Home / Cozyhome  / Architecture  / Olganos VL : Ένα boutique ξενοδοχείο στη Βέροια

Olganos VL : Ένα boutique ξενοδοχείο στη Βέροια

cozy vibe architecture olganos
Όταν ένα ξενοδοχείο σταματά τον χρόνο…
Το όνομά του OLGANOS VL Boutique Hotel, προέρχεται από τον θεοποιημένο ποταμό Όλγανο, που σύμφωνα με την μυθολογία ήταν ο γιος του ιδρυτή της Βέροιας Βέρη, μαρτυρά τη στενή “συνδιαλλαγή “ του με το μακρινό παρελθόν. Χτισμένο στη δυτική πλευρά της πόλης, στην εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα, μοιάζει να ξεπηδά από μια παλιά μα όχι ξεχασμένη εποχή…

 

Τα παλιά σπίτια της πλακόστρωτης οδού Ολγάνου αποτελούσαν κάποτε μια ιδιαίτερη γειτονιά, σαν ένα περίκλειστο “γκέτο”. Σήμερα, η περιοχή θεωρείται διατηρητέα, με τα εξαιρετικά αρχοντικά αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα να κοσμούν με τη μεγαλοπρέπειά τους τη γραφική συνοικία. Ένα από αυτά είναι και το ξενοδοχείο “OlganosVL”, πρώην κατοικία των αδερφών Γιοσέφ και Νορδοχάη Αρών Ανιέλ, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα, εντυπωσιάζοντας με τα παραδοσιακά σαχνιστά (αρχιτεκτονικές προεξοχές), τα έντονα εξωτερικά χρώματα, την είσοδο μέσα στη στοά και το υπερυψωμένο “ηλιακό”.

Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Μπίκας έχει επιμεληθεί τη συνολική διαμόρφωση, “παντρεύοντας” ιδανικά τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία. Mε θέα τη 10η Μεραρχία, την Πλατεία Εβραϊκής Συναγωγής αλλά και το όρος Βέρμιο, τα τρία δωμάτια και οι τέσσερις σουίτες που διαθέτει το OLGANOS VL, μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους την πιο απολαυστική διαμονή, παρέχοντας όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

cozy vibe architecture traditional hotel

cozy vibe architecture traditional hotel

cozy vibe architecture traditional hotel

cozy vibe architecture traditional hotel

Το ξύλο είναι το κατεξοχήν υλικό που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ο οποίος όμως ταυτόχρονα ενισχύθηκε από μοντέρνα στοιχεία, όπως τα ξεχωριστά φωτιστικά βιομηχανικής αισθητικής. Τα king size χτιστά κρεβάτια με τον κρυφό φωτισμό εμπνέουν στιγμές ποιοτικής ξεκούρασης, ενώ το υπερσύγχρονο jacuzzi, το οποίο εντάσσεται διακριτικά μέσα στο κυρίως δωμάτιο, ικανοποιεί την ανάγκη για ευεξία και αναζωογόνηση. Ασπρόμαυρα τοπία από γραφικές γειτονιές της Βέροιας ζωντανεύουν στους λευκούς τοίχους, υπενθυμίζοντάς μας την ιστορικότητα του κτιρίου και του τόπου. Ξύλινοι αποθηκευτικοί χώροι, επιφάνειες επενδεδυμένες με γκρι τσιμεντοκονία και τούβλο, καθώς και αντικείμενα – αντίκες που συχνά λαμβάνουν χρηστικό χαρακτήρα, επιβεβαιώνουν την αρμονική συνύπαρξη παλιού και σύγχρονου. Τέλος, η παρουσία του κατακόρυφου τζακιού, καθιστά το ξενοδοχείο τον απόλυτο προορισμό και για τις κρύες μέρες του χρόνου.

 

cozy vibe architecture traditional hotel

cozy vibe architecture traditional hotel cozy vibe architecture traditional hotel

 

Στα μπάνια ακολουθείται μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, με τα μεγάλα ασπρόμαυρα πλακίδια να τραβούν όλα τα βλέμματα, τις μεγάλες επιφάνειες από τσιμεντοκονία να σχηματίζουν ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους και τους ιδιαίτερους νιπτήρες από πέτρα και φυσικό ξύλο να ολοκληρώνουν το σύγχρονο σκηνικό. Συχνά, το μπάνιο ενοποιείται με τον υπόλοιπο χώρο μέσα από μικρά ανοίγματα, χαρίζοντας ευελιξία κινήσεων αλλά και ένα πρωτότυπο σκηνικό.

 

cozy vibe architecture traditional hotel cozy vibe architecture traditional hotel

cozy vibe architecture traditional hotel

 

Φυσικά όλα τα δωμάτια διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό όπως ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi), ατομικό χρηματοκιβώτιο με προσωπικό κωδικό, mini-bar, ατομική θέρμανση και κλιματισμό VRV καθώς και τα απαραίτητα αξεσουάρ μπάνιου, δηλαδή όλα εκείνα που θα σας εξασφαλίσουν τις ιδανικές συνθήκες διαμονής.

Όταν κλείνει η βαριά ξύλινη πόρτα, ο χρόνος σταματά μεμιάς κι εσείς γίνεστε κομμάτι ενός ιστορικού παρελθόντος αλλά και της ξεχωριστής εμπειρίας του πιο “φιλόξενου” παρόντος…

 

Φωτογραφίες: Bαλάντης Αρσένιος

 

Credits:

άνια, πλακάκια, πατητή τσιμεντοκονία: Material Projects & More

Graphic Design: t squared (Γιώργος Τάκης & Στράτος Τάκης)

Φωτισμός: Xατζηπάντος Homelighting.com

Laminate δάπεδα: Quick Step

Διακοσμητικά: Μodabagno

Στρώματα: Elite Strom

Λευκά είδη: Βonne Blanche

Kλειδαριες, συστήματα ελέγχου: Saimon Bros

Ξυλουργικές εργασίες: Tραγιανός Αντωνίου

Ελαιοχρωματισμοί: Αντώνης Σαρακατσιάνος

 

Olganos VL Boutique hotel

10ης Μεραρχίας 7, Βέροια

Τ: 2331072226

www.olganos.com

 

Ο Κωνσταντίνος Μπίκας είναι διακοσμητής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Με έδρα το γραφείο του στη Βέροια, όπου μπορεί κανείς να βρει υλικά, ταπετσαρίες, είδη φωτισμού και μικροέπιπλα που ο ίδιος επιμελείται, αναλαμβάνει κατασκευαστικά και διακοσμητικά projects σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τα τελευταία 7 χρόνια εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης, ξενοδοχεία, κατοικίες αλλά και εκθεσιακούς χώρους, αναλαμβάνοντας την αρχική μελέτη, τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

 

cozy vibe architecture olganos

 

www.constantinosbikas.gr

[email protected]

 

 

 

2

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath