Πώς θα φτιάξεις με σύρμα την πιο επιτυχημένη σαντιγί (video);
Κι όχι μόνο… Αλήθεια, εσύ ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά το σύρμα; Απαραίτητο εργαλείο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, κυρίως της ζαχαροπλαστικής, σε βοηθά να φτιάχνεις σπιτική σαντιγί και τέλεια μαρέγκα, να ανακατεύεις διάφορα μείγματα -αλμυρά ή γλυκά, όπως το πιο φίνο μείγμα για την ομελέτα σου και να “χτυπάς” ό,τι άλλο θέλεις χωρίς να χρειαστεί να ανάψεις το μίξερ.
Καθόλου άσχημα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις λίγη δύναμη και να αρχίσεις να αναδεύεις (“χτυπάς”).
Ξέρεις όμως να το κάνεις σωστά; Μήπως η τεχνική σου μέχρι τώρα δεν ήταν η κατάλληλη και ήρθε η στιγμή να εξελίξεις αυτό το απλό και συνάμα πολύτιμο cooking skill;
Ένα εξαιρετικά δημοφιλές video στο TikTok, το οποίο μάλιστα έγινε rival- μας δείχνει ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κρατάμε το σύρμα και να έχουμε τα καλύτερα μαγειρικά αποτελέσματα. Το video προέρχεται από τον έμπειρο σεφ @thatdudecancook, κατά κόσμον Sonny Hurrell, ο οποίος μοιράζεται την τεχνογνωσία του και τις νόστιμες συνταγές του με το κοινό.
Ποιο είναι το tip του;
- Για αρχή γυρίζουμε το σκεύος μέσα στο οποίο είναι το μείγμα μας κάθε φορά, ώστε να δημιουργείται μία γωνία 45 μοιρών.
- Στη συνέχεια ξεκινάμε να “χτυπάμε” κάνοντας όχι κυκλική αλλά κάθετη κίνηση με το σύρμα, πάνω κάτω.
- Η κρέμα μας είναι ready!
@thatdudecancook Did you know about this??!! #kitchenhacks #learnfromme #cookingtips