Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Kelly Wearstler, μία δημιουργός πολύπλευρων εμπειριών

Kelly Wearstler, μία δημιουργός πολύπλευρων εμπειριών

Η Kelly Wearstler είναι πολλά παραπάνω από μία απλή designer, αφού ξέρει καλά πώς να δημιουργεί έργα πολυεπίπεδων, αισθητηριακών εμπειριών.

Η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Kelly Wearstler, ίσως δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις,.αφού τα έργα της είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και οι δημοσιεύσεις γύρω από αυτά πολυάριθμες.

 

Η ίδια γνωρίζει καλά τι σημαίνει να δημιουργείς από το μηδέν μία νέα εμπειρία,.σχεδιάζοντας πολύπλευρα, βιωματικά περιβάλλοντα κατοικιών, φιλοξενίας, αλλά και επαγελματικούς χώρους,.καθώς και εκτεταμένες συλλογές σχεδίων προϊόντων lifestyle.

 

 

Στο επίκεντρο της μοναδικής σχεδιαστικής της προσέγγισης βρίσκεται μια πολυεπίπεδη, διεγερτική αισθητηριακή εμπειρία. Μέσα από μια εξερεύνηση της υλικότητας, του χρώματος, των μορφών και μιας διαισθητικής αντιπαράθεσης.σύγχρονου και vintage, αρχιτεκτονικού και οργανικού, γραφικού και ενστικτώδους, επιμελείται έναν πλούτο εμπειριών σε κάθε χώρο. Φυσικά, για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω,.η Wearstler υπερβαίνει όρια και αμφισβητεί κανόνες και νόρμες.

 

 

To ξεκίνημα και η πορεία

Γεννημένη το 1967 στο Myrtle Beach στη Νότια Καρολίνα, η Wearstler έλαβε την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση πάνω στο interior design, την αρχιτεκτονική και τη γραφιστική από το Massachusetts College of Art στη Βοστώνη. Μετακόμισε στη Δυτική Ακτή και ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση σχεδιασμού.

 

Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων σχεδιασμού. Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν τα βραβεία Elle Décor’s A-List, Architectural Digest’s AD100, AD France AD100, AD Spain Top International Designer, Wallpaper Magazine Top 20 Designers, Time Magazine The Design 100

 

 

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια, τη φύση, την αρχιτεκτονική, τη μόδα, τη γραφιστική, τη λογοτεχνία και την τέχνη, έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από το έργο των Pierre Cardin, Oscar Niemeyer,.Carlo Scarpa, Louis Kahn, Gio Ponti και Carlo Mollino.

 

Η εταιρεία της, η οποία εδρεύει στο Los Angeles, ιδρύθηκε το 1995 ως studio εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόμσιο lifestyle brand,.με μιοναδικές διάσημες συνεργασίες. Τα έργα της εκτείνονται από τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων κατοικιών, φιλοξενίας και εμπορικών χώρων,.έως συλλογές επίπλων, φωτιστικών, χαλιών, υφασμάτων, ταπετσαριών, πλακιδίων, πολυτελών κλινοσκεπασμάτων, διακοσμητικών σπιτιού και αντικείμενα τέχνης.

 

 

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων έργων της Wearstler είναι το Santa Monica Proper Hotel, το Austin Proper Hotel, το San Francisco Proper Hotel, το Four Seasons Anguilla, το BG Restaurant στο Bergdorf Goodman, το Viceroy Hotels and Residences, το Westfield Century City, το Tides Miami, αλλά και κατοικίες για πελάτες υψηλού προφίλ.

 

 

Η φιλοσοφία της συνοψίζεται στα λόγια της “αγαπώ το χρώμα, παίρνω ρίσκα, μένω περίεργη“, ενώ έλκεται από σχέδια που εξερευνούν την έξυπνη χρήση της υλικότητας, αντιπαραθέτουν διαφορετικά στυλ από μια σειρά εποχών και φέρνουν μια νότα  απροσδόκητου. Θεωρεί τη μητέρα φύση ως την καλύτερη σχεδιάστρια και τους εσωτερικούς χώρους που παίζουν με την ακατέργαστη, φυσική ομορφιά ενός περιβάλλοντος ως την πιο όμορφη.

 

 

Η νέα της συλλογή

Wovens VII ονομάζεται η πιο πρόσφατη συλλογή εμπριμέ και υφαντών υφασμάτων,.η οποία σχεδιάστηκε αρχικά μέσω προσαρμοσμένων έργων ζωγραφικής στο χέρι, και παρουσιάζει μια σειρά από ρευστές γεωμετρίες,.οι οποίες παίζουν με τα οπτικά γραφικά και την κλίμακα. Η συλλογή είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από ουδέτερες παλέτες και ευέλικτα μοτίβα, και δημιουργήθηκε για το brand Lee Jofa.

 

 

www.kellywearstler.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath