Home / Cozyhome  / Architecture  / Mια ημερίδα αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική

Mια ημερίδα αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική

cozyvibe architecture interior design
Η ημερίδα ΕΣΩ πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα  ΕΣΩ για το Interior Design & την αρχιτεκτονική, στη μεγάλη σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, με εκλεκτούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργικής σκηνής, και έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού.

 

Mε παρουσιάστρια τηn αρχιτέκτονα Μάγδα Σγουρίδη περιελάμβανε θεματικές ενότητες όπως Internet Sensation, Αρχιτεκτονική και η Πόλη, Σχεδιασμός Κατοικιών και Ξενοδοχείων, Βιομηχανικός Σχεδιασμός, αλλά και Έργα Μικρής και Μεγάλης Κλίμακας, οι οποίες και απασχόλησαν τις ομιλίες του συνεδρίου.

 

cozyvibe architecture interior design

cozyvibe architecture interior design

cozyvibe architecture interior design

 

Την έναρξη έκανε ο κ. Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος και εμπνευστής του κινήματος “Κάθε Σάββατο στην Αθήνα”, ο οποίος μίλησε για το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας, ενώ αμέσως μετά, ο Λαέρτης-Αντώνιος Βασιλείου, ιδρυτής των γραφείων OPA Open Platform for Architecture (2014) & LAAV Architects (2016) μέσω της ομιλίας του με τίτλο “Internet Sensation: From Zero to Hero” περιέγραψε τη διαδρομή του στον ψηφιακό και πραγματικό χώρο, ανέλυσε τον πεντάλογο της διατήρησης ενός “Internet Sensation”, ενώ διηγήθηκε συνοπτικά μικρές και μεγάλες στιγμές της διαδρομής, που ξεκίνησε το 2015 με το διεθνές φαινόμενο “Casa Brutale” και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης, η Ελευθερία Φατσέα και η Θεοδώρα Παπαδοπούλου παρουσίασαν τα εργαλεία σύνθεσης και απόδοσης των προτάσεων του αρχιτεκτονικού γραφείου 314 architecture μέσω της παρουσίασης επιλεγμένων έργων και της ανάλυσης της μεθοδολογίας, καθώς και της προσέγγισης της γεωμετρίας, της υλικότητας και της αλληλεπίδρασης με το φως.

 

Ο Νίκος Κτενάς του γραφείου Nikos Ktenàs architecture πραγματοποίησε μια αναδρομή στο έργο του, τις ιδέες και έννοιες που το διέπουν, παρουσίασε σημαντικές στιγμές στην αρχιτεκτονική, αλλά και στην ακαδημαϊκή του πορεία και έκλεισε την ομιλία του με το πρόσφατα βραβευμένο έργο του, με το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013 – 2017 από το ΕΙΑ’ – Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, “Inside Out”, αναλύοντας τις βασικές αρχές του.

 

Με την επιμέλεια της SGT S.A. PRODEXPO  διακεκριμένοι ομιλητές όπως οι Χάρης Σιγανός (Executive Director, Zeus International-Wyndham Hotels), η Nαταλία Στράφτη (Chief Operating Officer Grivalia Properties), η Νένη Σπάρτση (Schema 4 architects) και η Όλγα Ίτσιου (Technical Director της DIMAND) ανέπτυξαν συζήτηση με θέμα “Η νέα όψη της πόλης, Ευκαιρίες και Προκλήσεις”, παρουσιάζοντας τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Αθήνα, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί  το ενδιαφέρον για τη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 

cozyvibe architecture interior design

cozyvibe architecture interior design

cozyvibe architecture interior design

 

Λίγο πριν το τέλος, στη σκηνή βρέθηκαν οι Luke Pearson και Tom Lloyd, ιδρυτές και διευθυντές του λονδρέζικου Design studio PearsonLloyd, αναφέρθηκαν στο ρόλο του design, σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών.

 


Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν, επίσης, την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την επερχόμενη συνεργασία του Archisearch και της εταιρείας DEMAND SA, που θα φέρουν στην Ελλάδα, τον Απρίλιο για πρώτη φορά, το Architecture and Design Film Festival.  Στην ημερίδα προβλήθηκαν 2 ταινίες μικρού μήκους, το film “Ice Cube Celebrates The Eames”, όπου ο ράπερ Ice Cube εξηγεί την αγάπη του για την αρχιτεκτονική και πώς το έργο των αναγνωρισμένων αχιτεκτόνων Charles και Ray Eames τον εμπνέουν και το “Machine for Life”,  με “πινελιές” της δεκαετίας του ’60, των σχεδίων και ιδεών της “μηχανής” του Le Corbusier.

 


Η ψηφιακή εφαρμογή Conferience” για tablets και smartphones, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από το κοινό για την απεύθυνση ερωτήσεων προς τους ομιλητές, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον όσων παρευρέθηκαν στην ημερίδα.

 

*Το archisearch.gr θα δημοσιεύσει στο προσεχές διάστημα τις απαντήσεις των ομιλητών στις ερωτήσεις του κοινού και όλες τις παρουσιάσεις στο vimeo.

 

Aναζητήστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα εδώ.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath