Home / Cozyhome  / Architecture  / Phil House: Αναβάθμιση μιας ιστορικής κατοικίας στη Βερόνα

Phil House: Αναβάθμιση μιας ιστορικής κατοικίας στη Βερόνα

To Phil House ανακαινίστηκε από τον Michele Perlini, με σεβασμό στην ιστορική του αξία και με τη χρήση του Lapitec, ως βασικό υλικό.

 Λίγα βήματα από την Αρένα της Βερόνας βρίσκεται το Phil House, ένα διαμέρισμα 280τ.μ, που το 2022 υποβλήθηκε σε εσωτερικές και ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις,.με μία ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική του αξία,.η οποία προστατεύεται από περιορισμούς τοπίου και μνημείων.

Το έργο ανακαίνισης ανέλαβε ο Michele Perlini και αποδεικνύει τις ιδιότητες της πυροσυσσωματωμένης πέτρας στην κουζίνα.

Όλοι οι χώροι διαβίωσης καλύπτονται ομοιόμορφα από δάπεδο με υλικό Seminato,.ενώ η οροφή είναι επενδεδυμένη με ξύλο και οι τοίχοι διαθέτουν τοιχογραφίες,.οι οποίες αναδεικνύονται πια με φωτισμό,.που θυμίζει εκείνον που χρησιμοποιείται στα μουσεία.

“Μία από τις απαιτήσεις του πελάτη ήταν να βελτιώσει τη θερμική και ενεργειακή απόδοση των δωματίων”, λέει ο αρχιτέκτονας Michele Perlini. “Επιλέξαμε ένα κουτί πυριτικού ασβεστίου στο εσωτερικό για να.μονώσουμε.το δωμάτιο και ταυτόχρονα αποτρέπουν τον σχηματισμό μούχλας. Με αυτόν τον τρόπο απαλύναμε και ενοποιήσαμε τους χώρους,. χωρίς να επηρεάσουμε τον χαρακτήρα τους”.

Σε αυτόν τον ουδέτερο φάκελο, τα ειδικά σχεδιασμένα γεωμετρικά στοιχεία επίπλωσης,.από τις φωτιζόμενες μονάδες τοίχου από ξύλο βελανιδιάς. έως  τις βιβλιοθήκες,.τα ντουλάπια και τον καναπέ ανατολίτικης έμπνευσης, είναι τοποθετημένα σαν σε έναν κενό καμβά.

Η κουζίνα με θέα στο σαλόνι αποτελείται από τρεις ασύμμετρους μαύρους όγκους. Οι ζώνες για πλύσιμο και μαγείρεμα, προετοιμασία και, τέλος, αποθήκευση, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν τη ροή εργασίας και να επιτρέπουν μια ρευστή και αρμονική ροή κινήσεων.

Το στυλ του συγκεκριμένου χώρου ξεκινά με την επιλογή των επιφανειών:.δύο μεγάλες πλάκες πάχους 12 mm Lapitec Nero Assoluto Velluto, μοναδικές από μακρόκοκκους στην επιφάνειά τους, που είναι σχεδόν μεταξένια στην αφή. Το υλικό είναι μοναδικό στην αγορά και κατασκευάζεται στην Ιταλία. Επιλέχθηκε από τον αρχιτέκτονα για τις τεχνικές του επιδόσεις και τη φιλική προς το περιβάλλον φύση του,.καθώς η Lapitec είναι μια πυροσυσσωματωμένη πέτρα που δεν είναι πορώδης, καθαρίζεται εύκολα, ενώ είναι ιδανική για επαφή με τρόφιμα.

 Ο χώρος ύπνου του σπιτιού αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια με αντίστοιχα μπάνια και ένα γραφείο, που εκτείνεται σε μικρότερα, πιο οικεία δωμάτια.

Το παρκέ με ξύλο σε στυλ ψαροκόκαλο ανοίγει “διάλογο” με τα ξύλινα χωρίσματα, που διαχωρίζουν τον χώρο ευεξίας, με μια σχεδιαστική προσέγγιση, η οποία παραπέμπει στις τάσεις της πολυτελούς φιλοξενίας.

Τέλος, δεν λείπει το τεχνολογικό στοιχείο από την κατοικία. Η πρόσβαση γίνεται απευθείας από ιδιωτικό ανελκυστήρα, ενώ ένα σύστημα μηχανικού αερισμού διαχειρίζεται τον χώρο από θερμική και υγρομετρική άποψη, και καθαρίζει συνεχώς τον αέρα. “Η φύση είναι η πηγή έμπνευσης για τη δουλειά μας”, εξηγεί ο Michele Perlini. “Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα έργο που ξεκινά από τη φύση και επιστρέφει σε αυτήν”.

www.lapitec.com

IG: @lapitec_official 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath