Home / Cozyhome  / Architecture  / Open to the horizon: Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από τον Στράτο Καγιόπουλο

Open to the horizon: Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από τον Στράτο Καγιόπουλο

open to the horizon
Ανοιχτό προς τον ορίζοντα και ανατρεπτικό ως προς τους όρους διαβίωσης που προσφέρει, αυτό το διαμέρισμα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση του Στράτου Καγιόπουλου, εντυπωσιακή από την πρώτη ματιά!

 

Έξω από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες μια συγκλονιστική θέα “αγκαλιάζει” όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από τους γερανούς του λιμανιού μέχρι τον Λευκό Πύργο και τη Νέα Παραλία. Ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Στράτος Καγιόπουλος δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτήν τη συνθήκη. Σχεδίασε, λοιπόν, το διαμέρισμα με κεντρικό άξονα τον ορίζοντα, για να επιτρέψει τη φυσική διάχυση του φωτός και του γαλάζιου σε κάθε γωνιά του.

 

Πλάι στην κεντρική είσοδο

Ένα εντυπωσιακό portmanteau με πρόσοψη καθρέφτη επιτρέπει την αντανάκλαση του φωτός, δίνοντας ακόμη περισσότερο βάθος στον ήδη μεγάλο, ενιαίο χώρο διαβίωσης. Εδώ φιλοξενούνται η τραπεζαρία, το καθιστικό, η κουζίνα, αλλά και το master bedroom! Απέναντι από την είσοδο τοποθετείται η εντυπωσιακή τραπεζαρία B&B Italia της Deloudis με τις εξαιρετικού σχεδιασμού καρέκλες του οίκου Bonaldo περιμετρικά της.

 

orizontas

 

Η ενιαία living area

Ο φιλόξενος χώρος του καθιστικού δομείται πίσω από την τραπεζαρία, έχοντας απρόσκοπτη θέα προς τον ορίζοντα. Ο γωνιακός καναπές και το μεταλλικό τραπέζι με τη μαρμάρινη επιφάνεια της B&B Italia από την εταιρεία Deloudis, καθώς και η statement πολυθρόνα Charles Eames της Area Domus, προσδίδουν κομψότητα και άνεση στον χώρο διαβίωσης. Την εικόνα της ενιαίας living area ολοκληρώνουν οι minimal ξύλινες κατασκευές, που άλλοτε ακολουθούν τη γραμμικότητα των τοίχων και άλλοτε λειτουργούν ως διαχωριστικά των επιμέρους χώρων, όλες από την Argiropoulos Furniture Design.

 

console

Ιδιαίτερο έπιπλο του καθιστικού είναι και η custom-made δερμάτινη κονσόλα, πάνω στην οποία δεσπόζει ο εντυπωσιακός χειροποίητος πίνακας “Abstract” της Arting.

 

Δημόσιο και ιδιωτικό

Ένα οριζόντιο τζάκι διαχωρίζει το καθιστικό από το master bedroom, επιτρέποντας την οπτική επαφή των δύο χώρων. Οι aqua αποχρώσεις του κρεβατιού “Squaring” της Bonaldo, των iconic καρεκλών “Paulistano” της Objekto και των αυτοποτιζόμενων γλαστρών της Vondom συνδέουν οπτικά τον χώρο της κρεβατοκάμαρας με την εξωτερική θέα. Δίπλα στο master bedroom δομείται ένα επίσης ανοιχτό προς τη θέα λουτρό. Τα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής αξεσουάρ, είδη υγιεινής και πλακίδια των κορυφαίων οίκων Catalano, Cielo, Decor Walther, Gessi και Fondovalle, όλα από τη Material Projects & More, συνθέτουν έναν ονειρεμένο υγρό χώρο. Ο διάδρομος πλάι του οδηγεί σε μία άνετη walk-in-closet.

 

master bedroom

master bedroom

loutro

Δίπλα στο master bedroom δομείται ένα επίσης ανοιχτό προς τη θέα λουτρό.

 

Η κουζίνα

Στον χώρο της κουζίνας, που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από τον Interior Designer και υλοποιήθηκε από την Argiropoulos Furniture Design, πρωταγωνιστεί μία επιμήκης κεντρική νησίδα.  Το custom-made bar εξασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες συντήρησης για τα κρασιά και spirits των ιδιοκτητών. Statement pieces της κουζίνας αποτελούν τα φωτιστικά “aplomb” της Foscarini πάνω από την κεντρική νησίδα, καθώς και οι καρέκλες “tulip” της Area Domus, που τοποθετούνται γύρω της.

 

kitchen

Το λευκό μάρμαρο των πάγκων εναλλάσσεται με τα μαύρα και σκούρα ξύλινα ντουλάπια, συνθέτοντας ένα απόλυτα chic αισθητικό αποτέλεσμα.

orizontas kitchen

arting kagiopoulos

Οι πίνακες “Κίνδυνος” της Arting δίνουν μια καλλιτεχνική νότα στον χώρο της κουζίνας.

 

Private sessions

Ο διάδρομος, που βρίσκεται πλάι από την κεντρική είσοδο, οδηγεί στις άλλες δύο κρεβατοκάμαρες και στο δεύτερο λουτρό του σπιτιού. Στην πρώτη κρεβατοκάμαρα, ο υπέροχος σχεδιασμός του κρεβατιού “Amy” της Area Domus τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα “Parentesi” της Flos και “Polo” της Marset. Πλάι του τοποθετούνται ένα σκαμπό και ένα βοηθητικό τραπεζάκι της σειράς “Max Beam” της Kartell. Tο κρεβάτι “Metropolis” της Area Domus δεσπόζει στη δεύτερη κρεβατοκάμαρα, ενώ η σκάλα – ραφιέρα “Ivanoe” και το φωτιστικό “Aledin” υποδηλώνουν πως αυτός είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

kagiopoulos orizontas

bedroom

H λιτή και καλαίσθητη σύνθεση της δεύτερης κρεβατοκάμαρας ολοκληρώνεται με τον χειροποίητο πίνακα “Transit” της Arting και με την καρέκλα “Tip Toe” της Bonaldo.

 

Βιώσιμη προσέγγιση

Κάθε γωνιά του διαμερίσματος χαρακτηρίζεται από τη minimal αισθητική και τις φωτεινές, γήινες αποχρώσεις, που λειτουργούν ως ήρεμο background για την ανάδειξη της θέας και των υπέροχων έργων τέχνης της Arting. Εξωτερικά, το επίμηκες μπαλκόνι φιλοξενεί μια επίσης μινιμαλιστική σύνθεση τραπεζαρίας. Το τραπέζι “four outdoor” και οι καρέκλες “A.I.” από ανακυκλωμένο sustainable υλικό, όλα με την υπογραφή του οίκου Kartell, υπογραμμίζουν τη βιώσιμη προσέγγιση του σχεδιασμού.

 

balcony kagiopoulos

 

Πέρα από αισθητικά άρτιο, αυτό είναι και ένα έξυπνο σπίτι. Ο σχεδιαστής δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στη λειτουργικότητά του, φροντίζοντας να εντάξει αυτοματισμούς, που κάνουν τη διαβίωση των ιδιοκτητών του ακόμα πιο απολαυστική. Ανοιχτό προς τον ορίζοντα και το φως, εξωστρεφές και φιλόξενο, αυτό το διαμέρισμα καταφέρνει να δώσει νέο νόημα στο well living!

 

Credits:
Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων – Συνολική διαμόρφωση διαμερίσματος: Στράτος Καγιόπουλος SKDECO
Γρ. Κυδωνιών 11 & Πάτμου, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τ.: 2310 423426, 6972 449497, www.skdeco.gr
Φωτογραφίες: N. Vavdinoudis – C. Dimitriou, studiovd.gr
Καθιστικό – Τραπέζι σαλονιού – Τραπεζαρία: Deloudis
Πολυθρόνα Charles Eames – Κρεβάτια – Τραπέζι, πολυθρόνες, καρέκλες και κασπό εξωτερικού χώρου: Area Domus
Master Bedroom – Καρέκλες τραπεζαρίας: Bonaldo, Georgiou Bros
Κουζίνα – Walk-in-Closet – Ντουλάπες – Ξύλινες Κατασκευές – Δερμάτινη κονσόλα: Argiropoulos Furniture Design
Πίνακες: Arting
Κουρτίνες: Cripe
Τζάκι: Katsis
Φωτισμός: Petridis Lighting
Μπάνια – Είδη Υγιεινής – Πλακίδια: Material Projects & More
Διακοσμητικά – Φυτά εσωτερικού χώρου: Μπουκέτο | Interni | Second Floor
Κουφώματα – Ξύλινα δάπεδα – Εσωτερικές πόρτες: Georgiou Bros
Θερμαντικά σώματα: Antrax
Μάρμαρα: Marmarokosmos
Τζάμια – Επενδύσεις: Klountzos Design
Ηλεκτρολογική μελέτη – Εφαρμογή: Αγγελίδης Γιώργος, Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος (KMX – Σύστημα Έξυπνο Σπίτι της εταιρείας MDT)

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin