Home / Good Life  / Art & Culture  / Les Au Revoir: “Εις το επανιδείν” στα πιο αγαπημένα τραγούδια

Les Au Revoir: “Εις το επανιδείν” στα πιο αγαπημένα τραγούδια

Oι Les Au Revoir έχουν πια ταυτιστεί με τις επιτυχημένες διασκευές πολυαγαπημένων τραγουδιών του παρελθόντος.

 

Οι Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (τραγούδι), Κώστας Καραμήτσος (πλήκτρα-programming) και Θοδωρής Αμαξόπουλος (ακουστική κιθάρα) δίνουν νέα πνοή σε κλασικά και αγαπημένα τραγούδια.σε bossa nova, swing, latin kai lounge ρυθμούς, που “δένουν” ευρηματικά με ατμοσφαιρικές κιθαριστικές μελωδίες και βελούδινα φωνητικά. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos, την Παρασκευή 26 Μαΐου, μας μίλησαν για τη δική τους συνταγή επιτυχίας,.τις συνεργασίες τους με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου,.αλλά και για την πρόσφατη κυκλοφορία του πολυαγαπημένου τραγουδιού “Γιατί Φοβάσαι” (From Souvenirs To Souvenirs).

 

Το όνομα του συγκροτήματος παραπέμπει στον αποχαιρετισμό. Γιατί το επιλέξατε και ποιο το μήνυμα πίσω από αυτό το αντίο à la française;

Au Revoir σημαίνει “εις το επανιδείν” και μια υπόσχεση από εμάς,.πως τραγούδια που αγαπήσαμε στο παρελθόν, θα τα ξαναζωντανέψουμε στο παρόν.

 

Το κομμάτι της διασκευής ενός αγαπημένου τραγουδιού ενέχει, φαντάζομαι, μεγάλη αγωνία για σεβασμό προς το πρωτότυπο, αλλά και για το αν θα αγαπηθεί εξίσου. Ποια θεωρείτε ότι είναι η δική σας συνταγή επιτυχίας;

Όπως ακριβώς ειπώθηκε, ο σεβασμός. Τα τραγούδια του παρελθόντος εμπεριέχουν από μόνα τους την ποιότητα. Εμείς, ως Les Au Revoir, έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι δε θα χαθεί η ποιότητα. Ότι η μορφή που τους δίνουμε θα εμπεριέχει κλασικά και σύγχρονα στοιχεία, σε ποσοστά που δε θα προσβάλλουν το ύφος που έδωσαν στα τραγούδια οι δημιουργοί τους. Είναι μια συνταγή που έχεις μια βάση και πειράζεις κάποια συστατικά. Αν τα συστατικά που θα βάλεις ολοκληρώνουν τη γεύση και δεν την αλλάζουν τελείως, τότε είναι πετυχημένη.

 

Επομένως, δοκιμάσαμε συστατικά βήμα-βήμα, μέχρι να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα των διασκευών. Πολλές φορές αυτός που έπαιρνε την απόφαση για την κυκλοφορία ενός τραγουδιού ήταν ο ίδιος ο κόσμος. Παίζαμε πρώτα το τραγούδι στο live, όπως έγινε με το κομμάτι “Στους Πέντε Ανέμους”.και το τελευταίο μας single το “Γιατί φοβάσαι”. Αφού βλέπαμε ότι ο κόσμος αγκαλιάζει το τραγούδι,.εμείς απλά παίρναμε την απόφαση να το βγάλουμε επίσημα και στο πιο ευρύ κοινό.

 

 

Το τραγούδι “Οι Θαλασσιές σου οι Χάντρες”, το οποίο και έχετε διασκευάσει,.αγαπήθηκε πολύ από την ερμηνεία του Γιάννη Βογιατζή, που, δυστυχώς,.πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Θα λέγατε ότι οι διασκευές είναι ένας τρόπος διατήρησης της μνήμης σπουδαίων τραγουδοποιών και τραγουδιστών και επαφής της νέας γενιάς μαζί τους;

Ακριβώς αυτό. Παρότι οι απόψεις διίστανται για το αν πρέπει οι καλλιτέχνες να κάνουν διασκευές,.εμείς νιώθουμε βαθιά περήφανοι που μεταφέραμε στις νεότερες γενιές τραγούδια, τα οποία, ίσως.λόγω της επιφανειακής εποχής στην οποία ζούμε, κάποιοι δε θα έμπαιναν στον κόπο να τα ψάξουν μόνοι τους.

 

Τόσο τα τραγούδια που επιλέγετε στο ρεπερτόριό σας, όσο και η σκηνική σας παρουσία, χαρακτηρίζονται από μία νοσταλγική, ρετρό διάθεση, η οποία αυτομάτως μας γυρνάει σε όμορφες εποχές πηγαίου ρομαντισμού. Τι αγαπάτε περισσότερο σε αυτά τα ακούσματα και πώς επηρέασαν τη μουσική σας ταυτότητα;

Η σκηνική μας παρουσία έχει να κάνει με τον αυθορμητισμό μας και με τη χημεία που υπάρχει τόσα χρόνια μεταξύ μας. Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή μιας ζωντανής μας εμφάνισης και προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό,.αλλά και να μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτό το συναίσθημα.

 

Τα τραγούδια που επιλέγουμε να διασκευάσουμε θεωρούμε ότι έχουν αυθεντικότητα και είναι μελωδίες και στίχοι που αγγίζουν τον κόσμο,.ανεξάρτητα από τα όποια μουσικά ακούσματα έχει. Αυτό ακριβώς είναι που αγαπάμε και μας έχει επηρεάσει.

 

 

Οι συνεργασίες σας περιλαμβάνουν ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι Πέγκυ Ζήνα, Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Δάντης, Μανώλης Καραντίνης και Στέφανος Κορκολής. Αν κρατούσατε ένα μόνο στοιχείο από τα πολλά που έχετε αποκομίσει από αυτές, ποιο θα επιλέγατε;

Kάθε συνεργασία και όλες μαζί ταυτόχρονα ήταν ένα σχολείο για εμάς. Με τους καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου είχαμε την ευκαιρία να μας γνωρίσει και να αγαπήσει τη δουλειά μας ένα διαφορετικό κοινό. Όσο για τον Στέφανο Κορκολή, με τον οποίο δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο δίσκο μαζί, κάθε στιγμή της δημιουργικής διαδικασίας είχε να μας μάθει και κάτι καινούργιο μουσικά. Απ’ όλες τις συνεργασίες σίγουρα βγήκαμε πιο πλούσιοι πνευματικά και εμπειρικά.

 

 

Επιστρέψατε δισκογραφικά με μια διασκευή του πολύ αγαπημένου τραγουδιού της Μαρινέλλας, “Γιατί Φοβάσαι”, το οποίο πρωτογνωρίσαμε στην original Αγγλική του version από τον Ντέμη Ρούσσο (From Souvenirs To Souvenirs). Γιατί το επιλέξατε και πώς το προσεγγίσατε;

Για τον λόγο που αναφερθήκαμε και πιο πάνω. Το επέλεξε ο κόσμος για εμάς. Είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπητό τραγούδι, που, ;omvw, δεν είχαμε σκεφτεί να το κυκλοφορήσουμε ποτέ επίσημα. Ο κόσμος το αγάπησε στα live μας, το τραγουδούσε πάντα μαζί μας. Επομένως, η απόφαση ήταν μονόδρομος!

 

 

Πώς νιώθετε ότι έχετε εξελιχθεί από την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της διασκευής τουτραγουδιού “Θα Ξανάρθεις” το 2014 μέχρι σήμερα; Νιώθετε ότι έχετε επιτύχει μεγάλο κομμάτι των αρχικών σας μουσικών στόχων;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε θέσει κάποιον στόχο, αλλά κάποιες αρχές. Να μην παρεκκλίνουμε από το ύφος μας, να υπηρετούμε με σεβασμό τα τραγούδια όλων αυτών των τεράστιων δημιουργών και να τα μεταφέρουμε πάντα, όσο καλύτερα μπορούμε, στο κοινό. Νομίζουμε ότι μέχρι και σήμερα έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τις αρχές αυτές ψηλά.

 

 
Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα βρίσκεστε στο Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos, για μια μοναδική μουσική εμφάνιση. Τι να περιμένουμε από εσάς;

Το συγκεκριμένο Aμφιθέατρο είναι ένας χώρος στον οποίο αγαπάμε πολύ να παίζουμε. Να περιμένετε μια μαγική βραδιά με όμορφες μουσικές και ακούσματα απ’ όλα τα είδη, φιλτραρισμένα μέσα απ’ το πρίσμα των Les Au Revoir. Ελπίζουμε να την απολαύσετε κι εσείς μαζί μας και να καταφέρουμε να σας παρασύρουμε στο μουσικό μας ταξίδι στον χρόνο!

 

 

Τι περιλαμβάνουν οι στόχοι της μουσικής σας πορείας από εδώ και πέρα;

Ένα γεμάτο καλοκαίρι από ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα! Αγαπάμε πολύ να βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι από κοντά με όλους τους φίλους μας, στήνοντας όμορφες βραδιές!

 

*** Το κομμάτι Γιατί Φοβάσαι” (From Souvenirs to Souvenirs) κυκλοφορεί από την Plus Rec (Διανομή: Panik Records).

 

IG: les_au_revoir

FB:@LesAuRevoir

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath