στο Μιλάνο!

supersalone
Η Supersalone, η εξαιρετική έκδοση της Salone del Mobile Milano 2021, έρχεται τον Σεπτέμβριο, για να γιορτάσει το design, να υμνήσει τη βιωσιμότητα και να σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεγάλων εκθέσεων!

 

Η Supersalone, η ειδική εκδήλωση του Salone del Mobile Milano για το 2021, ανοίγει τις πύλες της στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Τα νούμερα της υπέρ-έκθεσης δικαιολογούν απόλυτα το όνομά της και είναι ενδεικτικά των πληθωρικών επιλογών που επιφυλάσσει! 423 brands. 50 ανεξάρτητοι σχεδιαστές. 170 έργα από 48 διεθνείς σχολές σχεδιασμού. 20 από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη δημιουργική σκηνή σήμερα. 110 καρέκλες βραβευμένες με Compasso d’Oro. 6 υπέροχοι σεφ. 5 ταινίες. Και 200 δέντρα από το project Forestami.

Αναλόγως ενδεικτικά της ποιότητας της Supersalone είναι τα ονόματα των υπευθύνων της. Επικεφαλής και επιμελητής της είναι ο σπουδαίος Ιταλός αρχιτέκτονας Stefano Boeri. Μαζί του, μια διεθνής ομάδα σχεδιαστών, που περιλαμβάνει τους Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, Marco Ferrari και Elisa Pasqual του Studio Folder, και Giorgio Donà, συνιδρυτή και διευθυντή του Stefano Boeri Interiors.

 

Η Supersalone θα είναι η πρώτη μεγάλη ιταλική έκθεση από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Και είναι super, γιατί δεν χάνεται! Είναι η χαρούμενη απάντηση της Super-Ιταλίας μετά τη μεγάλη νύχτα της πανδημίας”. Stefano Boeri

 

Οι βασικοί άξονες

Η καινοτομία, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η δημιουργικότητα, η πολιτιστική ανταλλαγή και οι ψηφιακές εμπειρίες είναι οι λέξεις-κλειδιά, που χαρακτηρίζουν τη Supersalone. Πρωταγωνιστές της παράστασης θα είναι καινοτόμα προϊόντα, ικανά να ανταποκριθούν πλήρως στις αλλαγές που ενυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνική δομή.

 

Είναι ζωτικής σημασίας να επιστρέψουμε στη συνάντηση, να κάνουμε σχέσεις και να δούμε τα προϊόντα που δημιουργούν οι εταιρείες. Το 2020 αισθανθήκαμε έντονα την έλλειψη ύπαρξης ενός συλλογικού οράματος για την κατεύθυνση όλου του τομέα. Αυτή η εκδήλωση θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε τις προοπτικές για το μέλλον”. Maria Porro, Πρόεδρος της Salone del Mobile Milano

 

supersalone milano 2021

 

“Πράσινη” κατεύθυνση

Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, ο Andrea Caputo σχεδίασε την εγκατάσταση της έκθεσης με υλικά και εξαρτήματα που φέρουν την υπογραφή του Lukas Wegwerth. Όλες αυτές οι πρώτες ύλες μπορούν να διαλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν μετά το πέρας της έκθεσης. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι, μέσω αυτής της κυκλικής διαδικασίας σχεδιασμού, θα αποφευχθεί η εκπομπή 1.125.000 κιλών διοξειδίου του άνθρακα!

Άλλη μια “πράσινη” κίνηση είναι το “δάσος” περίπου 100 δέντρων που παρέχεται από το project Forestami στην Ανατολική Είσοδο της Supersalone. Άλλα 100 ψηλά δέντρα θα οδηγούν τους επισκέπτες στους διάφορους εκθεσιακούς χώρους. Μετά το τέλος της έκθεσης, όλα τα δέντρα θα φυτευτούν στη μητροπολιτική περιοχή του Μιλάνου!

 

Βήμα στο μέλλον

Μία από τις ειδικές εκθέσεις της Supersalone θα είναι το The Lost Graduation Show, σε επιμέλεια Anniina Koivu. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν 170 έργα μαθητών, που αποφοίτησαν μεταξύ 2020 και 2021, από 48 σχολές σχεδιασμού σε 22 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. Μια πρωτιά στην ιστορία του Salone del Mobile, που περιλαμβάνει κάθε τομέα σχεδιασμού επίπλων και όχι μόνο.

 

Λάβετε θέσεις

Η έκθεση Take Your Seat – Solitude and Conviviality of the Chair, που επιμελήθηκε η Nina Bassoli, σε συνεργασία με το βραβείο ADI / Compasso d’Oro, συνιστά άλλη μία σημαντική δράση. 30 βραβευμένες πολυθρόνες και περισσότερες από 80 καρέκλες, που έλαβαν τιμητική διάκριση, θα εκτίθενται γύρω από τα τέσσερα περίπτερα της Supersalone.

 

supersalone milano 2021

 

Δημιουργικοί διάλογοι

Σχεδιασμένο από τη Maria Cristina Didero, το πρόγραμμα της υπέρ-έκθεσης θα είναι γεμάτο από ομιλίες και διαλέξεις σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και μελετητών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα διάσημα ονόματα, που θα λύσουν όλες μας τις απορίες, συγκαταλέγονται οι Humberto Campana, Bjarke Ingels, Carsten Höller, Paola Pivi, Beatriz Colomina, Cecilia Alemani, Formafantasma και Philippe Malouin. Καθημερινά θα υπάρχουν τρία σταθερά ραντεβού: στρογγυλά τραπέζια στις 12:00, ομιλίες στις 15:00 και διαλέξεις στις 17:00.

 

Μεγάλες εικόνες

Σε συνεργασία με το Milano Design Film Festival, μελέτες, βιογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ θα “μιλήσουν” μέσω της εικόνας για το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και τις τρέχουσες κοινωνικές και βιώσιμες αλλαγές. Οι προβολές τους θα γίνονται καθημερινά, στις 16:00.

 

Η γεύση της Supersalone

Tο νέο, tailormade σημείο συνάντησης της Supersalone είναι το Identità Golose Food Court. Εδώ θα γευτούμε τις πρωτότυπες συνταγές των σπουδαίων Ιταλών chefs, pastry chefs και τεχνιτών Carlo Cracco, Marco Ο Pedron, Massimo Bottura, Cristina Bowerman, Matias Perdomo, Eugenio Boer, Renato Bosco, Paolo Brunelli και Andrea Besuschio.

 

supersalone milano 2021

 

Η σύνδεση με την Trienalle

Η Triennale Milano συνδέεται με τη Salone del Mobile μέσω της Il Salone / La Città, της έκθεσης που επιμελήθηκε ο Mario Piazza. Αυτή θα αφηγηθεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη από τη Salone στην πάροδο των χρόνων διοργάνωσής της.

 

In-person & Virtual

Προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που επέβαλλε η πανδημία, η Supersalone συνδυάζει την προσωπική παρουσία με την ψηφιακή περιήγηση. Η πλατφόρμα Salone del Mobile.Milano θα αποτυπώσει τους εκθεσιακούς χώρους ψηφιακά με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ως ηλεκτρονικό κατάστημα για την αγορά των προϊόντων-εκθεμάτων.

 

Supersalone
5 έως 10 Σεπτεμβρίου
Εκθεσιακός χώρος Rho Milan
Ανοιχτή για το ευρύ κοινό καθημερινά, 10:00 19:00 (Παρασκευή: 10:00 – 16:00)
Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο online. Τιμή προπώλησης: 15€.
www.salonemilano.it
 

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin